Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Sony: Λιγότερες συσκευές με στόχο την κερδοφορία.

Sony: Λιγότερες συσκευές με στόχο την κερδοφορία.

απο alpha

Ο όμιλος της Sony συνεχίζει να παρουσιάζει ζημιές στα οικονομικά του αποτελέσματα εδώ και περισσότερο από 4 χρόνια πλέον, και το τμήμα κινητών τηλεφώνων της εταιρείας φαίνεται να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σχεδιάζει το επόμενο χρονικό διάστημα να αλλάξει σημαντικά τη πολιτική της στο χώρο των κινητών τηλεφώνων και όχι μόνο, εστιάζοντας πλέον στη δημιουργία λιγότερων συσκευών με σκοπό το κέρδος και όχι στην απόκτηση μεριδίου αγοράς όπως σήμερα.

Με τις συσκευές της εταιρείας να είναι ιδιαίτερα ποιοτικές και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές σε συγκεκριμένες κατηγορίες, με καλύτερο παράδειγμα το Xperia Z3, φαίνεται πως απλά η δημιουργία συσκευών ακόμα και σε κατηγορίες τιμής που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί επιτυχώς εταιρείες όπως τη Samsung, είναι αυτό που τελικά κοστίζει χρήματα στη Sony.

Η εταιρεία σκοπεύει μέχρι τα μέσα του 2015 να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των συσκευών που δημιουργεί και διαθέτει στην αγορά, και δηλώνει ήδη πως είναι προετοιμασμένη να το κάνει ακόμα και αν αυτό της στοιχίσει σημαντικό ποσοστό του μεριδίου αγοράς που κατέχει.

Την ίδια πολιτική φαίνεται να έχει σκοπό να ακολουθήσει και στο τμήμα των τηλεοράσεων, στο οποίο ο ανταγωνισμός από τις Samsung και LG είναι πολλές φορές πιο σκληρός από ότι σε αυτό των κινητών τηλεφώνων.

Σε κάθε περίπτωση, άποψη μας είναι πως η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει κορυφαία ποιοτικά και σε χαρακτηριστικά προιόντα όπως έκανε και στο παρελθόν, και μπορεί η συγκεκριμένη πολιτική να μην αποδίδει τα “νούμερα” πωλήσεων που τυχόν θα ήθελε, σίγουρα όμως θα τη βοηθήσει να γίνει κερδοφόρα αλλά και να αποκτήσει και πάλι τον τίτλο ενός κατασκευαστή υψηλής τεχνολογίας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights