Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 10 Pro Review : Το νέο μέτρο σύγκρισης

Huawei Mate 10 Pro Review : Το νέο μέτρο σύγκρισης

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Το Mate 10 Pro είναι η πρώτη συσκευή της Huawei που έρχεται στην αγορά με το νεότερο διαθέσιμο Android 8.0 Oreo. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει αλλάξει την «αρίθμηση» του δικού της EMUI ώστε να ταιριάζει με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Έτσι από την έκδοση 5,1 του EMUI που «έτρεχε» πάνω από το Android 7.0 Nougat, στο Mate 10 Pro έχουμε το EMUI 8.0 που τρέχει πάνω από το επίσης 8.0 Android Oreo.

Οι αλλαγές που έχει κάνει η Huawei στο γραφικό της περιβάλλον είναι περιορισμένες, και αφορούν την επιπλέον βελτίωση της χρηστικότητας σε εφαρμογές και διαθέσιμες επιλογές/μενού.

Οι ρυθμίσεις για παράδειγμα έχουν πλέον διαφορετική δομή και διάταξη των αμέτρητων επιλογών παραμετροποίησης, με κάποιες από τις πιο «εξειδικευμένες» να είναι πλέον καλά… κρυμμένες

Από τις εφαρμογές, ξεχωρίζει πάντα αυτή της «Συλλογής» για την διαχείριση των φωτογραφιών και των video. Εκτός της σωστής δομής και πολύ όμορφης εμφάνισης, υπάρχει και ένα πλήθος από δυνατότητες επεξεργασίας των φωτογραφιών.

Η Huawei προσφέρει ένα πολύ καλό «Εργαλείο» δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του χρήστη. Ειρωνικά, στις διαθέσιμες επιλογές υπάρχει η δημιουργία του backup στην κάρτα μνήμης, παρότι το Mate 10 Pro δεν δέχεται microSD κάρτες…

Φυσικά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα εναλλαγής του «θέματος» εμφάνισης του μενού, αλλά και των εικονιδίων για τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Στο Mate 10 Pro συγκεκριμένα, κυρίως λόγω της πολύ καλής AMOLED οθόνης του, η Huawei έχει προσθέσει μια επιλογή στις ρυθμίσεις της οθόνης που αλλάζει σε μαύρο χρώμα το φόντο σε όλο το γραφικό περιβάλλον. Εκτός από μειωμένη κατανάλωση μπαταρίας, η αλλαγή αυτή προσφέρει και ένα αρκετά πιο ευχάριστο στο μάτι User Interface.

Τέλος, παραδοσιακά η Huawei έχει την καλύτερη εφαρμογή συνολικής διαχείρισης του Smartphone, προσφέροντας στον χρήστη όλες τις απαραίτητες επιλογές ταξινομημένες σωστά ανά κατηγορία.

Ακόμα περισσότερο από ότι στις προηγούμενες εκδόσεις του, το EMUI 8.0 δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την προσοχή που έχει δώσει η Huawei στην σωστή και εύκολη λειτουργία των Smartphone της. Τα πάντα τρέχουν με χαρακτηριστική άνεση και ταχύτητα, και ακόμα και οι χρήστες που προέρχονται από συσκευές του ανταγωνισμού, χρειάζονται ελάχιστο χρόνο για να συνηθίσουν τις πολύ λίγες ιδιαιτεροτητες που έχει πλέον το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας. Ακόμα όμως και με αυτές, το EMUI 8.0 προσφέρει τα πάντα στον χρήστη του, και καταφέρνει να το κάνει με τρόπο που να μην τον “τρομάζει” με περιττή πολυπλοκότητα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights