Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A6 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και λογικό κόστος

Samsung Galaxy A6 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και λογικό κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Το Galaxy A6 Plus είναι από τις λίγες συσκευές της Samsung σε αυτή τη κατηγορία χρημάτων που έρχεται με δύο κάμερες στο πίσω μέρος του. H βασικη διαφορά όμως είναι ότι η δεύτερη έχει μειωμένη ανάλυση στα 5 Mpixels και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον υπολογισμό του βάθους στις φωτογραφίες με θολό φόντο. Η βασική κάμερα των 16 Mpixels έρχεται πρακτικά με την ίδια απόδοση όπως και στο ακριβότερο A8 της εταιρείας, με επίσης το ίδιο φωτεινό και χρήσιμο f/1.7 διάφραγμα στον φακό της.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Galaxy A6 plus είναι αναμενόμενα άνω του μέσου όρου για αυτή την κατηγορία συσκευών. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι αυξημένη σε σύγκριση με οικονομικότερες προτάσεις της ίδιας της Samsung αλλά και πολλές συσκευές του ανταγωνισμού της. Το χρωματικό εύρος είναι επίσης σημαντικά μεγαλύτερο από ότι σε πολλές άλλες συσκευές σε αυτά τα χρήματα, και τονίζει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της κάμερας αλλά και του Galaxy A6 Plus συνολικά.

Η Samsung δεν έχει την ίδια «εμπειρία» πλέον στην χρήση επεξεργαστών της Qualcomm αφού παραδοσιακά προτιμά τις δικές της λύσεις, και αυτό φαίνεται στον αλγόριθμο επεξεργασίας των φωτογραφιών. Χωρίς να υπάρχει καποιο έντονο πρόβλημα, σε πιο λεπτομερή εξέταση, έχουν συνήθως μια διαφορετική πιο «απαλή» λεπτομέρεια.

Το HDR Mode βρίσκεται στις ρυθμίσεις πλέον του Galaxy A6 Plus και όχι σαν ξεχωριστό Mode φωτογράφισης όπως στο μικρότερο Galaxy A6. Παρότι θα θέλαμε και σε εκείνο να ισχύει το ίδιο, τουλάχιστον εδώ υποστηρίζεται η αυτόματη ενεργοποίηση του ανάλογα με τις συνθήκες φωτογράφισης. Όπως σε όλα τα Samsung, η χειροκίνητη ενεργοποίηση του παράγει πιο έντονα αποτελέσματα από ότι όταν το Smartphone κρίνει μόνο του ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσει.

Η δεύτερη καμερα τώρα, είναι χρήσιμη ουσιαστικά μόνο για την λήψη φωτογραφιών με θολό φόντο, στην λειτουργία “live focus” όπως την ονομάζει η Samsung. Η σημαντικότερη διαφορά ακόμα και με ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, είναι ότι η δεύτερη αυτή κάμερα δεν έχει τηλεφακό μπροστά της με πιο κοντινό οπτικό πεδίο, αλλά και ένα πιο φωτεινό f/1.9 διάφραγμα. Το αποτέλεσμα είναι να μπορεί το Galaxy A6 Plus να βγάλει φωτογραφίες σε αυτό το Mode, με σημαντικά πιο ευρύ πλάνο από τα Galaxy S9 Plus και Note 8, που χρησιμοποιούν την δική τους δεύτερη κάμερα με τηλεφακό για να εστιάσουν στο αντικείμενο. Το f/1.9 επιτρέπει επίσης αισθητά περισσότερο φως να “πέσει” πάνω στον φακό, και δεν εμφανίζεται το ενοχλητικό φαινόμενο που η κάμερα αρνείται να χρησιμοποιήσει το Live Focus επειδή θεωρεί ότι δεν υπάρχει αρκετός φωτισμός.

Στα 350 ευρώ που κοστίζει το Galaxy A6 Plus, η Samsung θα μπορούσε να έχει προσθέσει Optical Image Stabilization, όμως από τη στιγμή που αυτό δεν υπάρχει στο μεγαλύτερο Α8 της εταιρείας, αναμενόμενα απουσιάζει και εδώ.  Το f/1.7 διάφραγμα συνδυάζεται όσο το δυνατόν καλύτερα με την καλή σε ποιότητα κάμερα, για αποδεκτές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι ικανοποιητική, και φαίνεται να περιορίζεται περισσότερο από τις δυνατότητες του Snapdragon 450 και λιγότερο από την ίδια την κάμερα. Το φαινόμενο με την πιο «απαλή» ποιότητα σε πλήρες ζουμ είναι πιο έντονο εδώ, όμως παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου.

Το ξεχωριστό Night Mode που προσφέρουν όλα τα Mid range της Samsung, βγάζει περισσότερες από μια φωτογραφίες σε μικρό χρονικό διάστημα, με αυξημένη έκθεση του αισθητήρα στο φως, προκειμένου να τις συνδυάσει για το τελικό αποτέλεσμα. Η έλλειψη σταθεροποίησης της κάμερας όμως απαιτεί πολύ σταθερό χέρι για την χρήση του, και συνήθως είναι χρήσιμο όταν ο ιδιοκτήτης του Galaxy A6 Plus μπορεί να το στηρίξει σε κάποια επιφάνεια

Φυσικά το Galaxy A6 Plus δεν προσφέρει εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 4k, μια μάλλον δικαιολογημένη έλλειψη αυτή τη φορά. Δυστυχώς απουσιάζει όμως μαζί και κάθε είδος σταθεροποίησης ακόμα και ηλεκτρονικής, με αποτέλεσμα το Galaxy A6 Plus να θέλει πολύ σταθερό χέρι για βίντεο αποδεκτής ποιότητας. Σε 1080p ανάλυση, και πάλι με περιορισμό το Hardware στο εσωτερικό της συσκευής, κάθε βίντεο έχει απλά αποδεκτή ποιότητα, ενώ σε χαμηλότερο φωτισμό τουλάχιστον, το f/1.7 διάφραγμα της κάμερας παράγει καλύτερα αποτελέσματα με πιο φωτεινή εικόνα σε σύγκριση με σχεδόν όλα τα Mid range της αγοράς.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η κάμερα του Galaxy A6 Plus είναι από τα πιο «δυνατά» χαρακτηριστικά του. Η Samsung ποντάρει εμφανώς στην ποιότητα της και στο πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες, ώστε να διαχωρίσει την σίγουρα ακριβότερη πρόταση της από αυτές του ανταγωνισμού. Χωρίς απαραίτητα να το καταφέρνει τέλεια, το Smartphone ξεχωρίζει όντως από τις περισσότερες προτάσεις με αντίστοιχα μεγάλη οθόνη και παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, χωρίς όμως η κάμερα να είναι από μόνη της κριτήριο επιλογής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights