Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

Nokia 5.1 Plus Review : Μια ακόμα επιλογη στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Η Nokia συνεχίζει την ανάπτυξή της στον χώρο του Android, παρουσιάζοντας κυκλοφορώντας συσκευές οι οποίες έχουν τραβήξει την προσοχή του κοινού σε ικανοποιητικό βαθμό, ειδικά εάν αναλογιστούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν εισέλθει στον χώρο του Android. Όπως είπαμε και στο πρόσφατο review που κάναμε για το 7.1, από τότε που έκανε την επανεμφάνισή της, έχει καταφέρει να σημειώσει καλά αποτελέσματα σε αρκετές αγορές και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Μία, λοιπόν, από τις νέες προτάσεις της, η οποία αρχικά θα τιμολογείται περί τα 270€, είναι το Nokia 5.1 Plus που θα αποτελέσει και το αντικείμενο της σημερινής μας παρουσίασης. Το νέο μοντέλο των Φινλανδών πιθανότατα θα προσελκύσει αρκετούς καταναλωτές που θέλουν να κινηθούν σε αυτή την κατηγορία τιμής, οπότε ας το… γνωρίσουμε σιγά-σιγά.

Σχεδιασμός

Το Nokia 5.1 Plus ακολουθεί αρκετά… πιστά τον σχεδιασμό του 7.1. Στα πλαίσια αυτά, έχει επιλεχθεί το γυαλί ως υλικό κατασκευής το οποίο και δίνει μία πολυτελή εμφάνιση στην συσκευή, με μόνη διαφορά το ότι το πλαίσιο είναι πλαστικό, προφανώς σε μία προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Στην μπροστινή πλευρά, ένα από τα πρώτα πράγματα στα οποία πέφτει το μάτι, είναι ή ύπαρξη του notch στην κορυφή της  οθόνης, μία σχεδιαστική επιλογή που την συναντάμε σε όλο και περισσότερες συσκευές στην αγορά. Στην περίπτωση, όμως, του Nokia 5.1 Plus προκαλεί απορία το μέγεθός του, καθώς μέσα σε αυτό είναι τοποθετημένο το ακουστικό, η εμπρόσθια κάμερα και ο αισθητήρας φωτισμού, συνεπώς – κατά την άποψή μας – θα μπορούσε να είναι μικρότερο σε διαστάσεις.

Κατά τα άλλα, όπως είναι πλέον… αναμενόμενο για smartphone του 2018, το  Nokia 5.1 Plus είναι ακόμα μία συσκευή που πρεσβεύει την σύγχρονη σχεδιαστική τάση που θέλει μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη. Στην πράξη λοιπόν, το πλαίσιο αυτό είναι αρκετά περιορισμένο, όχι όμως τόσο όσο σε ακριβότερες συσκευές της ίδιας της Nokia αλλά και γενικότερα.

Στην πίσω όψη του Nokia 5.1 Plus, όπως είναι αναμενόμενο θα συναντήσουμε την διπλή βασική κάμερά του, η οποία παραδοσιακά προεξέχει από την υπόλοιπη συσκευή. Παράλληλα, λίγο πιο κάτω θα βρούμε τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος είναι σχετικά «ρηχός», χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα κατά την χρήση του. Αυτό πάντως που θέλουμε να επισημάνουμε, όπως και στην περίπτωση του 7.1, είναι πως η επιλογή του γυαλιού με το οποίο ο κατασκευαστής «έντυσε» την συσκευή έχει ως αποτέλεσμα οι δαχτυλιές να είναι… συχνό φαινόμενο.

Η αφαίρεση της 3.5 mm θύρας ακουστικών είναι μια τάση που ακόμα ευτυχώς δεν έχει «φτάσει» στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Nokia 5.1 Plus

Γενικά μιλώντας, το Nokia 5.1 Plus κερδίζει με ευκολία τις εντυπώσεις τόσο με την εμφάνιση, όσο και με την ποιότητα κατασκευής του. Για τα δεδομένα του μεγέθους της οθόνης του, είναι ένα compact smartphone το οποίο θα… συντροφέψει ευχάριστα τον χρήστη στην καθημερινότητά του, κάτι που άλλωστε είναι και το ζητούμενο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights