Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPad Pro 11 Review : Εντυπωσιακά ισχυρό

Apple iPad Pro 11 Review : Εντυπωσιακά ισχυρό

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Παρόλα τα πλεονεκτήματα και την εντυπωσιακή ισχύ του Hardware στο εσωτερικό του iPad Pro, ο πιο περιοριστικός παράγοντας στη χρήση του είναι μέχρι και σήμερα το λειτουργικό του σύστημα.

Το iOS, στην έκδοση για iPad έχει περισσότερες ομοιότητες και περιορισμούς με την έκδοση του για τα iPhones της εταιρείας, και λιγότερες ομοιότητες και αντίστοιχα πλεονεκτήματα με το MacOS που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές της εταιρείας.

Η ίδια η Apple έχει σχεδιάσει μερικές εφαρμογές που εκμεταλλεύονται άριστα τις δυνατότητες του Hardware, όπως αυτές που επιτρέπουν την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, αλλά και την δημιουργία «ταινιών» ενώνοντας πολλά από αυτά σε ένα. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το λειτουργικό σύστημα αρνείται να προσφέρει σωστή υποστήριξη για εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, με αποτέλεσμα η μεταφορά εικόνων και βίντεο από μια κάρτα μνήμης στo iPad, να έιναι μια ενοχλητικά δύσκολη διαδικασία.

Σε συγκεκριμένες εφαρμογές, οπως ο Safari browser, η μεγαλύτερη οθόνη είναι σαφώς χρήσιμη, όμως εδώ το νέο iPad Pro δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά νέο σε σύγκριση με τους προκατόχους του.

Το iOS έχει εδώ και ένα χρόνο την δυνατότητα να προβάλει δύο διαφορετικές εφαρμογές στην οθόνη του, και επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει πόσο μεγάλο τμήμα αυτής θα καταλαμβάνει η κάθε μια. Δεν υπάρχει όμως ακόμα η δυνατότητα ελέυθερης επιλογής του μέγεθους για κάθε παράθυρο εφαρμογής, και η ελέυθερη μετακίνηση τους στην οθόνη του iPad Pro, κάτι που κάνει αδύνατη τη χρήση εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα κυρίως την οριζόντια προβολή περιεχομένου.

Όσο απίθανές λοιπόν και αν είναι κάποιες από τις δυνατότητες του νέου iPad pro, και όσο ισχυρό και αν είναι στην επεξεργασία αρχείων πολυμέσων, οι περιορισμοί στην επικοινωνία με άλλες συσκευές είναι αυτοί που κάνουν το λειτουργικό σύστημα το πιο αδύνατο σημείο του. Η απουσία υποστήριξης για την χρήση ενός Mouse, είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, ειδικά από την στιγμή που πλέον η Apple υιοθέτησε τη χρήση της USB Type-C θύρας επικοινωνίας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights