Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P10 Plus Review : Ο μεγάλος αδερφός

Huawei P10 Plus Review : Ο μεγάλος αδερφός

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Ο λόγος ύπαρξης ενός High End Smartphone είναι κατά βάση το να προσφέρει στον ιδιοκτήτη του ότι καλύτερο υπάρχει τεχνολογικά και όχι μόνο, κατά την περίοδο της κυκλοφορίας του. Αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα, ανάλογα με το πότε θα γίνει διαθέσιμη μια νέα τεχνολογία ή απλά ένας νεότερος και ισχυρότερος επεξεργαστής ενώ αντίστοιχα εύκολα μπορεί να ξεπεραστεί από τον ανταγωνισμό.

Είναι αντίστοιχα δύσκολο όμως να απαντήσει κανείς κατά την περίοδο της παρουσίασης ενός νέου Smartphone, το αν αυτό θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό αλλά και χρηστικό μετά από μερικούς μήνες κυκλοφορίας στην αγορά.

Το P10 Plus της Huawei αποτελεί μια από τις συσκευές που για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν δύσκολο να βρει κανείς διαθέσιμη για Review, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ταυτόχρονα είχε και έχει ακόμα, την «Ατυχία» να αποτελεί τον μεγάλο αδερφό του δημοφιλούς P10 της εταιρείας, και για επίσης αρκετούς διαφορετικούς λόγους, δεν έτυχε της ίδιας εμπορικής προώθησης τους προηγούμενους μήνες.

Σχεδιασμός.

Αυτό που μπορεί κανείς να κρίνει εύκολα σε σχεδόν κάθε Smartphone είναι το πως ο σχεδιασμός του έχει αντέξει την πάροδο του χρόνου, και κατά πόσο έχει παραμείνει το ίδιο εντυπωσιακός και… ανταγωνιστικός. Στην περίπτωση του P10 Plus η Huawei επέλεξε απλά να χρησιμοποιήσει τον ίδιο βασικό σχεδιασμό με το «κανονικό» P10  σε απλά μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η ίδια λοιπόν κατασκευή από αλουμίνιο, με την ενιαία επιφάνεια στο πίσω και πλαϊνό μέρος του P10 Plus το κάνουν το ίδιο όμορφο και πολυτελές, ακόμα και αρκετούς μήνες μετά την παρουσίαση του.

Στην μπροστινή όψη, η οθόνη έχει σημαντικά μεγαλύτερη διαγώνιο 5.5 ιντσών, και μαζί με αυτή έχει αυξηθεί προφανώς και το μέγεθος ολόκληρου του Smartphone.

Το πλαίσιο αριστερά και δεξιά από την οθόνη είναι λογικά μικρό, με τον χώρο κάτω από αυτή να φιλοξενεί τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει και σαν πλήκτρο χειρισμού του P10 Plus.

Στον ίδιο χώρο πάνω από την οθόνη, η εταιρεία έχει εκμεταλλευτεί την διαθέσιμη επιφάνεια για την τοποθέτηση της πολύ καλής σε απόδοση μπροστινής κάμερας, αλλά και του ακουστικού που μπορεί να λειτουργήσει και σαν δεύτερο ηχείο. Η λεπτομέρεια αυτή είναι μοναδική στο P10 Plus, δεν υπάρχει και στο απλό P10, και προσφέρει στην συσκευή την δυνατότητα στερεοφωνικής αναπαραγωγής ήχου.

Στο πίσω μέρος τώρα, με δεδομένη την απουσία του αισθητήρα αποτυπωμάτων, το P10 Plus «εκμεταλλεύεται» την απλότητα αυτή και προσφέρει μια αρκετά μοναδική σε εμφάνιση, ποιότητα συναρμολόγησης αλλά και «υφή» επιφάνεια.

Εξαίρεση αποτελεί φυσικά το άνω άκρο της πίσω επιφάνειας που φιλοξενεί τις δύο εντυπωσιακές Leica κάμερες με τις οποίες και θα ασχοληθούμε στο αντίστοιχο κομμάτι του Review.

Αρκετούς μήνες πλέον μετά την παρουσίαση του, το P10 Plus καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό να πετύχει τον στόχο του να παραμείνει ένα εντυπωσιακό και πολυτελές Smartphone. Η επιλογή του αλουμινίου σαν υλικό συμβάλει ιδιαίτερα σε αυτό, αφού χάρη και στην πολύ καλή ποιότητα του, διατηρεί μια στιβαρότητα και πολυτέλεια στην κατασκευή που δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Οθόνη

Ένα από τα στοιχεία που χαρίζουν την ονομασία Plus (όχι όμως και το μοναδικο…) είναι η 5.5 ιντσών οθόνη. Η αυξημένη διαγώνιος έρχεται και με σημαντικά αυξημένη ανάλυση, που για πρώτη ουσιαστικά φορά σε συσκευή της Huawei φτάνει πλέον τα 2560 x 1440 pixels ή απλά QHD.

Από μόνη της η αυξημένη ανάλυση θα μπορούσε να αποτελεί κάτι το «Αδιάφορο» αν δεν είχε συνδυαστεί με αντίστοιχα κορυφαία χρωματική απόδοση. Από τις δοκιμαστικές συσκευές, μέχρι το εμπορικά διαθέσιμο δείγμα που μας παραχώρησε η Huawei για την συγκεκριμένη παρουσίαση, η οθόνη του P10 Plus αποτελεί μια από τις συνολικά καλύτερες σε απόδοση LCD οθόνες που μπορεί να βρει κανείς.

Το χρωματικό εύρος είναι εντυπωσιακά μεγάλο, ακόμα και αν εμπορικά δεν διαθέτει κάποια πιστοποίηση για την προβολή HDR περιεχομένου. Κάθε είδους φωτογραφία και βίντεο προβάλλεται με μοναδική ποιότητα, η οποία μάλιστα διατηρείται ακριβώς η ίδια ακόμα και στην μέγιστη ένταση του φωτισμού.

Σε συνδυασμό με τα δύο στερεοφωνικά ηχεία που διαθέτει το P10 Plus, η οθόνη του είναι μάλλον ιδανική για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να βρει κάποιος σε όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού.

Ακόμα και αν από μόνη της η οθόνη του P10 Plus δεν είναι λόγος επιλογής του σε σύγκριση με το «απλό» μικρότερο P10, είναι σίγουρα αρκετά εντυπωσιακή ώστε να το κάνει να δικαιολογεί χωρίς καμία αμφιβολία την ύπαρξη του σαν ξεχωριστή συσκευή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights