Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPad Pro 11 Review : Εντυπωσιακά ισχυρό

Apple iPad Pro 11 Review : Εντυπωσιακά ισχυρό

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Η μπαταρία στο εσωτερικό του iPad Pro στην έκδοση με την οθόνη των 11 ιντσών, έχει χωρητικότητα 7.812 mAh. Η εταιρεία είναι γνωστή για την χρήση μπαταριών με πολύ συγκεκριμένη χωρητικότητα ή τουλάχιστον στο να την αναφέρει ιδιαίτερα συγκεκριμένα.

Αυτό που έχει σημασία πάντως, είναι το πως το iPad Pro λειτουργεί με αυτή τη μπαταρία. Θα περίμενε κανείς ότι ένα Tablet με τόσο μεγάλη επεξεργαστική ισχύ θα είχει πρόβλημα στην λειτουργία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η Apple όμως έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα, σε σύγκριση με κάθε άλλη εταιρεία, κυρίως επειδή ελέγχει το σύνολο του Hardware αλλά και του λειτουργικού συστήματος.

Η πολύ «έξυπνη» λειτουργία του A12X Bionic με την επιλεκτική ενεργοποίηση πυρήνων επεξεργασίας, σε συνδυασμό με την πολύ καλή κατανάλωση ενέργεια από εφαρμογές και λειτουργικό σύστημα, εχουν ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η έκδοση που είχαμε στα χέρια μας δεν διέθετε υποδοχή για κάρτα SIM, με αποτέλεσμα να περιοριστούμε στην χρήση του μόνο σε Wi-fi δίκτυα.

Για την προβολή μιας ταινίας στο Netflix, το iPad Pro χρειάζεται λιγότερο από 10% για κάθε ώρα αναπαραγωγής. Το αποτέλεσμα αυτό είναι σίγουρα εντυπωσιακό με δεδομένο το πόσο μεγάλη αλλά και φωτεινή είναι η οθόνη του. Η έντονη χρήση της επεξεργαστικής ισχύς του, και ειδικά τς κάρτας γραφικών, καταναλώνει σημαντικά μεγαλύτερα ποσά ενέργειας. Ακόμα όμως και για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, η μπαταρία είναι αρκετή για περισσότερες από 5 ώρες λειτουργίας.

Το iOS δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερες επιλογές για την διαχείριση ενέργειας, αυτό όμως συμβαίνει επειδή η Apple έχει σαφώς πολύ καλύτερο έλεγχο του λειτουργικού συστήματος σε σύγκριση με τον κόσμο του Android. Κάθε είδους εφαρμογή δημιουργείται με συγκεκριμένους και αυστηρούς κανόνες, που περιορίζουν μεταξύ άλλων και την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Στο κάτω μέρος του iPad Pro (ή στο… πλαϊνό του ανάλογα πως το κρατάει κανείς) η εταιρεία έχει κάνει μια… ιστορική θα μπορούσε να πει κάποιος αλλαγή. Αντί του όχι απαραίτητα κακού, αλλά «κλείστού» σαν πρότυπο Lightning, υπάρχει πλέον μια σαφώς πιο τυποποιημένη USB Type-C θύρα επικοινωνίας. Όπως ήδη περιγράψαμε στην ενότητα του λειτουργικού συστήματος, το iOS δεν επιτρέπει την εκμετάλλευση της σε μεγάλο βαθμό για την σύνδεση συσκευών, όμως η ύπαρξη της κάνει δυνατή τη χρήση φορτιστών και καλωδίων και από άλλες συσκευές. Σε αυτές περιλαμβάνεται πλέον κάθε είδους φορτιστής, ακόμα και αυτοί που δεν είναι της… Apple, κάτι που αυξάνει τις επιλογές κυρίως στην ταχύτητα φόρτισης του iPad Pro.

Συμπέρασμα.

Παρόλα τα πλεονεκτήματα του, το iPad Pro παραμένει ένα εντυπωσιακά ακριβό προϊόν, με τιμή που είναι υψηλή όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε οικονομικά πιο «ισχυρές» αγορές. Το επιχείρημα της Apple ότι μπορεί με αυτό κάποιος να αντικαταστήσει έναν υπολογιστή, είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από οποιοδήποτε άλλο Tablet, κυρίως λόγω της εντυπωσιακής απόδοσης που έχει το iPad Pro.

Το iOS όμως είναι αυτό που το κάνει μέχρι και σήμερα να ξεχωρίζει από τους υπολογιστές της εταιρείας, και όχι με καλό τρόπο. Οι περιορισμοί στην διαχείριση αρχείων, στην σύνδεση εξωτερικών συσκευών, αλλά ακόμα και η χωρίς καμία λογική εξήγηση απουσία υποστήριξης ενός Mouse, κάνουν το λειτουργικό του νέου iPad να υπολείπεται σημαντικά.

Με αυτό σαν δεδομένο, η εντυπωσιακή κατασκευή, η πολύ καλή οθόνη, και κυρίως η απίθανη «δύναμη» που έχει το iPad Pro, παραμένουν πλεονεκτήματα ενός πολύ καλού μεν, απλά Tablet όμως. Σε αυτό το κόστος, και από την στιγμή που δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν φορητό υπολογιστή, είναι ένα προϊόν για πολύ περιορισμένη και συγκεκριμένη χρήση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights