Αρχικη ΦΗΜΕΣ Windows 9: Θα προσασμόζονται στη συσκευή που “τρέχουν”
windows-9-in2mobile-featured-image

Windows 9: Θα προσασμόζονται στη συσκευή που “τρέχουν”

απο alpha

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα της Microsoft που θεωρούν το γραφικό περιβάλλον των Windows 8 μη χρηστικό με την “εμμονή” της εταιρείας στη χρήση των Live Tiles ακόμα και στις εκδόσεις για σταθερούς υπολογιστές χωρίς οθόνη αφής. Ακόμα και μετά τη παρουσίαση της έκδοσης 8.1 και τη δυνατότητα μόνιμης ενεργοποίησης της επιφάνειας εργασίας πολλοί είναι οι χρήστες (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα Windows 7 θεωρόντας πως είναι σαφώς ευκολότερα στη χρήση τουλάχιστον σε υπολογιστές χωρίς οθόνηα αφής.

Φαίνεται πως η Microsoft σχεδιάζει στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος με τη κωδική ονομασία “Threshold” να λύσει τα συγκεκριμένα προβλήματα. Η εταιρεία έχει σκοπό το λειτουργικό σύστημα να αναγνωρίζει τη συσκευή στην οποία έχει εγκατασταθεί και να προσαρμόζει ανάλογα την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του. Σε περίπτωση που τα Windows 9 λοιπόν ανιχνεύουν την ύπαρξη πληκτρολογίου στο σύστημα θα εμφανίζουν τη… “φυσιολογική” επιφάνεια εργασίας ενώ πιθανότατα θα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης των Live Tiles σε υπολογιστές με οθόνη αφής.

Αντίστοιχα στη περίπτωση ενός Tablet το λειτουργικό σύστημα θα προσαρμόζει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του στην οθόνη αφής, αλλά σε περίπτωση που ανιχνεύει και πάλι τη σύνδεση πληκτρολογίου θα προσφέρει τη δυνατότητα αλλαγής σε Desktop Mode.

Οι πληροφορίες θέλουν τη Microsoft να επεκτείνει τη λογική αυτή και να περιλαμβάνει και τα κινητά τηλέφωνα με το λειτουργικό να είναι εννιαίο για όλες τις συσκευές, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστό πως θα εφαρμοστεί αυτό στη πράξη.

Η Microsoft φημολογείται πως το φθινόπωρο θα διαθέσει μια δοκιμαστική έκδοση των Windows 9 όποτε σε λίγο καιρό θα ανακαλύψουμε τι ακριβώς σχεδιάζει να αλλάξει ώστε να “πείσει” τους χρήστες να κάνουν τη μετάβασηη στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights