Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 6 Review : Ένα βήμα μπροστά

Nokia 6 Review : Ένα βήμα μπροστά

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Ο τομέας της κάμερας είναι δυστυχώς αυτός που δείχνει ότι το Nokia 6 αποτελεί μια συσκευή της μεσαίας κατηγορίας. Παρά την ονομαστική ανάλυση των 16 Mpixels, η κάμερα της συσκευής απέχει από αυτό που θεωρείται ιδανικό ακόμα και για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι φωτογραφίες έχουν αποδεκτά επίπεδα λεπτομέρειας, στο βαθμό που είναι δυνατόν λόγω του Hardware στο εσωτερικό του Nokia 6, τουλάχιστον σε συνθήκες κανονικού φωτισμού. Αυτό που φαίνεται ότι η Nokia δεν έχει ακόμα «πετύχει» είναι το χρωματικό εύρος, με τις φωτογραφίες να είναι λιγότερο ζωντανές από ότι θα περίμενε κανείς.

Το αυτόματο HDR είναι μια ευχάριστη προσθήκη, και κάτι που δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα σε αυτή την κατηγορία τιμής από κανέναν άλλο κατασκευαστή. Η λειτουργία του είναι σχετικά σωστή, και παρότι δεν βοηθάει ιδιαίτερα με την ζωντάνια των χρωμάτων, αυξάνει σημαντικά το εύρος του φωτισμού σε συνθήκες με έντονες αντιθέσεις.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, δυστυχώς η κάμερα του Nokia 6 περιορίζεται από την έλλειψη του Optical Image Stabilization αλλά και τo όχι ιδιαίτερα φωτεινό f/2.0 διάφραγμα. Ανάλογα με τις συνθήκες και το αντικείμενο της φωτογραφίας, το Nokia 6 καταφέρνει να κρύψει τον ψηφιακό θόρυβο με διαφορετικά αποτελέσματα. Συνήθως εξαφανίζεται εντελώς με μειωμένη όμως λεπτομέρεια στη τελική φωτογραφία, υπάρχουν όμως και μερικές φορές που στο μαύρο χρώμα είναι ακόμα εμφανή τα σημάδια από την αύξηση της ευαισθησίας του αισθητήρα στο φως.

Από την εφαρμογή της κάμερας απουσιάζουν σχεδόν πλήρως όλες οι επιπλέον ρυθμίσεις εκτός από αυτές που είναι απαραίτητες για την άμεση και εύκολη λήψη φωτογραφιών.

Προς τιμήν της, η Nokia δεν προσφέρει ξεχωριστό Manual Mode από την στιγμή που η κάμερα του Nokia 6 δεν έχει την δυνατότητα υποστήριξης του.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Nokia 6 βασίζεται στον Snapdragon 430 της Qualcomm, έναν από τους 3 καλύτερους επεξεργαστές που έχει διαθέσιμους η εταιρεία για την μεσαία κατηγορία τιμής.

Η διαφορά του με τον αμέσως «ανώτερο» Snapdragon 435 είναι ουσιαστικά ο χρονισμός των 8 πυρήνων Α-53 που βρίσκονται στο εσωτερικό και των δύο. Στον Snapdragon 430 η μέγιστη συχνότητα φτάνει το 1.4 GHz για τους 4 από αυτούς και μόλις το 1.0 GHz για τους υπόλοιπους.

Σε πλήρη αντίθεση όμως με το μικρότερο Nokia 3, η εταιρεία φαίνεται ότι αφιέρωσε τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται ώστε να κάνει την λειτουργία του όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο ομαλή. Το Stock Android στην έκδοση 7.1.1 που τρέχει το Nokia 6 είναι από μόνο του σχετικά πιο «ελαφρύ» από πολλές συσκευές που τρέχουν κάποιο γραφικό περιβάλλον πάνω από αυτό.

Τα 3 GB μνήμης RAM είναι το ελάχιστο πλέον προκειμένου μια συσκευή να προσφέρει αποδεκτές δυνατότητες Multitasking και το Nokia 6 καλύπτει αυτή την απαίτηση με σχετική ευκολία. Η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών γίνεται σχετικά άμεσα ακόμα και όταν τρέχουν μονίμως εφαρμογές όπως το Viber, το WhatsApp και το Facebook.

Στον τομέα των γραφικών, ο Snapdragon 430 έρχεται με την νεότερη και μέχρι ένα σημείο καλύτερη Adreno 505 σχεδιασμένη ώς συνήθως από την ίδια την Qualcomm. Η απόδοση της είναι βελτιωμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες Adreno 306 και 305 και καλύπτει με άνεση τις απαιτήσεις της 1080p οθόνης του Nokia 6.

Τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store δεν έχουν σχεδιαστεί για την κατηγορία τιμής του Nokia 6 και έτσι ο χρήστης του θα πρέπει να περιοριστεί σε αυτά που μπορεί να υποστηρίξει η συσκευή.

Τέλος, ο αποθηκευτικός χώρος αποτελεί ευχάριστη έκπληξη αφού φτάνει τα 32 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 27 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Ο χώρος μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με μια κάρτα μνήμης microSD, όμως η τοποθέτηση της καταλαμβάνει την θέση για την δεύτερη SIM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights