Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung Z1: 500.000 πωλήσεις στην Ινδία.
samsung-z1-in2mobile-featured-image

Samsung Z1: 500.000 πωλήσεις στην Ινδία.

απο Kostas Gliatiotis

Το Samsung Z1 αποτελεί το πρώτο Smartphone της εταιρείας που χρησιμοποιεί το ανεπτυγμένο από την ίδια λειτουργικό σύστημα Tizen. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το Tizen στα περισσότερα από τα Smartwatches της που διαθέτει στην αγορά, όμως το Z1 αποτελεί μέχρι και σήμερα το μοναδικό Smartphone της εταιρείας που έχει φτάσει στην αγορά με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Στην Ινδία συγκεκριμένα, φαίνεται πως η χαμηλή τιμή του Z1 αλλά και τα χαρακτηριστικά του για την κατηγορία στην οποία ανήκει έχουν εκτιμηθεί από τους χρήστες, με αποτέλεσμα να έχει ήδη σημειώσει πωλήσεις 500.000 συσκευών.

Η αγορά της Ινδίας αποτελεί μια από τις τελευταίες ακόμα αναπτυσσόμενες του πλανήτη, και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού της χώρας, συσκευές στην κατηγορία του Z1 έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο αγοραστικό κοινό. Έχοντας πιθανόν μικρότερα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης από τις αντίστοιχες συσκευές της εταιρείας που χρησιμοποιούν το Android της Google, αλλά και με τεχνικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν κυρίως τις βασικές απαιτήσεις των χρηστών, το Ζ1 έχει αρκετά χαμηλή τιμή που του έχει επιτρέψει να πουλήσει τόσες συσκευές στην Ινδία.

Με δεδομένο το ότι πρόκειται για την πρώτη συσκευή της Samsung με Tizen που πωλείται επίσημα, είναι σχεδόν δεδομένο πως η εταιρεία θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την επιτυχία που αυτή έχει και να παρουσιάσει σύντομα τουλάχιστον μια ακόμα συσκευή βασισμένη στο Tizen. Μένει μόνο να δούμε αν κάποια στιγμή η Samsung θα αποφασίσει να διαθέσει το Z1 ή/και τον αντικαταστάτη του και στον υπόλοιπο κόσμο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Comparefun.gr 14/06/2015 - 12:36

Το tizen γενικά δεν την παλεύει κ πολύ. Θέλει δουλειά ακόμα

Reply
Kostas Gliatiotis 14/06/2015 - 14:28

Σαν η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, είναι αναμενόμενο να έχει ελλείψεις και πιθανόν και κάποια πράγματα που θέλουν διόρθωση. Όμως ακόμα και το Android της Google στις πρώτες του εκδόσεις είχε σημαντικές ελλείψεις, και προβλήματα αξιοπιστίας. Η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη έκδοση σε συσκευή της HTC δεν είχε σαν εφαρμογή τον Video Player και μπορούσε να παίξει βίντεο μόνο αν το είχε στείλει κάποιος στην συσκευή με e-mail.
Αντίστοιχα τα Windows Phone της Microsoft στην πρώτη τους μορφή στο Lumia 800 δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που ξέρουμε σήμερα.
Η σημαντική διαφορά του Tizen είναι πως όντας και αυτό βασισμένο στο Linux σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το Android της Google (ειδικά στις τελευταίες του εκδόσεις) μπορεί εύκολα, με μικρό κόστος και σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσαρμοστεί σε διαφορετικά είδη συσκευών. Αυτός είναι και ο λόγος που η Intel όπως και πολλές ακόμα εταιρείες συμμετέχουν με τη Samsung στην εξέλιξη του.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights