Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 2.1 Review : Απλότητα σε όλα
nokia 2.1

Nokia 2.1 Review : Απλότητα σε όλα

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Σε σχέση με το Nokia 2, μια… ορατή διαφορά που γίνεται αμέσως αντιληπτή στο 2.1 είναι ότι η οθόνη μεγάλωσε κατά μισή ίντσα, με αποτέλεσμα να φτάνει πλέον τις 5,5 όπως αναφέραμε και παραπάνω. Η ανάλυσή της είναι της τάξεως των 720 x 1280 pixels, κάτι που μεταφράζεται σε 267 εικονοστοιχεία ανά ίντσα, επίδοση που είναι  «λογική» για τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία ανήκει η συσκευή.

Σε επίπεδο καθημερινής χρήσης, η οθόνη του Nokia 2.1 θα ικανοποιήσει με ευκολία τον αγοραστή που θα δαπανήσει τα 130€ που κοστίζει. Το μέγεθός της την κάνει ιδανική για παρακολούθηση multimedia περιεχομένου, ενώ τα χρώματα αποδίδονται με αρκετή «φυσικότητα» χωρίς να κουράζεται το μάτι  του χρήστη. Αν υπάρχει κάτι που μας προβλημάτισε σε κάποιο βαθμό, έχει να κάνει με την ευκρίνειά της κάτω από καθεστώς έντονης ηλιοφάνειας, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα χαρακτηρίζαμε την απόδοσή της ως μέτρια. Παρόλαυτά, ο μέσος χρήστης δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα στην καθημερινότητά του, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει την αυτόματη φωτεινότητα η οποία θα έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Όπως αναφέραμε και πριν, το Nokia 2.1 διαθέτει σύστημα Always On Display (άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι Φινλανδοί έχουν μια σχετική…. παράδοση από την εποχή των Windows Phone). Στα πλαίσια αυτά, σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο συμβάν (μια αναπάντητη, ένα SMS, ένα μήνυμα στον Messenger κτλ) η οθόνη θα «αφυπνιστεί» προβάλλοντας την ανάλογη ειδοποίηση, πάνω στην οποία μπορούμε να πατήσουμε και να ανοίξει η ανάλογη εφαρμογή. Πρόκειται για χρήσιμη προσθήκη για όσους δεν θέλουν να χάνουν ειδοποιήσεις, η οποία ενεργοποιείται ή όχι από το σχετικό μενού στις Ρυθμίσεις, το οποίο έτσι και αλλιώς θα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε εάν θέλετε να φέρετε όσο το δυνατόν περισσότερο την «συμπεριφορά» της οθόνης του Nokia 2.1 στα γούστα σας.

Γενικά μιλώντας, είμαστε της άποψης ότι η οθόνη του Nokia 2.1 είναι ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του αναλογιζόμενοι την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει. Το μέγεθός της επιτρέπει άνετη και ξεκούραστη… συμβίωση κατά την χρήση της συσκευής, κάτι που εν τέλει είναι βασικό ζητούμενο για πολλούς καταναλωτές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights