Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Moto E4 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και μπαταρία

Moto E4 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και μπαταρία

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Λίγες εταιρείες έχουν την ιστορία, αλλά και την παράδοση στην δημιουργία επιτυχημένων συσκευών, που έχει η Motorola.  Το «πρόβλημα» είναι ότι κάτω από την ιδιοκτησία της Lenovo πλέον, το όνομα της έχει αρχίσει να… εξαφανίζεται, και το λογότυπο της είναι το μόνο πλέον που θυμίζει το παρελθόν, μαζί με την ονομασία “Moto” σε κάθε διαφορετικό μοντέλο.

Χωρίς να είναι λοιπόν, Motorola αλλά απλά «Moto» οι συσκευές της εταιρείας αντικαθιστούν πλέον σε πολλές περιπτώσεις τις ανάλογες προτάσεις της ίδιας της Lenovo. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχουν Motorola σε κατηγορίες τιμής και χαρακτηριστικών που η εταιρεία δεν είχε στο παρελθόν παρουσία (και λόγο να το κάνει). Το E4 Plus είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα, αφού προσπαθεί να πάρει τα πλεονεκτήματα του «απλού» E4, και να προσθέσει απλά κάποια χαρακτηριστικά προκειμένου να καλύψει μια ακόμα, σχετικά μικρή κατηγορία.

Σχεδιασμός

Η εταιρεία προσπαθεί να διατηρήσει την ίδια σχεδιαστική γραμμή που παρουσίασε πριν περίπου ένα χρόνο με τα τότε Moto Z και Moto G4, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του E4 Plus είναι ο τρόπος που παρά την σχετικά χαμηλή τιμή πώλησης του, μπορεί να βρει κάποιος σε αυτό αρκετές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και ένα «όμορφο» τελικά σύνολο.

Το πίσω μέρος της συσκευής είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, κάτι που πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν σε αρκετά ακριβότερες συσκευές μόνο. Στην περίπτωση του E4 Plus αυτό που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί να αφαιρεθεί, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα «καπάκι». Το περίεργο τώρα είναι ότι παρόλα αυτά, η μπαταρία του δεν μπορεί να αφαιρεθεί.

Η λεπτομέρεια στον σχεδιασμό φαίνεται στο ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής, στο σημείο που βρίσκεται η κάμερα (που δεν προεξέχει από την υπόλοιπη συσκευή) και στον τρόπο που η βαφή της μεταλλικής επιφάνειας έχει μια ποιοτική υφή που δεν γλιστράει στο χέρι του χρήστη.

Η μπροστινή όψή τώρα, είναι αναμενόμενα λιγότερο …. Εντυπωσιακή χωρίς παρόλα αυτά να είναι αδιάφορη. Το πλαίσιο γύρω από την 5.5 ιντσών οθόνη του E4 Plus έχει το ίδιο χρώμα με την υπόλοιπη συσκευή, κάτι που τουλάχιστον στην χρυσή έκδοση είναι όμορφο αλλά και λίγο υπερβολικό ταυτόχρονα.

Το πλήκτρο κάτω από την οθόνη τώρα, δεν είναι μηχανικό, και δεν πιέζεται προς τα κάτω. Είναι ουσιαστικά μια μικρή επιφάνεια που εκτός από ευαίσθητη στην αφή, φιλοξενεί και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων του E4 Plus.

Στο πάνω μέρος, η Lenovo έχει προσθέσει ένα LED Flash για την μπροστινή κάμερα, για τους φίλους των … νυχτερινών Selfies.

Το μοναδικό μειονέκτημα του E4 Plus, που και πάλι εν μέρη δικαιολογείται, είναι το αυξημένο βάρος αλλά και πάχος του. Προφανώς και τα δύο οφείλονται στην εντυπωσιακά μεγάλη μπαταρία των 5.000 mAh που κρύβει στο εσωτερικό του. Ακόμα όμως και έτσι, η αρχική εντύπωση που δημιουργεί, είναι αυτή μιας «ογκώδης» συσκευής η οποία παρόλα αυτά συνηθίζεται εύκολα.

Οθόνη.

Εκτός από την ασυνήθιστα μεγάλη μπαταρία του, ο δεύτερος λόγος ύπαρξης του E4 Plus είναι η (πιο συνηθισμένη) επίσης μεγαλύτερη οθόνη των 5.5 ιντσών.

Η κατηγορία τιμής του όμως περιορίζει την Lenovo στην χρήση μιας οθόνης με ανάλυση 1280 x 720 pixels ή αλλιώς 720p. Με δεδομένο το συνολικό χαρακτήρα του E4 Plus, πρέπει να είναι από τις λίγες φορές που μια οθόνη με αυτή την ανάλυση δεν αλλάζει σημαντικά την συνολική εικόνα ενός Smartphone.

Για ένα LCD Panel η χρωματική της απόδοση είναι τουλάχιστον αποδεκτή, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες και το περιεχόμενο που προβάλλεται μπορεί να χαρακτηριστεί έως και… ευχάριστη.

Στις ρυθμίσεις ο χρήστης του E4 Plus μπορεί να βρει την επιλογή αλλαγής της χρωματικής απόδοσης σε πιο… έντονη σύμφωνα με την Motorola, που ουσιαστικά «πιέζει» την LCD οθόνη κοντά στο τι είναι τεχνικά δυνατόν να παρουσιάσει σαν ζωντανό χρώμα.

Οι γωνίες θέασης είναι αναμενόμενα σχετικά περιορισμένες, ενώ ο φωτισμός ακόμα και στην μέγιστη ένταση του είναι λιγότερο δυνατός από ότι μπορεί να χρειαστεί σε εξωτερικούς χώρους. Παρόλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης του, κάτι που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights