Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Πρώτη σε πωλήσεις 4G συσκευών παγκοσμίως.
samsung-4g-first-place-in2mobile-featured-image

Samsung: Πρώτη σε πωλήσεις 4G συσκευών παγκοσμίως.

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, η Samsung κατέχει πλέον τη πρώτη θέση στις πωλήσεις 4G συσκευών παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα η εταιρεία κατέχει το 32.2% της αγοράς, ενώ πριν ένα χρόνο τη πρώτη θέση κατείχε η Apple με ποσοστό 40.5% που πλέον μειώθηκε στο 31.9%. Μπορεί η διαφορά από τη Samsung να είναι ιδιαίτερα μικρή, η πτώση όμως από το 40.5 % στο 31.9% για την Apple αποτελεί από μόνη της είδηση.

Η Samsung από τη πλευρά της κατάφερε να βρεθεί στη πρώτη θέση με τη διάθεση περισσότερων 4G συσκευών από ότι πριν ένα χρόνο. Από τα Galaxy S4 και Galaxy Note 3 που αποτελούσαν ουσιαστικά τις βασικές 4G προτάσεις της εταιρείας, η γκάμα της έχει διευρυνθεί πλέον σημαντικά, περιέχοντας αρκετές συσκευές με χαμηλότερο κόστος αλλά και αρκετά Tablets.

Με τα Galaxy S5, Galaxy S5 mini, Galaxy S5 Active και Galaxy Mega 2 να κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, και πολλές ακόμα συσκευές να πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα όπως το Galaxy Note 4, το Galaxy Alpha αλλά και τις φημολογούμενες νέες εκδόσεις του Galaxy S5 για LTE-Advanced δίκτυα, η εταιρεία φαίνεται να αποκτά ακόμα μεγαλύτερη γκάμα επιλογών σε 4G συσκευές. Mε τα Galaxy S4, Galaxy S4 Active, Galaxy Note 3, Galaxy Note 3 Neo και το Galaxy S4 mini να πωλούνται μέχρι και σήμερα κανονικά, η Samsung φαίνεται να έχει σκοπό να διατηρήσει αυτή της τη πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, η Apple έχασε τη πρώτη θέση της αγοράς των 4G Smartphones απλά επειδή δεν προσφέρει αρκετές συσκευές σε αυτή. Με το iPhone 5 να έχει σταματήσει να κατασκευάζεται και το iPhone 5C να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις πωλήσεις του, η μονή ουσιαστικά πρόταση της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το αρκετα ακριβό μέχρι και σήμερα iPhone 5s, ενώ οι 4G εκδόσεις των iPad και iPad mini είναι σημαντικά ακριβότερες από τις μόνο wi-fi εκδόσεις τους που επιλέγουν οι περισσότεροι χρήστες.

Τέλος, τη τρίτη θέση φαίνεται να κατέχει προς το παρόν τουλάχιστον η LG με ποσοστό μόλις 5.2% αφού μέχρι στιγμής και αυτή με τη σειρά της διαθέτει σχετικά περιορισμένη γκάμα 4G συσκευών στην αγορά, με την εταιρεία να δείχνει πάντως πως έχει σκοπό να “διορθώσει” αυτή τη κατάσταση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights