Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPad Pro 11 Review : Εντυπωσιακά ισχυρό

Apple iPad Pro 11 Review : Εντυπωσιακά ισχυρό

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των Tablets συνεχίζει να γνωρίζει ασθητή μείωση πωλήσεων με όλο και πιο έντονους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Με αυτό σαν δεδομένο, είναι πολλοί οι κατασκευαστές που έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό των Tablets που προσφέρουν, ενώ αντίστοιχα έχουν περιορίσει σημαντικά και το πόσο συχνά τα ανανεώνουν με νεότερες και καλύτερες προτάσεις.

Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι έχουν μικρή σημασία για την Apple, μια εταιρέια που από μόνη της κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης αγοράς με την σειρά των iPads που διαθέτει. Η νεότερη προσθήκη σε αυτή, είναι δύο διαφορετικές εκδόσεις του iPad Pro, που διαφέρουν ουσιαστικά μόνο στο μέγεθος της οθόνης τους.

ipad pro

Τα δύο νέα iPad Pro όμως, αποτελούν την σημαντικότερη και μεγαλύτερη αλλαγή που έχει κάνει η εταιρεία στην ιστορία του iPad, και το αποτέλεσμα είναι ένα ή μάλλον δύο, από τα καλύτερα Tablets που υπάρχουν στην αγορά. Ταυτόχρονα όμως είναι και τα ακριβότερα με διαφορά, όχι μόνο για την ίδια την Apple αλλά και την αγορά στο σύνολο της.

Στο Review που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε μαζί το νέο iPad Pro στην έκδοση με οθόνη 11 ιντσών, αφού είναι κατά τη γνώμη μας αυτή που λόγω μεγέθους είναι πιο εύκολη στην καθημερινή συμβίωση αλλά και την μεταφορά σε εξωτερικούς χώρους.

Σχεδιασμός.

Η πρώτη αλλαγή που είναι άμεσα ορατή στο νέο iPad Pro είναι το σημαντικά μικρότερο πάχος του σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του. Με δεδομένο το εντυπωσιακό Hardware που βρίσκεται στο εσωτερικό του, αλλά και την όχι μικρής χωρητικότητας μπαταρία του, το μικρό αυτό πάχος είναι σίγουρα ένα «επίτευγμα» της Apple, και παρότι δεν δικαιολογεί από μόνο του την υψηλή τιμή πώλησης, είναι σίγουρα ένα επιχείρημα υπέρ της.

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, στα περίπου 500 γραμμάρια, το Ipad Pro έχει αυτό του βάρος σωστά «μοιρασμένο» στην επιφάνεια του, ώστε να είναι άνετο στο χέρι του ιδιοκτήτη του. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε ένα μηχάνημα που έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιείται ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή που έχει κάνει η εταιρεία στο νέο iPad Pro αφορά το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του. Χωρίς να φτάνει στο εντυπωσιακά μικρό μέγεθος που έχει πλέον στα σύγχρονα Smartphones, είναι ιδιαίτερα μικρό για την κατηγορία των Tablets. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η έκδοση με την οθόνη των 11 ιντσών να είναι και αρκετά εύκολη και στην μεταφορά μέσα σε μια τσάντα και φυσικά στο κράτημα στα χέρια.

Άμεσο αποτέλεσμα όμως αυτής της αλλαγής είναι η αφαίρεση του πλήκτρου χειρισμού που είχαν μέχρι τώρα  τα iPads σε κάθε έκδοση τους, και όπως και στα iPhones, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον και αισθητήρας αποτυπωμάτων. Την θέση του έχει πάρει και εδώ το faceID, το σύστημα αναγνώρισης προσώπου που έχει σχεδιάσει η Apple για τις συσκευές της. Το iPad Pro χρησιμοποιεί την «δεύτερη» και βελτιωμένη έκδοση του, που απαιτεί αισθητά λιγότερο χρόνο ώστε να αναγνωρίσει το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του.

Μαλιστα, με δεδομένο το ότι ένα Tablet χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο με τον ιδιοκτήτη του να κοιτάει ευθεία την οθόνη του, το faceID εδώ αναγνωρίζει το πρόσωπο του με μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.

Η απουσία του πλήκτρου χειρισμού όμως κάνει πλέον απαραίτητη την χρήση του iPad Pro με Gestures, όπως ακριβώς και στα iPhones εδώ και ένα χρόνο πλέον. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι σαν τρόπος πλοήγησης, ταιριάζει «γάντι» σε ένα Tablet, περισσότερο μάλιστα από ότι στα Smartphones της εταιρείας. Ο χειρισμός γίνεται χωρίς ποτέ ο ιδιοκτήτης του iPad Pro να χρειάζεται να «απλώσει» το χέρι του σε κάποια από τις πλευρές του ώστε να πατήσει κάποιο ξεχωριστό πλήκτρο.

Όλες οι εκδόσεις των iPad pro τα τελευταία χρόνια, ξεχωρίζουν και για τα εντυπωσιακά, και συνολικά τέσσερα ηχεία που διαθέτουν. Στην περίπτωση των δύο νεότερων εκδόσεων, δεν έχει αλλάξει κάτι, με τα τέσσερα αυτά ηχεία να είναι ταυτόχρονα ποιοτικά, αλλά και πολύ ισχυρά σε ένταση. Μοναδική διαφορά είναι ότι πλέον, λόγο της πιο λεπτής κατασκευής, σε υψηλα επίπεδα έντασης, η πίσω επιφάνεια «συντονίζεται» με τον ήχο που αναπαράγουν με αποτέλεσμα να είναι αισθητή στα χέρια του χρήστη μια μικρή … δόνηση.

Για το τέλος αφήσαμε τα υλικά κατασκευής και την ποιότητα συναρμολόγησης του νέου iPad Pro, όχι γιατί είναι λιγότερο σημαντικά, αλλά επειδή κατά κανόνα η εταιρεία μας έχει συνηθίσει στην χρήση κορυφαίων υλικών. Σε ένα Tablet είναι σχεδόν αδύνατη η χρήση ατσαλιού όπως στα iPhone X, XS και XS Max, και έτσι έχει επιλεχθεί το αλουμίνιο σαν ελαφρύτερο υλικό. Υπάρχει όντως ένα θέμα με την αντοχή του στην πίεση, και τον τρόπο που μπορεί να αντέξει στο να στραβώσει. Παρότι είναι δεδομένο ότι αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα τόσο ακριβό μηχάνημα, η εταιρεία φαίνεται ότι εδώ έκανε μια επιλογή που σίγουρα έχει και μειονεκτήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights