Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 2.1 Review : Απλότητα σε όλα
nokia 2.1

Nokia 2.1 Review : Απλότητα σε όλα

απο Kostas Gliatiotis

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η οικονομική κατηγορία των smartphones είναι αρκετά ιδιόμορφη καθώς για πολλούς αγοραστές που θέλουν να κινηθούν σε αυτή, ο όρος «value for money» έχει ιδιαίτερη σημασία. Σε αρκετές χώρες – μεταξύ των οποίων και η δικιά μας – η πλειοψηφία των συσκευών που πωλούνται ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και, πιο συγκεκριμένα, προτάσεις που κοστίζουν από 100 έως 200 ευρώ περίπου.

Στα πλαίσια αυτά, στο κείμενο που ήδη διαβάζετε θα γνωρίσουμε από κοντά το Nokia 2.1 το οποίο, όπως το όνομα δείχνει, είναι ο συνεχιστής του περυσινού Nokia 2. Με επίσημη τιμή πώλησης περί τα 130€, το εν λόγω μοντέλο έχει να προσφέρει οθόνη 5,5 ιντσών, 1 GB RAM / 8 GB RAM (με δυνατότητα επέκτασης), βασική κάμερα 8 MP και εμπρόσθια 5 MP, ενώ στην «καρδιά» του χτυπάει ο Snapdragon 425 της Qualcomm. Με δεδομένη την απήχηση που έχει το brandname της Nokia για αρκετό κόσμο, πιστεύουμε ότι, ομοίως, αρκετοί αναγνώστες μας θα ενδιαφερθούν να το δουν από κοντά, οπότε χωρίς άλλες… περιστροφές, περνάμε στην παρουσίασή του.

Σχεδιασμός

Το Nokia 2.1 είναι αρκετά εύκολο να τραβήξει τα βλέμματα, τόσο με τον (σχετικά) «τετραγωνισμένο» σχεδιασμό του όσο και με τις διάφορες χρωματικές επιλογές με τις οποίες είναι διαθέσιμο. Στα δικά μας χέρια έφτασε η έκδοση «Blue/Copper», η οποία έχει την ιδιαιτερότητα να είναι βαμμένο το πλαίσιο στο χρώμα του χαλκού, όπως επίσης και το περίβλημα της βασικής κάμερας . Κατά την γνώμη μας πρόκειται για ενδιαφέρουσα επιλογή, που δίνει έναν ιδιαίτερο «χαρακτήρα» στην συσκευή και, ταυτόχρονα, δημιουργεί την αίσθηση της «πολυτέλειας».

Η ποιότητα κατασκευής του Nokia 2.1 είναι δεδομένο ότι θα αφήσει ικανοποιημένο τον αγοραστή, καθώς πέραν του πλαισίου το πλαστικό που «ντύνει» την συσκευή είναι ιδιαίτερα καλής ποιότητας. Συνολικα, πρόκειται για στιβαρή κατασκευή η οποία πουθενά δεν δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για υλοποίηση των 130€.

Κάτι το οποίο μας εξέπληξε ευχάριστα και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρει αρκετούς, είναι ότι το Nokia 2.1 διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία, κάτι που σίγουρα δεν είναι και ότι πιο… συνηθισμένο στην οικονομική κατηγορία και δεν συναντιέται ακόμα και σε (πολύ) ακριβότερες συσκευές. Παράλληλα, θα αναφέρουμε την ύπαρξη της κλασσικής 3.5mm υποδοχής για τα ακουστικά μας, όπως επίσης το ότι την φόρτιση και την επικοινωνία με τον Η/Υ μας «αναλαμβάνει» η… γνώριμη microUSB θύρα που διαθέτει το νέο μοντέλο των Φινλανδών.

Στην εμπρόσθια όψη του Nokia 2.1, όπως είναι επόμενο, δεσπόζει η 5.5 ιντσών οθόνη του. Το γεγονός ότι η αναλογία της είναι 16:9 καθώς και η ύπαρξη αρκετά… αξιοσέβαστων bezels, έχει ως αποτέλεσμα οι διαστάσεις του να είναι σχετικά αυξημένες, όχι πάντως σε σημείο που να ενοχλούν κατά την διάρκεια της καθημερινότητας.  Τέλος, πάνω από την οθόνη θα βρούμε την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής, καθώς επίσης και αισθητήρα φωτισμού. LED ειδοποιήσεων δεν υπάρχει, ωστόσο όπως θα δούμε παρακάτω στην περίπτωση του Nokia 2.1 θα… συγχωρήσουμε την έλλειψη λόγω του ότι διαθέτει λειτουργία Always On Display.

Κλείνοντας  το κομμάτι της περιήγησής μας στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Nokia 2.1, θα αναφέρουμε ότι πέραν της «Blue/Copper» έκδοσης που είχαμε στα χέρια μας, υπάρχουν επίσης οι «Blue/Silver» και «Grey/Silver», για όσους θέλουν κάτι πιο… συμβατικό όσον αφορά την εμφάνιση της συσκευής τους. Σε κάθε περίπτωση, θα επαναλάβουμε ότι το Nokia 2.1 κερδίζει τις εντυπώσεις με την ποιότητα κατασκευής του και την γενικότερη «αίσθηση» που δίνει στον χρήστη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights