Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 10 Lite Review : Πρωταγωνιστής στη μεσαία κατηγορία

Honor 10 Lite Review : Πρωταγωνιστής στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Είναι κοινό μυστικό ότι παρότι τυπικά η Honor είναι ξεχωριστή εταιρεία, έχει περισσότερα κοινά από ότι διαφορές με την «μητρική» της Huawei. Αυτό είναι πολλές φορές εμφανές στον σχεδιασμό των Smartphones της, και περισσότερο στο Hardware που βρίσκεται στο εσωτερικό τους, Hardware που συνήθως αποτελεί μια διαφορετική έκδοση αυτού που χρησιμοποιεί η Huawei.

Όλα αυτά έχουν προφανώς και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αφού η οικονομία κλίμακας που πετυχαίνει με αυτόν τον τρόπο η Honor είναι και αυτή που της επιτρέπει να πετυχαίνει τις ιδιαίτερα χαμηλές και ανταγωνιστικές τιμές στα περισσότερα Smartphones της.

Με το Honor 10 λοιπόν να «θυμίζει» το P20 της Huawei, θα μπορούσε να πει κανείς ότι και το Honor 10 Lite αναμενόμενα θα … έμοιαζε σε κάποιο Smartphone της μαμας εταιρείας. Οι ομοιότητες εδώ εμφανίζονται ανάμεσα στο Honor 10 Lite και το αντίστοιχα φρέσκο P Smart 2019, δύο Smartphones που φτάνουν στην αγορά με πολύ μικρή διαφορά ημερολογιακά.

Στο Review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το Honor 10 Lite, και αφού έχουμε ήδη δοκιμάσει το P Smart 2019 εδώ και λίγο καιρό, θα ανακαλύψουμε σε ποιους τομείς διαφέρουν τα δύο Smartphones. Πιθανότατα όμως υπάρχουν και αρκετοί στους οποίους «μοιάζουν» ίσως περισσότερο και από ότι μας έχουν συνηθίσει οι δύο εταιρείες.

Η Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το honor 10 lite στο καταπληκτικό όπως πάντα 4G δίκτυο της. Το Smartphone υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 600mbps ενώ σε πραγματικές καθημερινές συνθήκες, το δίκτυο της Cosmote εύκολα προσέφερε ταχύτητες κοντά η και πάνω από 150mbps σε σχεδόν κάθε περιοχή της Αθήνας.

Σχεδιασμός.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Honor 10 Lite ακολουθεί αρκετά πιστά την εμφάνιση του «μεγάλου» Honor 10 που έχει ήδη αρκετό καιρό πλέον στην αγορά. Μάλιστα η εταιρεία είναι ιδιαίτερα πιθανό να έδωσε την ονομασία «10» στην Lite έκδοση, απλά επειδή δεν έχει ακόμα έτοιμο τον αντικαταστάτη του Honor 10.

Η πίσω επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από γυαλί, μια πάντα καλοδεχούμενη επιλογή, ειδικά σε αυτή την κατηγορία τιμής. Όπως μας έχει συνηθίσει πλέον η Honor, το γυαλί αυτό έχει μια επίστρωση που το κάνει να αντικατοπτρίζει με εντυπωσιακό τρόπο τον φωτισμό που πέφτει πάνω σε αυτό.

Το Honor 10 Lite που είχαμε στα χέρια μας, ήρθε σε ένα πολύ όμορφο μπλε χρώμα, που είναι ταυτόχρονα αρκετά σοβαρό αλλά και εντυπωσιακό, ανάλογα με τις προτιμήσεις αλλά και την ηλικία των υποψήφιων αγοραστών του. Σχεδιαστικά η πίσω αυτή επιφάνεια είναι σχετικά «απλή» αφού λίγο πάνω από το μέσο της βρίσκεται ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, και στην συνηθισμένη πλέον θέση τους στην αριστερή γωνία, οι δύο κάμερες.

Στην πίσω αυτή επιφάνεια, παρότι υπάρχουν σχεδιαστικές αλλαγές σε σύγκριση με το P Smart 2019, αυτές θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι τόσο περιορισμένες, οσο χρειάζεται ώστε να μπορούν να θεωρηθούν δύο διαφορετικά Smartphones. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι μας άρεσε και η μικρή καμπύλη που έχει στις άκρες του το γυαλί στην πίσω πλευρά του Honor 10 Lite, μια επιλογή που το κάνει να κάθεται πιο ευχάριστα στα χέρια του ιδιοκτήτη του.

Το πλαϊνό μέρος του Smartphone τώρα, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, μια επίσης καλοδεχούμενη επιλογή σε ένα Smartphone με σχετικά χαμηλή τιμή πώλησης. Εδώ η Honor επέλεξε μια πιο «ασφαλή» κατασκευή σε σύγκριση με το πλήρως γυάλινο πίσω μέρος του P Smart 2019, η οποία μπορούμε να πούμε ότι μας αρέσει και περισσότερο.

Για την μπροστινή όψη τώρα, είναι ουσιαστικά δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος με μια απλή ματιά το Honor 10 Lite και το P Smart 2019. Ο λόγος είναι φυσικά το ότι χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια οθόνη με διαγώνιο 6.21 ιντσών. Καλοδεχούμενη όμως είναι και εδώ η επιλογή του πολύ μικρού Notch σε σχέδιο που θυμίζει… σταγόνα, και φιλοξενεί μόνο την μπροστινή κάμερα.

Το ακουστικό του Honor 10 Lite αλλά και οι αισθητήρες φωτισμού και proximity, βρίσκονται καλά κρυμμένα στο μικρό πλαίσιο που υπάρχει ακριβώς πάνω από την οθόνη. Το πλαίσιο αυτό είναι αντίστοιχα μικρό και στο δεξί και αριστερό πλαϊνό μέρος του Smartphone, και μάλιστα σημαντικά μικρότερο από κάθε άλλη συσκευή της κατηγορίας του.

Για το κομμάτι κάτω από την οθόνη, το μέγεθος είναι λίγο μεγαλύτερο, κάτι όμως λογικό, αφού σε αυτό το σημείο βρίσκεται και το απαραίτητο Hardware για την λείτουργία της. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Honor 10 Lite που θα έρχεται επίσημα στη χώρα μας, έχει ήδη προ-εγκατεστημένο ένα Screen protector στην οθόνη του, κάτι που πάντα επικροτούμε αφού την προστατεύει και δεν βάζει τον ιδιοκτήτη στην διαδικασία να πρέπει να το βρει και να το τοποθετήσει αυτός.

Στα «λοιπά», θα αναφέρουμε ότι υπάρχει ένα και μοναδικό ηχείο στο κάτω μέρος του Honor 10 Lite,  δίπλα στην microUSB θύρα επικοινωνίας και φόρτισης. Εδώ υπάρχει και η 3.5 Mm υποδοχή για ακουστικά, μια επιλογή της εταιρείας που είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Συνολικά το Smartphone είναι με χαρακτηριστική άνεση ένα από τα πιο όμορφα και καλά κατασκευασμένα στην κατηγορία του, ενώ η εμφάνιση της πίσω επιφάνειας του αλλά και η χρήση του αλουμινίου είναι δύο ιδιαίτερα θετικές επιλογές που έχει κάνει η Honor.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights