Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M5 Note Review : Ανταγωνιστικό υπό προϋποθέσεις

Meizu M5 Note Review : Ανταγωνιστικό υπό προϋποθέσεις

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχουν «μαγικές» λύσεις στην τεχνολογία, και έτσι το M5 Note πρέπει να περιοριστεί στην κάμερα που μπορεί να έχει σε αυτό το κόστος.

 

Τεχνικά και θεωρητικά, τα 13 Mpixels της ανάλυσης της κάμερας είναι αρκετά για ικανοποιητικές φωτογραφίες. Ο αισθητήρας όμως βρίσκεται πίσω από ένα σχετικά σκοτεινό f/2.0 διάφραγμα, και προφανώς δεν υπάρχει Optical Image Stabilization.

Σε κανονικό φωτισμό, οι φωτογραφίες είναι μάλλον ικανοποιητικές σε λεπτομέρεια και ποιότητα, πάντα για ένα Smartphone των 200 ευρώ. Το χρωματικό εύρος είναι αρκετά περιορισμένο, και αρκετές φορές είναι απαραίτητη η χρήση του HDR (που δεν ενεργοποιείται αυτόματα…), κάτι που αυξάνει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται για την λήψη μιας φωτογραφίας.

Όταν ο φωτισμός δεν είναι καλός τώρα, εμφανίζονται οι σοβαρές αδυναμίες της κάμερας, με τις φωτογραφίες να στέκονται οριακά στον μέσο όρο της κατηγορίας. Η λεπτομέρεια μειώνεται αισθητά κατά την αφαίρεση του ψηφιακού θορύβου από την φωτογραφία, ενώ προκειμένου να «δει» αρκετό φως ο αισθητήρας, αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος που μένει ανοιχτό το διάφραγμα. Ο χρήστης θα πρέπει να έχει πολύ σταθερο χέρι προκειμένου να μην βγει κουνημένη μια φωτογραφία.

Στον τομέα του Video, ο Helio P10 στο εσωτερικό του M5 Note έτσι και αλλιώς δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε επιδόσεις, και αντίστοιχα περιορίζει και την εγγραφή σε αρχεία ανάλυσης 1080p. Η «ειρωνεία» είναι ότι ο αντίστοιχα παλιός Helio X10 της Mediatek προσφέρει δυνατότητα εγγραφής σε 4k με έστω αποδεκτή ποιότητα

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights