Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Qualcomm: Mobile Development Platform με SnapDragon 810

Qualcomm: Mobile Development Platform με SnapDragon 810

απο Kostas Gliatiotis

Η Qualcomm μετά τη παρουσίαση κάθε νέου της επεξεργαστή, σχεδιάζει και κατασκευάζει συσκευές βασισμένες σε αυτόν, συσκευές όμως που δεν προορίζονται για τον τελικό καταναλωτή, αλλά για Developers εφαρμογών, και θεωρητικά ακόμα και για τους κατασκευαστές που θέλουν να έχουν ένα σημείο αναφοράς για την απόδοση του.

Οι συσκευές αυτές ανήκουν στο πρόγραμμα Mobile Development Platform της εταιρείας, και συνήθως διαθέτουν ότι καλύτερο σε χαρακτηριστικά μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία εκείνη τη στιγμή.

Με το Android Lollipop να κάνει (επιτέλους) τη μετάβαση στη χρήση επεξεργαστών αρχιτεκτονικής 64-bit, η Qualcomm παρουσίασε δύο νέες συσκευές για Developers, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα Tablet, βασισμένα στον νεότερο επεξεργαστή της, τον SnapDragon 810.

Ο Snapdragon 810 έχει στο εσωτερικό του συνολικά 8 πυρήνες σε διάταξη big.LITTLE της ARM, με τους τέσσερις να είναι αρχιτεκτονικής A-57 και τους τέσσερις “μικρούς” να είναι A-53. Οι επεξεργαστές της σειράς Α-5x της ARM είναι αρχιτεκτονικής 64bit και ο SnapDragon 810 είναι ο πρώτος high end επεξεργαστής της εταιρείας που χρησιμοποιεί τους συγκεκριμένους “πυρήνες”. Στο εσωτερικό του βρίσκεται επίσης η ανανεωμένη και ακόμα ισχυρότερη Adreno 430, η οποία θεωρητικά είναι 50% πιο “γρήγορη” από την Adreno 420 του Snapdragon 805 που βρίσκεται στο εσωτερικό συσκευών όπως το Galaxy Note 4 και το Nexus 6.

Το κινητό τηλέφωνο του Mobile Development Platform εκτός από τον SnapDragon 810 διαθέτει οθόνη ανάλυσης 2560 x 1600 pixels σε διαγώνιο 6,2 ιντσών, ενώ για πρώτη φορά σε κινητό τηλέφωνο η μνήμη RAM ανέρχεται σε 4GB.

snapdragon-810-mdp-phone-in2mobile-body

Το Tablet τώρα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού η 10 ιντσών οθόνη του έχει ανάλυση 3840 x 2160 pixels κάνοντας το τη πρώτη mobile συσκευή με οθόνη 4k. Στο εσωτερικό του βρίσκεται και πάλι ο SnapDragon 810 σε συνδυασμό με επίσης 4GB μνήμης RAM.

snapdragon-810-mdp-tablet-body

Μπορεί οι δύο συσκευές να μην απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή, δίνουν όμως με τα χαρακτηριστικά τους μια καλή εικόνα του τι πρόκειται να δούμε στις High End συσκευές του 2015.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights