Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 9 Review : Η κορυφή είναι δύσκολη
galaxy note 9

Samsung Galaxy Note 9 Review : Η κορυφή είναι δύσκολη

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Για όλους τους «περιορισμούς» που έχει η εταιρεία στον συνολικό σχεδιασμό του Galaxy Note 9, δεν φαίνεται να έχει απολύτως κανέναν τεχνικό στο να δημιουργεί συνέχεια όλο και καλύτερες AMOLED οθόνες για τα δικά της Smartphones και όχι μόνο.

Η οθόνη του Note 9 έχει μεγαλώσει ελάχιστα σε διαγώνιο, φτάνοντας πλέον τις 6,4 ίντσες, όμως ακριβώς επειδή έχει αυξηθεί ελάχιστα το φάρδος της, έχει πρακτικά το ίδιο ύψος με αυτή του προηγούμενου Galaxy Note 8. Η ανάλυση της παραμένει εντυπωσιακά υψηλή στα 2960 x 1440 pixels, που ακόμα και σε αυτό το μέγεθος της δίνουν μια πολύ καλή πυκνότητα στα 512 pixel ανά ίντσα.

Όπως κάθε χρόνο, και σε κάθε Galaxy note, έτσι  και εδώ η Samsung έχει βρει ένα τρόπο να κάνει την οθόνη του Note 9 πιο ζωντανή, πιο φωτεινή, πιο απολαυστική αλλά ταυτόχρονα να τη διατηρεί και σωστή χρωματικά. Η υψηλή ανάλυση συνδυάζεται άριστα με το μεγάλο μέγεθος, και η χρωματική απόδοση του AMOLED Panel την κάνει να δείχνει τα πάντα με τρομερή ποιότητα και ζωντάνια.

Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις έχουν πάντα την επιλογή να αλλάξουν τη χρωματική απόδοση σε κάτι πιο «ήπιο» ή σε κάτι που να είναι πιο κοντά στο sRGB πρότυπο για όσους χρειάζονται αυτή την ακρίβεια. Το προεπιλεγμένο Mode αναλαμβάνει να αναγνωρίζει το περιεχόμενο και να αλλάζει την απόχρωση ανάλογα με αυτό, όμως έιναι εμφανώς σχεδιασμένο να συνδυάζει χρωματική πιστότητα και ευχάριστη προβολή, για αυτό και η πλήρης πιστότητα προσφέρεται σε ξεχωριστή επιλογή.

Οι γωνίες θέασης είναι απλά «αστεία» καλές, αφού κάθε AMOLED Panel, πόσο μάλλον ένα σαν και αυτό εδώ, έχει εκ φύσεως την δυνατότητα να διατηρεί σχεδόν χωρίς αλλοιώσεις την  απόχρωση υπό γωνία. Ο φωτισμός από την πλευρά του είναι και αυτός σχεδόν απίστευτα δυνατός, όμως η Samsung επιλέγει να μην προσφέρει στον χρήστη πρόσβαση σε αυτή τη μέγιστη ένταση του. Η χειροκίνητη ρύθμιση φτάνει πάντα μέχρι ένα σημείο, και το ίδιο το Note 9 μπορεί να τον αυξήσει ακόμα περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους που αυτό είναι απαραίτητο.

Παρότι θεωρείται σχεδόν δεδομένο πλέον, το Smartphone έχει την Always On λειτουργία της οθόνης προκειμένου να προβάλει μονίμως ένα μικρό σύνολο από πληροφορίες όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Η Samsung έχει προσθέσει υπερβολικά πολλές επιλογές τα τελευταία χρόνια, που κάνουν τη χρήση του Always On Display περισσότερο «διασκεδαστική» και λιγότερο χρήσιμη στην πράξη.

Αν και η σειρά Galaxy Note δεν σχεδιάζεται με βασικό κριτήριο την κατανάλωση πολυμέσων, διαθέτει πάντα τις συσκευές με την καλύτερη οθόνη και για αυτό το σκοπό. ΣτοNote 9 τα στερεοφωνικά ηχεία αυξάνουν σημαντικά την απόδοση του σε αυτό το σενάριο χρήσης.

Μπορεί από μόνη της μια πολύ καλή οθόνη να μην εξασφαλίζει ότι είναι καλό και το… υπόλοιπο Smartphone, όμως στην περίπτωση του Note 9 απλά «συμβάλει» σε ένα έτσι και αλλιώς πολύ καλό σύνολο. Προς τιμήν της Samsung, το να βελτιώνει συνεχώς τις οθόνες που χρησιμοποιεί στις high End συσκευές της είναι σίγουρα θετικό για τον τελικό χρήστη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights