Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 9 Review : Κορυφαία απόδοση σε σωστή τιμή

Honor 9 Review : Κορυφαία απόδοση σε σωστή τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι συσκευές της σειράς Honor της Huawei, έρχονται «εύκολα» στην αγορά, ακολουθώντας κάθε χρόνο λίγο μετά την παρουσίαση των εκάστοτε κορυφαίων προτάσεων της σειράς Pxx. Ειδικά με το Honor 8 πριν ένα χρόνο, η Huawei έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει με χαρακτηριστική ευκολία, μια ουσιαστικά διαφορετική έκδοση του τότε κορυφαίου P9 της, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που έχουν πραγματικά σημασία. Ουσιαστικά, οι συσκευές της Honor είναι ακριβώς αυτό, Smartphones με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, σε χαμηλότερο κόστος ώστε να είναι προσιτά σε μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Επειδή όμως δεν υπάρχει κάποια «μαγική» συνταγή, η Huawei προσφέρει τις συσκευές Honor σε χαμηλότερη τιμή επειδή ακριβώς έχουν και μικρότερο κόστος σχεδιασμού και εξέλιξης. Η εταιρεία επενδύει τα χρήματα που απαιτούνται για την σχεδίαση και εξέλιξη των επιμέρους τμημάτων για κάθε νέο Pxx και στην συνέχεια «δανείζει» την τεχνολογία της και στα κορυφαία Honor. Ακόμα και έτσι, θα πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στη Huawei ότι προσφέρει το χαμηλότερο κόστος σχεδιασμού σαν όφελος χαμηλότερης τιμής στον τελικό αγοραστή και δεν το «κρατάει» για τον εαυτό της.

Σχεδιασμός.

Όσο και αν στο εσωτερικό του Honor 9 μπορεί να βρει κανείς αρκετές ομοιότητες με το P10 και το P10 Plus της Huawei (περισσότερο με το πρώτο…) τόσο η εταιρεία έχει φροντίσει να κάνει ξεχωριστή, μοναδική και τουλάχιστον υποκειμενικά, όμορφη την εξωτερική του εμφάνιση.

Το Honor 9 δεν μοιάζει με καμία άλλη συσκευή της Huawei, σε σχεδιασμό αλλά κυρίως στις χρωματικές επιλογές. Η Silver έκδοση του απευθύνεται ίσως σε όσους δεν θέλουν να «υπερβάλουν», όμως το μοναδικό σε εμφάνιση και πραγματικά ασυνήθιστο μπλε χρώμα είναι αυτό που ξεχωρίζει. Στο μαύρο χρώμα που μας παραχώρησε η Huawei Hellas για το Review, αυτό που τονίζεται είναι ο σοβαρός χαρακτήρας.

Η μπροστινή του επιφάνεια συνεχίζει μάλλον σωστά κατά τη γνώμη μας, να φιλοξενεί κάτω από την οθόνη τον αισθητήρα αποτυπωμάτων του Honor 9. Εδώ η Huawei δεν έχει κάνει ουσιαστικά κάποια παραχώρηση, και χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα με τα δύο Ρ10, η ταχύτητα και η αξιοπιστία του οποίου είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Σε αντίθεση με τα P10, εδώ υπάρχουν δύο μικρά ευαίσθητα στην αφή πλήκτρα αριστερά και δεξία από τον αισθητήρα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποιο από τα δύο θα χρησιμοποιεί για Back key, και ποιο για πλήκτρο εφαρμογών.

Ο αισθητήρας αυτός, αλλά και το σχετικά μεγάλο πλαίσιο γύρω του, κάνουν τις συνολικές διαστάσεις του Honor 9 να είναι μάλλον μεγάλες με δεδομένο και το μέγεθος της οθονης του. Ο χώρος πάνω από την 5.15 ιντσών οθόνη φιλοξενεί το ακουστικό, μέσα στο οποίο είναι κρυμμένο και το LED ειδοποιήσεων της συσκευής. Η τοποθέτηση αυτή είναι μάλλον ατυχής, αφού το LED δεν φαίνεται αρκετά καλά, και δεν «τραβάει» την προσοχή του χρήστη του για να τον ενημερώσει ότι έχει κάτι νέο.

Στο πίσω μέρος είναι περισσότερο εμφανής η προσοχή που έχει δώσει η Huawei στο να είναι ξεχωριστό και όμορφο το Honor 9. Η γυάλινη επιφάνεια του είναι πολυτελής, και ταυτόχρονα αντανακλά το φως προκειμένου να δημιουργεί μια πολύ όμορφη «οπτική» στο μάτι του χρήστη.

Οι δύο κάμερες που το Honor 9 “δανείζεται» από τα Ρ10 βρίσκονται στο αριστερό άνω άκρο στο πίσω μέρος, με το LED Flash και τους αισθητήρες ακριβώς δίπλα τους. Η υπόλοιπη επιφάνεια είναι εντελώς κενή, επιτρέποντας στον χρήστη να «θαυμάζει» την κατασκευή από γυαλί.

Το αλουμινένιο πλαίσιο «εμφανίζεται» στο πλαϊνό μέρος του Honor 9, στο σημείο που το κρατάει ο χρήστης του, και αφήνει την ανάλογη αίσθηση στιβαροτητας και πολυτέλειας που πρέπει να έχει μια συσκευή σαν και αυτό.

Χωρίς απαραίτητα να “πρωτοτυπεί”, το Honor 9 είναι μια πραγματικά όμορφη και ταυτόχρονα πολυτελής πρόταση από την Huawei. Ο σχεδιασμός από γυαλί και στο πίσω μέρος έχει επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και το σύνολο ικανοποιεί σε εμφάνιση ακόμα και τους απαιτητικούς χρήστες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights