Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 6 Review : Ένα βήμα μπροστά

Nokia 6 Review : Ένα βήμα μπροστά

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Η Nokia έχει κάνει την σωστή από πολλές απόψεις επιλογή της χρήσης του Android της Google στην Stock μορφή του, όπως αυτή προσφέρεται από την Αμερικάνικη εταιρεία. Η έκδοση είναι η νεότερη διαθέσιμη 7.1.1 Nougat.

Αυτό σημαίνει ότι το Nokia 6 δεν έχει κάποιο δικό του γραφικό περιβάλλον και βασίζεται σε αυτό του Android, αντίστοιχα όμως δεν προσφέρει και κανενός είδους επιπλέον δυνατότητες και λειτουργίες.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η εφαρμογή της κάμερας που αναλύσαμε στο αντίστοιχο κομμάτι του Review. Για τις περισσότερες καθημερινές λειτουργίες, το Nokia 6 προσφέρει τις εφαρμογές που η Google έχει σχεδιάσει, και σε μεγάλο βαθμό καλύπτουν τις βασικές απαιτήσεις.

Αυτό που μονίμως ενοχλεί όμως (χωρίς να είναι ευθύνη της Nokia) είναι η επιμονή της Google να προσπαθεί να πείσει τον χρήστη εκτός από την εκάστοτε εφαρμογή, να χρησιμοποιήσει και την υπηρεσία που η ίδια προσφέρει για αυτή.

Έτσι το Google Photos μπορεί να μην είναι από μόνο του το ίδιο λειτουργικό όσο οι εφαρμογές της Samsung ή της Sony, όμως ενοχλεί με την επιμονή του να προτείνει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει τον αποθηκευτικό χώρο στο cloud. Παρόλα αυτά, το θετικό είναι ότι αν ο χρήστης το επιλέξει, η Google προσφέρει δωρεάν απεριόριστο χώρο, με μια μικρή επεξεργασία στο μέγεθος κάθε φωτογραφίας και την μείωση της ανάλυσης σε 12 Mpixels.

Για την προβολή αρχείων video και την διαχείριση αρχείων μεταξύ άλλων, ο χρήστης θα πρέπει να κατεβάσει κάποια άλλη εφαρμογή από το Play Store. Σε μεγάλο βαθμό αυτό θέλει και η ίδια η Google που προτιμά να δίνει «δουλειά» σε τρίτους Developers.

Το Nokia 6 διαθέτει και ραδιόφωνο, κάτι μάλλον απαιτούμενο στην κατηγορία του. Η εφαρμογή έχει το ίδιο απλή εμφάνιση και λειτουργία με το υπόλοιπο Smartphone, και ως συνήθως πρέπει να είναι συνδεδεμένα τα ακουστικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights