Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 6 Review : Ένα βήμα μπροστά

Nokia 6 Review : Ένα βήμα μπροστά

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Παρότι οι διαστάσεις του Nokia 6 θα επέτρεπαν την χρήση μιας μεγαλύτερης μπαταρίας, η χωρητικότητα της «περιορίζεται» σε 3.000 mAh. Η επιλογή της Nokia να μην επέμβει στο Android έχει και εδώ τις επιπτώσεις της, αφού η συσκευή δεν προσφέρει κανενός είδους επιλογές για εξοικονόμηση ενέργειας και προσαρμογής του τρόπου που εκτελούνται οι εφαρμογές.

Παρόλα αυτά, οι χρόνοι αναμονής που μπορεί να πετύχει το Nokia 6 είναι σχετικά καλοί, κυρίως λόγω της χαμηλής κατανάλωσης του Hardware στο εσωτερικό του. Οι δύο ημέρες φυσιολογικής χρήσης επιτυγχάνονται χωρίς δυσκολία και χωρίς ο χρήστης να προσέχει ιδιαίτερα να μην καταναλώσει μπαταρία.

Ακόμα και σε απαιτητική χρήση, η μπαταρία του Nokia 6 θα το κρατήσει ενεργό για μια εργάσιμη ημέρα, χωρίς ποτέ ο χρήστης του να «φοβηθεί» ότι θα μείνει χωρίς κινητό μέσα σε αυτή.

Τα δύο σοβαρότερα μειονεκτήματα πάντως αφορούν την χρήση του παλαιότερου πλέον MicroUSB «βύσματος» στο κάτω μέρος του Nokia 6 αντί του νεότερου Type-C αλλά και την απουσία κάποιου είδους ταχείας φόρτισης.

Συμπέρασμα.

Το Nokia 6 είναι ότι καλύτερο μπορεί να «σχεδιάσει» και να κατασκευάσει η Nokia με δεδομένο τον οικονομικό περιορισμό της κατηγορίας στην οποία θέλει να το προωθήσει. Είναι κοινό μυστικό ότι η εταιρεία σχεδιάζει την δική της High End πρόταση προκειμένου να βρεθεί και στην κατηγορία των Galaxy S8, LG G6 κλπ.

Η αρχή όμως πρέπει να γίνει από μια κατηγορία που έχει περιθώριο για αυξημένες πωλήσεις σε αριθμό συσκευών ώστε η εταιρεία να αποκτήσει και πάλι ένα μερίδιο αγοράς που να την κάνει οικονομικά βιώσιμη και να της δώσει το μέλλον που πρέπει να έχει.

Με αυτό σαν δεδομένο, η HMD σίγουρα έχει καταφέρει να σχεδιάσει ένα Smartphone που δεν υστερεί σε κάτι από τον ανταγωνισμό του, και ενώ δεν μπορεί να ξεχωρίσει ιδιαίτερα με κάποιο χαρακτηριστικό του, προσφέρει αυτά που μπορεί ώστε να προσελκύσει αγοραστές. Το Stock Android, που δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα σε συσκευές που δεν κατασκευάζονται από την ίδια τη Google, μαζί με την πολυτελή κατασκευή και την ποιότητα κατασκευής είναι τα δύο πιο δυνατά του «όπλα» που σίγουρα το κάνουν μια αξιόλογη πρόταση στην μεσαία κατηγορία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights