Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M5 Note Review : Ανταγωνιστικό υπό προϋποθέσεις

Meizu M5 Note Review : Ανταγωνιστικό υπό προϋποθέσεις

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το M5 Note, σαν συσκευή κατασκευασμένη στην Κίνα, κρύβει στο εσωτερικό του έναν επεξεργαστή της Mediatek και πιο συγκεκριμένα, τον MT655 ή πιο «εμπορικά» γνωστό σαν Helio P10.

Προφανώς και ο Ρ10 δεν είναι η νεότερη και καλύτερη πρόταση της Mediatek, ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής. Έρχεται όμως με 8 συνολικά πυρήνες Α-53. Από αυτούς, οι 4 μπορούν να φτάσουν το 1.8 GHz ενώ οι υπόλοιποι περιορίζονται αρκετά χαμηλότερα στο μόλις 1.0 GHz. Το ενδιαφέρον είναι ότι κάθε ένας από τους 8 μπορεί να φτάσει το 1.8 GHz, όμως μόλις 4 από αυτούς φτάσουν σε αυτή τη συχνότητα οι υπόλοιποι περιορίζονται στο 1.0 GHz

Η μνήμη RAM είναι στα 3 GB που πλέον είναι μάλλον αποδεκτά στα 199 ευρώ, και καλύπτουν κάθε είδος χρήσης. Ακόμα και η ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών γίνεται χωρίς προβλήματα, και το M5 Note δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κρατήσει ενεργές εφαρμογές για άμεση πρόσβαση σε αυτές.

Στον τομέα των γραφικών, ο Helio P10 έρχεται με μια σχετικά «νέα» Mali T860 κάρτα γραφικών. Η σημαντικότερη διαφορά της είναι η υποστήριξη των νεότερων OpenGL ES 3.2 και Vulkan API, που όμως στην περίπτωση του M5 Note δεν προσφέρονται, αφού τρέχει ακόμα το Android 6.0 Marshmallow.

Για αρκετά από τα παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store, η απόδοση της Mali T860 είναι τουλάχιστον ικανοποιητική, και καλύπτει ταυτόχρονα με άνεση τις απαιτήσεις του γραφικού περιβάλλοντος του Flyme OS της Meizu.

 

Για τον αποθηκευτικό χώρο, το M5 Note προσφέρει μόλις 16 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 11 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Πλέον τα 32 GB έχουν αρχίσει να θεωρούνται δεδομένα σε λίγο υψηλότερη κατηγορία τιμής, όμως τουλάχιστον στην τιμή που πωλείται η συσκευή, ακόμα είναι αποδεκτός ο μικρότερος χώρος, με δεδομένη και την ύπαρξη υποδοχής για κάρτες μνήμης MicroSD.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights