Επεξεργαστής – Μνήμη
To Freddy βασίζεται στον Snapdragon 210 της Qualcomm όπως ακριβώς και το αμέσως “μεγαλύτερο” Wiko Tommy. Έτσι και αλλιώς ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι σχεδιασμένος να καλύπτει τις βασικές ανάγκες ενός smartphone, και στο εσωτερικό του Freddy κάνει ακριβώς αυτό.
Με δεδομένο το ότι πολλές εφαρμογές Social Media όπως το Facebook έχουν πλέον γίνει αρκετά απαιτητικές (όχι πάντα δικαιλογημένα) είναι πολύ πιθανόν ο χρήστης του Freddy να πρέπει να καταφύγει στις Lite εκδόσεις τους προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ενοχλητικά “κολλήματα” στην λειτουργία του.
Το 1 GB μνήμης RAM με την σειρά του περιορίζει το τι μπορεί να κάνει ο χρήστης του, αφού η εκτέλεση δύο ή και περισσότερων εφαρμογών είναι πρακτικά αδύνατη.
Αντίστοιχα, και η Adreno 304 κάρτα γραφικών, έχει ευκολότερο έργο στην χαμηλής ανάλυσης οθόνη του Freddy, ακόμα όμως και έτσι ο χρήστης του πρέπει να περιοριστεί σε λογικές απαιτήσεις. Απλά παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερα γραφικά θα παίξουν χωρίς πρόβλημα, κάπου εκεί όμως είναι και το όριο της απόδοσης της.
Το Freddy έχει ονομαστικά 8 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία τα 4 είναι διαθέσιμα στον χρήστη. Μετά την εγκατάσταση των συνηθισμένων εφαρμογών, ο χώρος μειώνεται σε σχεδόν 2 GB, κάτι που κάνει σχεδόν απαραίτητη την χρήση μιας κάρτας μνήμης microSD.
Μπαταρία
Η Wiko εφοδίασε το Freddy με μια μπαταρία η οποία διαθέτει χωρητικότητα 2.000 mAh και στην πράξη είναι αρκετή ώστε να προσφέρει έως και μία μέρα λειτουργίας με «έντονη» χρήση (κλήσεις, SMS, εφαρμογές IM και social κτλ). Ιδιαίτερα κατά την εκτέλεση απαιτητικών εφαρμογών (π.χ. Facebook και Messenger) το Freddy καταναλώνει αρκετή ενέργεια στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί, οπότε πιθανόν να είναι προτιμότερο ο χρήστης να εγκαθιστά τις «Lite» εκδόσεις.
Εάν είσαστε χρήστης που απλά αφήνει το τηλέφωνό του… στην ησυχία του, το Freddy μπορεί να φτάσει και τις 2 μέρες λειτουργίας προτού σας ζητήσει να το επαναφορτίσετε. Σε κάθε περίπτωση, έχοντας σαν κριτήριο το ότι το hardware και η οθόνη της συσκευής δεν… διψάνε για ρεύμα, θεωρούμε ότι η απόδοση της μπαταρίας του οικονομικού smartphone της Wiko θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
Τέλος, όπως πάντα, στις Ρυθμίσεις στην ενότητα «Μπαταρία» θα βρείτε διαθέσιμες επιλογές βελτιστοποίησης τις οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε εάν θέλετε να πετύχετε όσο το δυνατό καλύτερη αυτονομία.
Συμπέρασμα
Με το Freddy η Wiko προσφέρει άλλη μια επιλογή στην οικονομική κατηγορία της αγοράς και δίνει την δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται με 109 ευρώ να αποκτήσει μια συσκευή με «χαρούμενο» design, αποδεκτή ποιότητα κατασκευής και αξιοπρεπή οθόνη.
Είναι δεδομένο ότι το hardware δεν αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει τον χρήστη που θα ήθελε το «κάτι παραπάνω», κάτι έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα δύσκολο σε αυτή την κατηγορία. Φυσικά ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος και σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία του Freddy το οποίο θα έχει ως ατού την προώθησή του από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Με την παρουσίαση που διαβάσατε ολοκληρώσαμε την πρώτη γνωριμία μας με τις συσκευές της Wiko, αφού προηγήθηκαν τα ανάλογα reviews για τα Tommy και Ufeel. Όπως είναι ευνόητο θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τις προτάσεις της γαλλικής εταιρείας. Προς το παρόν θα σας προτρέψουμε να δείτε το Freddy από κοντά ώστε, όπως πάντα, να σχηματίσετε την δική σας εικόνα.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας