Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

Samsung Galaxy A6 Review : Η προσαρμογή στις απαιτήσεις της εποχής

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Το Galaxy A6 τρέχει την νεότερη έκδοση 9.0 του Samsung Experience όπως ονομάζει η εταιρεία πλέον το γραφικό της περιβάλλον. Από κάτω … κρύβεται το Android 8.0 Oreo της Google, που με δεδομένο το βαθμό επέμβασης από την Samsung, δεν ξεχωρίζει σχεδόν καθόλου για τις αλλαγές που φέρνει το ίδιο.

Μετά από πολλά χρόνια, και πολλές διαφορετικές εκδόσεις και ονομασίες, το γραφικό περιβάλλον της Samsung έχει πλέον φτάσει σε έναν εντυπωσιακό βαθμό ολοκλήρωσης. Ο χρήστης μπορεί να φέρει αρχικά το μενού και τις διαθέσιμες επιλογές ακριβώς στα μέτρα του, μέσα από μια λίστα που περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που δεν βρίσκει κανείς ακόμα και σε παραδοσιακά πιο «λεπτομερείς» προτάσεις του ανταγωνισμού.

Η Samsung επιμένει επίσης, σωστά όπως πάντα, να προσθέτει τις δικές της εφαρμογές, και να τροποποιεί σημαντικά αυτές του Stock Android προκειμένου να τις βελτιώσει. Το ημερολόγιο, ακόμα και η αριθμομηχανή έχουν διαφορετική δομή και λειτουργικότητα, ενώ σε πολύ πιο ήπιο βαθμό από ότι η Google, η Samsung «προωθεί» τις δικές της Cloud υπηρεσίες.

Για την διαχείριση φωτογραφιών και βίντεο, η εφαρμογή της «Συλλογής» έχει εντυπωσιακά περισσότερες δυνατότητες από το Google Photos, σε ένα επίσης πολύ πιο όμορφο και εμφανίσιμο γραφικό περιβάλλον.

Ανάλογα με την έκδοση του Galaxy A6, η εφαρμογή Samsung Music πρέπει να κατέβει από το Galaxy Apps και δεν είναι προ-εγκατεστημένη. Η εγκατάσταση της όμως αξίζει τον κόπο, αφού εκτός από βελτιωμένη εμφάνιση και εδώ, εκμεταλλεύεται και τις ρυθμίσεις για την ηχητική απόδοση του Galaxy A6 που δεν είναι διαθέσιμες στο Google Play Music.

Η δυνατότητα εναλλαγής του συνολικού θέματος εμφάνισης θεωρείται πλέον δεδομένη στα Smartphones της Samsung και το Galaxy A6 την προσφέρει όπως είναι αναμενόμενο. Οι νεότερες εκδόσεις της επιτρέπουν στον χρήστη να αλλάξει μεμονωμένα την εικόνα στο φόντο, αλλά ακόμα και την εμφάνιση των εικονιδίων ή να επιλέξει ανάμεσα σε ένα από τα πολλά διαθέσιμα θέματα πλέον.

Η Samsung θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι έχει σχεδιάσει έξυπνα εξ αρχής την υποστήριξη θεμάτων εμφάνισης του μενού, και τα περισσότερα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο θέμα υπάρχει για το Galaxy S8 για παράδειγμα, κατά πάσα πιθανότητα θα μπορεί να εγκατασταθεί το ίδιο ακριβώς και στο Galaxy A6.

Ακόμα και με την όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή πολιτική και συχνότητα αναβαθμίσεων που έχει η Samsung, ειδικά για την κατηγορία τιμής του Galaxy A6, δεν παύει να προσφέρει ένα πολύ καλό σύνολο πλέον από εμφάνιση και λειτουργικότητα. To Samsung Experience 9.0 έρχεται με τόσες πολλές επιλογές, που όμως πλέον είναι σωστά δομημένες και όχι «άχρηστες» σε καθημερινή χρήση, που σε μεγάλο βαθμό κάνει … αδιάφορο το ποια έκδοση του Android τρέχει κάτω από αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ 11/09/2018 - 15:33

Πολύ καλή ανάλυση του Α6. Καποια μειονέκτηματα που θέλω ν προσθέσω είναι ότι δεν είναι εύκολα διακριτή η διαφορά αναπάντητης-εισερχόμενης- ληφθησας-εξερχομενης κλήσης. Είναι μικρό κ ίδιο χρώμα το εικονίδιο με μικρή διαφοροποίηση.
Επίσης όταν αλλαζεις θεμα πρέπει να ξαναβάλει ς το δικο σου φόντο κλειδώματος κ αρχικής γιατί πάνε πακέτο.

Reply
Kostas Gliatiotis 11/09/2018 - 20:55

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και για τις προσθήκες / παρατηρήσεις σου 🙂

Είναι και τα δύο θέματα υπαρκτά σε όλες τις συσκευές της Samsung με την έκδοση 9.0 του Samsung Experience δυστυχώς. Αυτό με την εναλλαγή του Theme είναι γενικός περιορισμός πάντως, και οι συσκευές άλλων κατασκευαστών κάνουν ακριβώς το ίδιο. Μάλιστα στην περίπτωση της Samsung μαζί με το φόντο αλλάζουν και τα εικονίδια σε αυτά που έχει το Theme, και πρέπει και αυτά να τα αλλάξεις πάλι αν θές !

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights