Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 9 Review : Η κορυφή είναι δύσκολη
galaxy note 9

Samsung Galaxy Note 9 Review : Η κορυφή είναι δύσκολη

απο Kostas Gliatiotis

Η συνεχόμενη παραμονή στην κορυφή μιας συγκεκριμένης κατηγορίας αλλά και μιας αγοράς γενικότερα, είναι εύκολο να κάνει μια εταιρεία να «ξεχάσει» πως βρέθηκε εκεί. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Samsung βρίσκεται κοντά στο όριο του να της συμβεί αυτό, όταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεν παρουσιάζει νέες συσκευές που να προσφέρουν κάτι το πραγματικά νέο.

Η διαφορά όμως με τη σειρά Galaxy Note είναι ότι εξ αρχής αποτελεί κάτι το διαφορετικό από το συνηθισμένο, και θεωρητικά συνεχίζει να απευθύνεται σε ένα επίσης ξεχωριστό κοινό που εκτιμά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Για το Galaxy Note 9 θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Samsung έκανε μόνο «τα βασικά» προκειμένου να δημιουργήσει μια νεότερη συσκευή, όμως αυτό θα ήταν σχετικά άδικο. Αν θεωρήσει κανείς το προηγούμενο Galaxy Note 8 σαν μια πολύ καλή… βάση, η νεότερη συσκευή απλά στηρίζεται σε αυτό.

note 9Με ελάχιστα ανανεωμένη εμφάνιση, δυνατότητες που πρέπει να έχει πλέον, και μερικές ακόμα που υπάρχουν απλά σαν κάτι νέο, το Galaxy Note 9 έχει ήδη έρθει στην Ελληνική αγορά εδώ και αρκετό καιρό πλέον. Το ερώτημα που τυπικά θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό εδώ το Review είναι κατά πόσο έχει «νόημα» η αγορά του, ειδικά από την στιγμή που η ίδια η Samsung έχει μια μεγάλη γκάμα από συσκευές που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των απαιτήσεων του ίδιου κοινού

Το Note 9 υποστηρίζει την τεχνολογία 4G+ και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να απολαμβάνει ιδιαίτερα γρήγορες ταχύτητες πλοήγησης στο internet .  Με αυτόν τον τρόπο, ένας καλύτερος κόσμος γίνεται πραγματικότητα, καθώς η εμπειρία του internet απελευθερώνεται, όλοι μπορούν να είναι online, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο μέσα από το 4G+ δίκτυο της COSMOTE, που καλύπτει ήδη το 94% του πληθυσμού της χώρας.».

Σχεδιασμός.

Στον τομέα της εξωτερικής εμφάνισης είναι άδικο να πει κανείς ότι η Samsung επέλεξε τον εύκολο δρόμο του να κάνει απλά περιορισμένες αλλαγές σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Όταν κάτι είναι πρακτικά άριστο σχεδιαστικά, κατασκευαστικά και ποιοτικά, είναι πραγματικά δύσκολο να το βελτιώσεις ακόμα περισσότερο, πόσο μάλλον να δημιουργήσεις κάτι πραγματικά νέο.

Για το Galaxy Note 9 λοιπόν η εταιρεία έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες μικρές παρεμβάσεις που περισσότερο αφορούν την βελτίωση της ευχρηστίας του. Η μπροστινή επιφάνεια καλύπτεται αναμενόμενα σχεδόν πλήρως από την εντυπωσιακά μεγάλη (και εντυπωσιακά καλή…) οθόνη του Galaxy Note 9, όμως ευτυχώς η εταιρεία δεν ακολουθεί την λογική του Notch προκειμένου να το πετύχει αυτό.

Ο χώρος πάνω από την οθόνη είναι λοιπόν υπαρκτός, έστω και αρκετά μικρός, ενώ παρόλα αυτά φιλοξενεί ένα πλήθος από απαραίτητους αισθητήρες για την λειτουργία του Smartphone. Με δεδομένο τον διαθέσιμο χώρο, είναι πρακτικά «άθλος» για τη Samsung να φιλοξενήσει την μπροστινή κάμερα, τον αισθητήρα φωτισμού, το Proximity sensor, το ακουστικό και την κάμερα υπερύθρων για την αναγνώριση των ματιών του χρήστη. Μάλιστα, όπως και στο Galaxy S9 έτσι και εδώ είναι και καλύτερα «κρυμμένοι» κάτω από το μαύρο κρύσταλλο που καλύπτει και την οθόνη.

Για το μικρό πλαίσιο κάτω από την οθόνη το μόνο που χρίζει αναφοράς είναι ότι είναι… μικρότερο σε σύγκριση με αυτό του Note 8. Μάλιστα πλέον δεν υπάρχει και συμμετρία, αφού προκειμένου να περιορίσει τις συνολικές διαστάσεις, η Samsung επέλεξε να το κάνει μικρότερο από την αντίστοιχη επιφάνεια πάνω από την οθόνη.

Στην πλαϊνή πλευρά αξίζει πάντα να «θαυμάζει» κανείς την κυρτή οθόνη του Galaxy Note 9, ένα χαρακτηριστικό που μέχρι και σήμερα η Samsung επιλέγει να κρατήσει αποκλειστικά για τις δικές της συσκευές, παρότι η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής AMOLED Panels και για τα Smartphones του ανταγωνισμού της. Σαν ενδιαφέρουσα και πρακτικά χρήσιμη λεπτομέρεια, θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι η οθόνη του Galaxy Note 9 είναι πιο «φαρδιά» από αυτή του προκατόχου του, μια αλλαγή που παρότι είναι μικρή, κάνει τη χρήση του πιο άνετη.

Το μεταλλικό πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Smartphone έχει μια αρκετά αισθητή αλλαγή, αφού αντί της κυρτής επιφάνειας των Galaxy S8, Note 8 και S9/S9+ η Samsung έχει επιλέξει μια πιο «επίπεδη» επιφάνεια με πολύ μικρές γωνίες στα άκρα της. Στο χέρι του χρήστη η διαφορά είναι ελάχιστη, σε εμφάνιση όμως είναι κατά τη γνώμη μας αρκετά πιο «σοβαρό» και πολυτελές.

Φτάνοντας τέλος και στην πίσω όψη, ξεχωρίζουν αμέσως η διαφορετική διάταξη για τις δύο κάμερες που διαθέτει το Galaxy Note 9 αλλά και η τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων (επιτέλους) κάτω από αυτές και όχι διπλα τους. Η διαφορετική αυτή τοποθέτηση τον κάνει σίγουρα πιο εύχρηστο αφού δεν είναι εύκολο να τον μπερδέψει κανείς με τις δύο κάμερες, θα θέλαμε όμως η ίδια η επιφάνεια του να είναι λίγο μεγαλύτερη προκειμένου να «κάθεται» καλύτερα το δάχτυλο του χρήστη πάνω σε αυτή.

Σε πιο «πρακτικούς» τομείς, πρέπει σίγουρα να αναγνωρίσουμε στη Samsung ότι έχει επιλέξει να διατηρήσει την 3.5mm θύρα για τα ακουστικά, να διατηρήσει φυσικά το πενάκι που χαρακτηρίζει τη σειρά Galaxy note, να τοποθετήσει πλέον στερεοφωνικά ηχεία, και να διατηρήσει την πιστοποίηση ΙΡ68 για αντοχή σε νερό και σκόνη. Ειδικά στον τομέα των ηχείων, η βελτίωση είναι σημαντική, αφού σε μια εποχή που πλέον θεωρείται δεδομένη η καλή ηχητική απόδοση, ειδικά σε συσκευές με τόσο μεγάλη οθόνη, ο προκάτοχος του το Note 8 υστερούσε σημαντικά.

Για το ίδιο το S-pen τώρα, οι αλλαγές που έχει κάνει η Samsung εμπίπτουν περισσότερο στην κατηγορία αυτών που έχουν γίνει απλά για να …. Γίνουν. Η εταιρεία δίνει έμφαση στο ότι πλέον συνδέεται και με Bluetooth στην συσκευή, προκειμένου το ένα και μοναδικό του πλήκτρο να αποτελεί χειριστήριο για συγκεκριμένες λειτουργίες.

Οι δύο από αυτές που είναι άμεσα διαθέσιμες στη συσκευή, είναι η λήψη φωτογραφιών με τη χρήση του κουμπιού ώστε ο χρήστης να είναι μακριά από την συσκευή του, και η εναλλαγή σελίδων σε παρουσιάσεις, για όσους συνδέουν το note 9 τους σε μια μεγάλη οθόνη και το χρησιμοποιούν για αυτόν τον σκοπό. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι θα προσφέρει πρόσβαση στις Bluetooth λειτουργίες του S-pen ώστε να μπορούν να τις εκμεταλλευτούν και άλλες εφαρμογές, κάτι που δεν έχει γίνει όμως μέχρι και σήμερα.

Το Bluetooth S-pen είναι τεχνικά ένα ακόμα κατόρθωμα της Samsung, αφού χωρίς να έχει αλλάξει το μέγεθος του σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της σειράς, έχει πλέον ενσωματωμένη μπαταρία και τα απαραίτητα… ηλεκτρονικά μέρη για την λειτουργία του. Μάλιστα σύμφωνα με τη Samsung χρειάζονται μολις 40 δευτερόλεπτα για τη φόρτιση του, η οποία γίνεται επαγωγικά όταν αυτό βρίσκεται απλά μέσα στο ίδιο το Galaxy Note 9.

Συνολικά, το Smartphone είναι όπως και οι προηγούμενες συσκευές της ίδιας σειράς, ένα πολύ σωστά δομημένο σύνολο από χρήσιμα και αρκετά ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Η Samsung ουσιαστικά έχει μόνη της βρεθεί σε μια θέση που συσκευές σαν το Note 9 δεν έχουν πολλά ακόμα περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην εξωτερική τους εμφάνιση, και απλά προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights