Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi A2 Lite Review : Το Stock Android σε χαμηλή τιμή

Xiaomi Mi A2 Lite Review : Το Stock Android σε χαμηλή τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Είναι αναμενόμενο και εδώ ότι προκειμένου να διατηρήσει χαμηλά το κόστος του Mi A2 Lite, η εταιρεία θα έπρεπε να επιλέξει έναν έστω και σχετικά παλαιότερο επεξεργαστή της Qualcomm για το εσωτερικό του. Ο Snadragon 625 παρόλα αυτά, παραμένει αρκετά ισχυρός ακόμα και για τα δεδομένα του 2018, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ ότι ακριβώς αυτόν είχε στο εσωτερικό του και το προηγούμενο Mi A1 της εταιρείας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πιο ισχυρή πρόταση της Qualcomm μέχρι και σήμερα στην κατηγορία των επεξεργαστών με 8 συνολικά πυρήνες αρχιτεκτονικής Α-53 στο εσωτερικό τους. Η ταχύτητα τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.2 GHz, ενώ μπορούν και οι 8 να λειτουργούν ταυτόχρονα σε αυτή.

Με αυτόν τον τρόπο, και σε συνδυασμό με το Stock Android, το Mi A2 Lite παραμένει μια πολύ καλή σε απόκριση συσκευή, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Κάθε είδους εφαρμογή μπορεί να ξεκινήσει χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις, ενώ ο SD 625 μπορεί να ενεργοποιεί σχεδόν άμεσα τους απαραίτητους πυρήνες για την εκτέλεση της χωρίς κολλήματα.

Η έκδοση με τα 64GB αποθηκευτικού χώρου, έχει και 4 GB μνήμης RAM, μέγεθος που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αποδεκτό και σε High End συσκευές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η διαθέσιμη μνήμη RAM ποτέ δεν είναι περιοριστικός παράγοντας για την απόδοση του Mi A2 Lite, ενώ και εδώ το Stock Android με τις μειωμένες απαιτήσεις του επιτρέπει την διατήρηση αρκετών εφαρμογών ενεργών ταυτόχρονα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι με τις απαιτήσεις του 2018, και την συνεχή εκτέλεση εφαρμογών όπως το Viber, το Facebook messenger κλπ στο παρασκήνιο, το Mi A2 Lite έχει αρκετή διαθέσιμη μνήμη RAM (και επεξεργαστική ισχύ) για να εκτελεί και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή του ζητήσει ο ιδιοκτήτης του.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, τα πράγματα είναι επίσης θετικά, αφού η Adreno 506 GPU στο εσωτερικό του SD 625 είναι αρκετά ισχυρή για την κατηγορία της. Μάλιστα θα πρέπει κανείς να αναζητήσει αρκετά νεότερους επεξεργαστές του ανταγωνισμού (ή και της ίδιας της Qualcomm) για να βρει μια κάρτα γραφικών με υψηλότερη απόδοση.

Σε σύγκριση με την Mali G71 MP2 του Exynos 7885 της Samsung και πόσο μάλλον την Mali T830 στον αντίστοιχα «παλιό» πλέον Kirin 659 της Qualcomm, η Adreno 506 έχει σημαντικά καλύτερη απόδοση.

Η απόδοση αυτή είναι αρκετή για να μπορεί κανείς να παίξει ακόμα και παιχνίδια όπως το PUBG, έστω και σε χαμηλότερη ποιότητα γραφικών. Η κατασκευή του SD 625 στα 14 nm ήταν πάντα ένα πλεονέκτημα για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αλλά και μειωμένη παραγωγή θερμότητας. Οι δύο αυτοί παράγοντες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για όσους θέλουν να παίζουν παιχνίδια για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, το Mi A2 Lite προσφέρει 64 GB στην μια και μοναδική έκδοση του που είναι επίσημα διαθέσιμη στη χώρα μας. Εκτός από τα περίπου 54 GB που είναι όντως διαθέσιμα στην πράξη, υπάρχει και υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, που μάλιστα είναι ξεχωριστή από αυτές για τις δύο κάρτες SIM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights