Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P10 Plus Review : Ο μεγάλος αδερφός

Huawei P10 Plus Review : Ο μεγάλος αδερφός

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Το P10 Plus χρησιμοποιεί τον σχεδιασμένο από την ίδια τη Huawei επεξεργαστή Kirin 960, τον μέχρι στιγμής τουλάχιστον νεότερο και ισχυρότερο που έχει διαθέσιμο στην αγορά.

Στο εσωτερικό του βρίσκονται συνολικά 8 πυρήνες, από τους οποίους οι 4 είναι οι επίσης νεότεροι Α-73 της ARM, χρονισμένοι αρκετά ψηλά στα 2.4 GHz. Μαζί τους υπάρχουν και οι 4 πιο «φυσιολογικοί» Α-53 στο 1.8 Ghz, σχεδιασμένοι να αναλαμβάνουν τις πιο απλές καθημερινές εργασίες, προφανώς για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ανάλογα με την έκδοση, ο Kirin 960 συνδυάζεται με 6 GB RAM στην έκδοση των 128 GB του P10 Plus, και με 4 GB στην έκδοση των 64 GB. Στη χώρα μας επίσημα έρχεται μόνο η έκδοση με τα 6/128 GB, κάτι μάλλον θετικό παρά την τιμή πώλησης.

Η απόδοση τώρα του Kirin 960 στο P10 Plus είναι αναμενόμενα κορυφαία, σε κάθε είδους χρήση. Από την εκκίνηση των εφαρμογών που γίνεται άμεσα, μέχρι την εκτέλεση τους χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις, το P10 Plus θα λέγαμε ότι εντυπωσιάζει με την ταχύτητα λειτουργίας του.

Η Huawei έχει σχεδιάσει το νεότερο EMUI 5.1 ώστε να «μαθαίνει» και να προσαρμόζεται στις συνήθειες του κάθε χρήστη. Έτσι το λειτουργικό σύστημα μαθαίνει τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί πιο συχνά ο χρήστης του P10 Plus, και φροντίζει ώστε να δίνει την προτεραιότητα που πρέπει ώστε αυτές να εκκινούν και να εκτελούνται πιο γρήγορα.

Θεωρητικά αυτό σημαίνει ότι το P10 Plus μπορεί να διατηρεί στην RAM μια εφαρμογή που ξέρει ότι ο χρήστης του θα ανοίξει σύντομα, ακόμα και αν αυτόν τον χώρο τον «ζητάει» μια άλλη εφαρμογή, αλλά και να δίνει προτεραιότητα στην εκτέλεση από τον Kirin 960 σε σύγκριση με άλλες εντολές.

Στον τομέα των γραφικών, ο Kirin 960 σπάει μια «κακή» παράδοση της Huawei που ήθελε τους επεξεργαστές της να μειονεκτούν σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό τους. Η νεότερη διαθέσιμη Mali G71 της ARM έρχεται σε έκδοση με 8 πυρήνες παραγωγής γραφικών, που θεωρητικά είναι αρκετοί για την απόδοση που πρέπει να έχει ένα High End Smartphone σαν το P10 Plus. Στην περίπτωση του απλού P10 και της FullHD 1080p οθόνης του, η Mali G71 ηταν και είναι ένα «κτήνος» απόδοσης. Το P10 Plus όμως έχει σημαντικά αυξημένη ανάλυση οθόνης, αφού το QHD σημαίνει περίπου 80% αυξημένη «παραγωγή» Pixels από την κάρτα γραφικών.

Ακόμα και έτσι πάντως, δεν μπορεί να πει κανείς ότι το P10 Plus δυσκολεύεται στην παραγωγή του EMUI 5.1 αλλά ούτε και στα περισσότερα παιχνίδια που μπορεί να βρει κανεις και να εγκαταστήσει από το Play Store της Google. Η διαφορά στην απόδοση είναι περισσότερο «ψυχολογική» σε σύγκριση με το απλό P10 αλλά και πολλές από τις συσκευές του ανταγωνισμού. Παρότι υπάρχει προφανώς διαφορά στην απόδοση, το P10 Plus δεν μειονεκτεί όσο οι προηγούμενες συσκευές της εταιρείας.

Όπως ήδη αναφέραμε, η έκδοση του P10 Plus που έρχεται επίσημα στη χώρα μας έχει 128 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία περίπου 112 GB είναι όντως διαθέσιμα στον χρήστη του. Προφανώς και ο χώρος μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με μια microSD κάρτα μνημης, όμως είναι σίγουρο ότι τα 100+ GB είναι αρκετά για σχεδόν κάθε είδους χρήση

Δακτυλικό Αποτύπωμα

Παρότι πλέον σχεδόν δεδομένο στην κατηγορία τιμής του P10 Plus και όχι μόνο, η υλοποίηση της Huawei στην συγκεκριμένη περίπτωση χρίζει ξεχωριστής αναφοράς. Αρχικά όπως είναι προφανές, ο αισθητήρας βρίσκεται πλέον στο μπροστά μέρος του P10 Plus, ακριβώς κάτω από την οθόνη του.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι δεν πρόκειται για μηχανικό πλήκτρο που δουλεύει και σαν δακτυλικό αποτύπωμα, αλλά για μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια. Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τον γρηγορότερο σε λειτουργία και απόκριση αισθητήρα που μπορεί να βρει κανείς σε οποιοδήποτε Smartphone της αγοράς.

Η λειτουργία του μάλιστα είναι τόσο άμεση, που ο ιδιοκτήτης του P10 Plus έχει την εντύπωση ότι δεν «διάβασε» το δάκτυλο του η συσκευή και απλά ξεκλείδωσε, χωρίς φυσικά να ισχύει κάτι τέτοιο. Η ταχύτητα λειτουργίας του αισθητήρα, κάνει την χρήση του σχεδόν…. Παιχνίδι. Πρακτικά ο χρήστης δεν νιώθει ότι «ξεκλειδώνει» την συσκευή του, αφού σχεδόν άμεσα το P10 Plus ξυπνάει στην οθόνη αναμονής αμέσως μόλις ο χρήστης του ακουμπήσει το δάκτυλο του πάνω στον αισθητήρα.

Ταυτόχρονα, η ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πλήκτρο χειρισμού του P10 Plus. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να αφαιρέσει τα πλήκτρα από το κάτω μέρος της οθόνης, και αντί αυτών, να ακουμπά την επιφάνεια του δακτυλικού σαν πλήκτρο επιστροφής, να βγαίνει στην αρχική οθόνη με παρατεταμένη πίεση κλπ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights