Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi RedMi Note 6 Pro Review : Κορυφαίο στην κατηγορία του

Xiaomi RedMi Note 6 Pro Review : Κορυφαίο στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Όντας… πιστό στην τάση της εποχής μας η οποία θέλει κάθε smartphone που σέβεται τον εαυτό του να έχει πολλαπλές κάμερες,  το Redmi Note 6 Pro διαθέτει δύο διαφορετικές, τόσο στο πίσω μέρος αλλά και μπροστά πάνω από την οθόνη του. Έτσι, στην οπίσθια όψη του θα βρούμε δύο αισθητήρες με αναλύσεις 12 και 5 MP, ενώ στην εμπρόσθια άλλους δύο με αντίστοιχες αναλύσεις 20 και 2 MP. Όπως είναι εμφανές, και στις δύο περιπτώσεις ο ρόλος του δεύτερου αισθητήρα, είναι η μέτρηση του βάθους πεδίου, για λήψη φωτογραφιών με θολό φόντο (Bokeh)

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην βασική κάμερα του Redmi Note 6 Pro, θα αναφέρουμε καταρχήν ότι διαθέτει λειτουργίες όπως HDR, EIS, Dual Pixel autofocus και διάφραγμα φακού f/1.9. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης του σκηνικού στο οποίο βρισκόμαστε κάθε φορά (ΑΙ) με σκοπό το όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι επεμβάσεις του AI Mode είναι περιορισμένες στην ένταση τους, αφού τονίζουν μεν κάποια χρώματα που “ταιριάζουν” με το αντικείμενο της φωτογραφίας, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να δείχνει και να είναι αφύσικο και υπερβολικό. Πρέπει να αναγνωρίσουμε επίσης στη Xiaomi ότι η υλοποιήση της είναι από τις εξαιρέσεις που μπορεί να ενεργοποιεί  και το HDR ταυτόχρονα με την αυτόματη αναγνώριση σκηνικού, ένας συνδυασμός που σε αρκετές περιπτώσεις παράγει εντυπωσιακά (για την κατηγορία) αποτελέσματα.

Στην πράξη, μπορούμε να πούμε ότι οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Redmi Note 6 Pro κατά την διάρκεια της μέρας, είναι αρκούντως ικανοποιητικές. Ιδιαίτερα σε συνθήκες με ευνοϊκό φωτισμό, τα χρώματα αποδίδονται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, όπως επίσης και οι λεπτομέρειες, ενώ η φωτομέτρηση κινείται σε καλά επίπεδα. Σε κάποιες περιπτώσεις κατά τις οποίες π.χ. ο ήλιος είναι κόντρα, τα αποτελέσματα προφανώς και δεν είναι τόσο ικανοποητικά, ωστόσο θα ήταν άδικο να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις από μια συσκευή των 260€.

Σε συνθήκες νυχτερινής φωτογράφισης τώρα, μπορούμε να πούμε ότι το Redmi Note 6 Pro είναι δεδομένο ότι δεν θα εντυπωσιάσει τον απαιτητικό χρήστη καθώς η έλλειψη OIS είναι εμφανής, με άμεσο αντίκτυπο στην απόδοση των λεπτομερειών. Ωστόσο, μπορούμε ταυτόχρονα να αναφέρουμε ότι το νέο μοντέλο της Xiaomi στέκεται αρκετά καλά για τα δεδομένα της κατηγορίας του και καταφέρνει να παράγει αρκετά φωτεινές και εστιασμένες φωτογραφίες, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Το interface της κάμερας κρίνεται ως αρκετά εύχρηστο και παρέχει αρκετές ρυθμίσεις για όσους θέλουν να πειραματιστούν. Επίσης, να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε ότι η δυνατότητα καταγραφής βίντεο φτάνει τα 1080p, τόσο για την βασική όσο και για την μπροστινή κάμερα. Παράλληλα, πάλι και για τις δύο, υπάρχει η επιλογή καταγραφής σε αργή κίνηση.

Για την εγγραφή βίντεο, το Note 6 Pro υποστηρίζει το 4k σαν μέγιστη ανάλυση, μια επιλογή που παρότι θεωρητικά ήταν μέσα στις δυνατότητες του αμέσως προηγούμενου Note 5, δεν υπήρχε διαθέσιμη στο μενού της κάμερας.

Κάνοντας έναν απολογισμό, είμαστε της άποψης ότι η κάμερα είναι ακόμα ένας τομέας στον οποίο το Redmi Note 6 Pro δείχνει ότι η Xiaomi συνεχίζει να βελτιώνεται με γοργούς ρυθμούς, ακόμα και όταν μιλάμε για συσκευές της μεσαίας κατηγορίας. Θεωρούμε ότι ο αγοραστής που θα δαπανήσει 260€ θα μείνει αρκετά ικανοποιημένος, αφού η κάμερα είναι αντίστοιχη σε απόδοση με αυτή που μπορεί να βρει κανείς σε συσκευές του ανταγωνισμού που κοστίζουν αρκετά περισσότερα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights