Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η ίδια η οθόνη των 5.6 ιντσών τώρα, αποτελεί ίσως το πιο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό του Galaxy A6. Η διαγώνιος της είναι αποδεκτή, και με την 18.5:9 αναλογία πλευρών διατηρεί και το μέγεθος σε πολύ καλά επίπεδα.

Η τεχνολογία SUPER AMOLED της Samsung της χαρίζει χρωματική απόδοση που δεν μπορεί να βρει κανείς σε σχεδόν καμία συσκευή του ανταγωνισμού, όμως μεγάλο μέρος της καλής «εικόνας» χάνεται από την ενοχλητικά χαμηλή ανάλυση της. Σε μια εποχή που μπορεί κανείς να βρει εύκολα συσκευές σε αυτή την κατηγορία με μεγαλύτερη σε διαστάσεις οθόνη και ανάλυση 2160 x 1080 pixels, η Samsung «ζητά» από τον χρήστη να επιλέξει την σίγουρα καλύτερη χρωματική απόδοση αλλά και να … περιοριστεί σε 1440 x 720 pixels, το αντίστοιχο του 720p για οθόνη αυτής της κατηγορίας.

Χωρίς να έχει άμεση επίπτωση στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχουν εκείνες οι λίγες φορές που η οθόνη του Galaxy A6 δείχνει λιγότερο «λεπτομερής» από ότι πρέπει, και σίγουρα λιγότερο από ότι είναι αποδεκτό πλέον για ένα Smartphone των 300 ευρώ.

Επιστρέφοντας στα θετικά στοιχεία, χρωματικά η οθόνη είναι άριστη, και ένα από τα πλεονεκτήματα μιας SUPER AMOLED οθόνης είναι ότι διατηρεί την απόδοση της ακόμα και σε χαμηλότερες κατηγορίες κόστους. Τα πάντα εμφανίζονται με μια «ζωντάνια» που συνδυάζεται με πολύ καλά επίπεδα φωτισμού, που όχι μόνο δεν αλλοιώνουν, αλλά τονίζουν το συνολικό αποτέλεσμα.

Για τους χρήστες που συνεχίζουν να θέλουν μια λιγότερο έντονη και ευχάριστη χρωματική απεικόνιση ή απλά χρειάζονται ένα πιο «φυσικό» χρώμα σε φωτογραφίες και βίντεο, το Galaxy A6 προσφέρει αρκετές διαφορετικές επιλογές. Το «Προσαρμόσιμη οθόνη» επιλέγει την κατάλληλη εμφάνιση ανάλογα με το περιεχόμενο, ενώ το “Amoled Cinema” και το “Amoled Photo” προσαρμόζουν την χρωματική απεικόνιση ώστε να είναι πιο ξεκούραστη στην περίπτωση του Video και πιο «φυσική» για τις φωτογραφίες.

Οι γωνίες θέασης παραμενουν κορυφαίες όπως άλλωστε σε κάθε AMOLED Panel της εταιρείας. Η διατήρηση αυτής της απόδοσης ακόμα και σε συσκευές που δεν ανήκουν στην High end κατηγορία, είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της Samsung και συγκεκριμένα του Galaxy A6 σε σύγκρίση με τον ανταγωνισμό του.

Αυτό που δεν μας άρεσε όμως είναι η επιλογή της Samsung να αφαιρέσει το Always On Display από το Galaxy A6. Τεχνικά υπάρχει μια μικρή διαφορά που καθορίζει το αν υποστηρίζεται από την οθόνη ή όχι, όμως σε κάθε περίπτωση και ειδικά με δεδομένο το ότι υπάρχει στο αμέσως μεγαλύτερο Galaxy A6 Plus, θα θέλαμε από την εταιρεία να μην έχει κάνει αυτόν τον διαχωρισμό στο οικονομικότερο Galaxy A6.

Η SUPER AMOLED οθόνη του Galaxy Α6 συνεχίζει να θεωρείται από τη Samsung σαν ένα από τα “δυνατά” χαρακτηριστικά του και πιθανότατα όχι άδικά. Η διαφορά είναι ότι πλέον ο ανταγωνισμός μπορεί να προσφέρει σε αυτά τα χρήματα οθόνες με σίγουρα όχι την ίδια απόδοση, αλλά αρκετά καλή για να καλύπτουν τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Σε άμεση σύγκριση με όλες αυτές τις συσκευές, το Galaxy A6 θα έχει πάντα ένα μικρό… πλεονέκτημα, που όμως από μόνο του πλέον ίσως δεν είναι αρκετό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ 11/09/2018 - 15:33

Πολύ καλή ανάλυση του Α6. Καποια μειονέκτηματα που θέλω ν προσθέσω είναι ότι δεν είναι εύκολα διακριτή η διαφορά αναπάντητης-εισερχόμενης- ληφθησας-εξερχομενης κλήσης. Είναι μικρό κ ίδιο χρώμα το εικονίδιο με μικρή διαφοροποίηση.
Επίσης όταν αλλαζεις θεμα πρέπει να ξαναβάλει ς το δικο σου φόντο κλειδώματος κ αρχικής γιατί πάνε πακέτο.

Reply
Kostas Gliatiotis 11/09/2018 - 20:55

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις προσθήκες / παρατηρήσεις σου 🙂

Είναι και τα δύο θέματα υπαρκτά σε όλες τις συσκευές της Samsung με την έκδοση 9.0 του Samsung Experience δυστυχώς. Αυτό με την εναλλαγή του Theme είναι γενικός περιορισμός πάντως, και οι συσκευές άλλων κατασκευαστών κάνουν ακριβώς το ίδιο. Μάλιστα στην περίπτωση της Samsung μαζί με το φόντο αλλάζουν και τα εικονίδια σε αυτά που έχει το Theme, και πρέπει και αυτά να τα αλλάξεις πάλι αν θές !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights