Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Samsung σχεδιάζει τη δική της κάρτα γραφικών για Smartphones

Η Samsung σχεδιάζει τη δική της κάρτα γραφικών για Smartphones

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung φαίνεται ότι μετά τον σχεδιασμό και την κατασκευή των δικών της πυρήνων επεξεργασίας για Smartphones, έχει σταδιακά αρχίσει να μελετά αντίστοιχη κίνηση και για τις κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούν οι επεξεργαστές Exynos.

Σύμφωνα με αγγελίες εργασίας που έχει δημοσιεύσει στο LinkedIn, η Samsung αναζητά προσωπικό που μπορεί να σχεδιάσει μια κάρτα γραφικών, και έχει ήδη αρχίσει να προσλαμβάνει υπαλλήλους από εταιρείες όπως η AMD, η Nvidia αλλά και την Qualcomm που εδώ και χρόνια έχει πλέον εμπειρία στον σχεδιασμό καρτών γραφικών για τους Snapdragon επεξεργαστές της.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη Samsung να δοκίμασε πρώτα την έτοιμη λύση της συνεργασίας με εταιρείες όπως η Nvidia και η AMD, χωρίς όμως να έχει τα αποτελέσματα που ήθελε, και επέλεξε την λύση του σχεδιασμού της δικής της κάρτας γραφικών. Όπως και στον τομέα των πυρήνων επεξεργασίας, οι πρώτοι Mongoose είδαν το φως της δημοσιότητας μερικά χρόνια αφού ξεκίνησε ο σχεδιασμός τους, κάτι που σημαίνει ότι και μια αντίστοιχη κίνηση στον τομέα των γραφικών θα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά από μερικά χρόνια.

Παρόλα αυτά, η Samsung φαίνεται να θέλει να ανταγωνιστεί την Apple αλλά και την Qualcomm στον συγκεκριμένο τομέα, με τις κάρτες γραφικών της ARM να μην εγγυόνται κάθε χρόνο καλύτερη ή έστω ίδια απόδοση με αυτή των ανταγωνιστών της. Η εταιρεία έχει και το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης γκάμας προϊόντων που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια δική της κάρτα γραφικών, οπως οι Smart TV αλλά και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να εκμεταλλευτούν την επεξεργαστική ισχύ της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights