Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 7 Plus Review : Η πλήρης εναλλακτική πρόταση

Nokia 7 Plus Review : Η πλήρης εναλλακτική πρόταση

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Προκειμένου να «ταιριάζει» στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας, το Nokia 7 Plus πρέπει να προσφέρει και κάτι το καλύτερο από το συνηθισμένο στον τομέα της κάμερας. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν δύο διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του, σε μια διάταξη που συνηθίζεται πλέον, με μια βασική κάμερα και μια δεύτερη που χρησιμοποιεί διαφορετικό «τηλεφακό» ώστε να βλέπει πιο … κοντά σε κάθε φωτογραφία.

Η ανάλυση παραμένει η ίδια και για τις δύο κάμερες στα 12 Mpixels, όμως όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν σημαντικά. Η βασική κάμερα έχει αισθητήρα με μεγάλο φυσικό μέγεθος στο 1,4 μm για κάθε ευαίσθητο στο φως στοιχείο της, και ένα αρκετά φωτεινό F/1.75 διάφραγμα για τον φακό της. Η δεύτερη κάμερα με τον τηλεφακό τώρα, έχει μικρότερο αισθητήρα με την ίδια ανάλυση, και ένα f/2.6 διάφραγμα στον φακό, που την κάνει ιδανικότερη μόνο για κοντινές φωτογραφίες σε συνθήκες καλού φωτισμού.

Η πραγματική απόδοση της κάμερας του Nokia 7 Plus είναι σίγουρα άνω του μέσου όρου για την κατηγορία, και δικαιολογεί την ύπαρξη της σε ένα όχι οικονομικό Smartphone σαν και αυτό. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει σε συνθήκες καλού φωτισμού έχουν πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, χάρη στον μεγάλο αισθητήρα αλλά και το πολύ ικανό Hardware στο εσωτερικό της συσκευής.

Χρωματικά, υπάρχουν φορές που το Nokia 7 Plus επιλέγει να «τονίσει» τις φωτογραφίες περισσότερο από ότι θα έπρεπε, επιλέγοντας να είναι περισσότερο εντυπωσιακές και λιγότερο … σωστές. Με δεδομένο το ότι συνήθως μια όμορφη φωτογραφία είναι το ζητούμενο, η επιλογή αυτή δεν είναι απαραίτητα λάθος.

Το HDR συνήθως δεν είναι απαραίτητο, αφού τονίζει ακόμα περισσότερο τα ήδη έντονα χρώματα που τυχόν έχει μια φωτογραφία. Αυξάνει πάντως αισθητά το συνολικό εύρος χρώματος που αποθηκεύεται στην φωτογραφία.

Η δεύτερη κάμερα είναι πρακτικά χρήσιμη σε ελάχιστες περιπτώσεις, όπου ο χρήστης θέλει να “φέρει” πιο κοντά το αντικείμενο της φωτογραφίας χωρίς να μπορεί ή να θέλει να πλησιάσει ο ίδιος σε αυτό. Η λεπτομέρεια διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, και ο ο φωτισμός δεν αλλάζει σημαντικά από το “μικρότερο” διάφραγμα. Όπως όμως σχεδόν κάθε άλλο Smartphone με δεύτερη κάμερα που διαθέτει “τηλεφακό” έτσι και το Nokia 7 Plus επιλέξει να κάνει Zoom ψηφιακά στην βασική κάμερα, όταν το επίπεδο φωτισμού είναι χαμηλό, και η δεύτερη κάμερα με το f/2.6 διάφραγμα θα βγάλει πολύ σκοτεινή φωτογραφία.

Σε χαμηλότερο φωτισμό τώρα, το Nokia 7 Plus δυστυχώς δεν διαθέτει Optical Image Stabilization, ένα χαρακτηριστικό που θα περίμενε κανείς σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Η εταιρεία τονίζει ότι υπάρχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση με τη χρήση του γυροσκοπίου που έτσι και αλλιώς διαθέτει το Nokia 7 Plus, με το πραγματικό αποτέλεσμα να μην διαφέρει ιδιαίτερα.

Οι φωτογραφίες έχουν και εδώ λίγο πιο έντονα χρώματα από ότι περιμένει κανείς αρχικά, ειδικά όταν στο πλάνο η κάμερα ανιχνεύσει κάποιο έτσι και αλλιώς ζωντανό χρώμα όπως το πράσινο σε φυτά. Η λεπτομέρεια παρόλα αυτά είναι κορυφαία, και δείχνει ότι το μεγάλο μέγεθος του αισθητήρα των 12 Mpixels σε συνδυασμό με το f/1.75 διάφραγμα, επιτρέπει καλά επίπεδα φωτισμού με πολύ χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου.

Για την εγγραφή Video τώρα, το Nokia 7 Plus αναμενόμενα προσφέρει το 4k σαν μέγιστη ανάλυση, κάτι που μέχρι και σήμερα ο ανταγωνισμός του θεωρεί λογικό να μην υπάρχει σε Smartphones που κοστίζουν αντίστοιχα αρκετά χρήματα.

Η ποιότητα των αρχείων είναι λίγο πάνω από το μέσο όρο, και δείχνει ότι στον τομέα του Video η Nokia έχει ακόμα «Δρόμο» μέχρι να φτάσει να είναι ανταγωνιστική όσο είναι σε αυτόν της φωτογραφίας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

6 σχολια

Κώστας 13/05/2018 - 18:31

Σε σχέση με το mate 10 lite εσείς τι θα προτείνατε ?

Reply
Kostas Gliatiotis 14/05/2018 - 14:53

Είναι καθαρά θέμα επιλογής ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές. Το Mate 10 lite είναι σαφώς οικονομικότερη συσκευή, και η σύγκριση μεταξύ τους είναι μάλλον “άδικη” γιατί το Nokia 7 Plus είναι πολύ ακριβότερο αλλά και αρκετά ισχυρότερη συσκευή.

Reply
Αρης 15/05/2018 - 21:46

Καλησπέρα. Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση του review. Η δική μου απορία είναι ανάμεσα στο 7plus, στο galaxy a8 και στο p20 lite ποια θεωρείτε καλύτερη (συνολικά) επιλογή; Τα αξιολογήσατε και τα τρία αναλυτικά και θεωρώ ότι έχετε αξιόπιστη άποψη στη σύγκριση μεταξύ τους. Ευχαριστώ

Reply
Kostas Gliatiotis 16/05/2018 - 11:22

Καλησπέρα και σε ευχαριστούμε καταρχήν για τα καλά σου λόγια !

Τεχνικά, με βάση τις επιδόσεις, το Nokia 7 Plus και το Α8 είναι μια κατηγορία πιο “πάνω” από το P20 Lite που βασίζει την τιμή του κυρίως στην εξωτερική του εμφάνιση. Ανάμεσα τώρα στο Nokia 7 Plus και το A8 πιθανότατα θα επέλεγα το Nokia 7 Plus και πάλι. Έχει λίγο καλύτερη κάμερα συνολικά, έχει αρκετά μεγαλύτερη οθόνη, που παρότι είναι LCD δεν είναι καθόλου “κακή”, αλλά το βασικότερο είναι ότι είναι αισθητά πιο γρήγορο από το A8. Επίσης, παρότι προσωπικά δεν θεωρώ ότι η συχνότητα με την οποία αναβαθμίζεται ένα Smartphone είναι από μόνη της λόγος επιλογής, το Α8 είναι ακόμα με Android 7.0 Nougat και περιμένει την αναβάθμιση του σε Oreo, ενώ το Nokia 7 Plus τρέχει ηδη την 8.1 Oreo και θα αναβαθμιστεί και στην αμέσως επόμενη. Η διαφορά στο πόσο συχνά αναβαθμίζεται σε νεότερη έκδοση η κάθε συσκευή είναι αρκετά μεγάλη σε αυτή την περίπτωση.

Reply
panagiotis 09/01/2019 - 14:21

a7 samsung mate 20 lite και αυτό, όσον αφορα την κάμερα ποιο θα μου προτείνατε??

Reply
Kostas Gliatiotis 09/01/2019 - 20:39

Καλησπέρα !

Συγκεκριμένα για το Galaxy A7 2018 και το Mate 20 Lite έχουμε ήδη κάνει ένα συγκριτικό για την κάμερα τους το οποίο και μπορείς να βρεις εδώ

https://in2mobile.gr/2018/11/15/huawei-mate-20-lite-vs-galaxy-a7-2018/

Το Galaxy A7 έχει απλά τρεις κάμερες, και η βασική του έχει και υψηλή ανάλυση, όμως σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται “καλές” κάμερες, αλλά περισσότερο μέτριες σε συνολική απόδοση. Δυστυχώς εδώ η Samsung προσπαθεί να “πείσει” ότι η ποσότητα σημαίνει αυτόματα και ποιότητα, κάτι που δεν ισχύει στην πράξη. Το Nokia 7 Plus τώρα από την πλευρά του είναι ένα εντελώς διαφορετικό Smartphone. Η κάμερα του έιναι αρκετά καλή, δεν έχει όμως τις επιπλέον δυνατότητες αυτής του Mate 20 Lite. Είναι κατά τη γνώμη μας λίγο πιο γρήγορο όμως σε καθημερινή χρήση, ενώ για καποιους είναι πλεονέκτημα και το Stock Android που “τρέχει¨.

Σαν πρώτη επιλογή με βάση την κάμερα θα λέγαμε το Mate 20 Lite, δεύτερο το Nokia 7 plus που είναι και αρκετά καλό Smartphone, και το Galaxy A7 2018, παρά την πολύ καλή οθόνη του και την όμορφη κατασκευή του, έρχεται με διαφορά τρίτο στον τομέα της κάμερας !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights