Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 10 Lite Review : Πρωταγωνιστής στη μεσαία κατηγορία

Honor 10 Lite Review : Πρωταγωνιστής στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Το Honor 10 Lite είναι η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη συσκευή της εταιρείας με το  «νέο» αυτό είδος οθόνης, που έχει μόνο μια μικρή… εγκοπή στο πάνω μέρος της για την μπροστινή κάμερα. Αυτόματα λοιπόν, από την ονομαστική διαγώνιο των 6.21 ιντσών, το πραγματικά διαθέσιμο κομμάτι της είναι αισθητά μεγαλύτερο.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η οθόνη έχει ανάλυση 2340 x 1080 pixels, σε αναλογία πλευρών 19.5:9 και είναι τεχνολογίας LCD. Το ενδιαφέρον με την οθόνη του Honor 10 Lite είναι ότι δεν ακολουθεί την παράδοση της εταιρείας στο να ρυθμίζει τις οθόνες των συσκευών της με μια έντονη και ζωντανή χρωματική παλέττα.

Η οθόνη είναι λιγότερο έντονη χρώματικά, και πιο κοντά σε ένα «φυσικό» χρωματικό προφίλ, χωρίς όμως να χάνεται η ωραία και ευχάριστη εμφάνιση που πρέπει να έχει μια σύγχρονη οθόνη σε ένα Smartphone. Με αυτόν τον τρόπο, η οθόνη καλύπτει όλες τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς σε αυτή την κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγει αρκετά καλά να «δείχνει» και τα μειονεκτήματα των LCD Panels, όπως η αντανάκλαση του φωτισμού στο μαύρο χρώμα.

Στον τομέα του φωτισμού θα θέλαμε μια λίγο πιο «έντονη» ρύθμιση, ειδικά στην αυτόματη προσαρμογή. Η οθόνη είναι συνήθως λιγότερο φωτεινή από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα να είναι αρκετές φορές απαραίτητη η χειροκίνητη αύξηση του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μέγιστη ένταση είναι αρκετή για εξωτερικούς χωρους.

Αντίστοιχα υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης της χρωματικής απόδοσης, ανάμεσα στο κανονικό και το «ζωντανό»  χρωματικό προφίλ όπως το ονομάζει η εταιρεία. Το ζωντανό προφίλ είναι και αυτό που είναι προ-επιλεγμένο, προκειμένου η οθόνη να είναι λίγο πιο ευχάριστη σε καθημερινή χρήση. Το βασικό χρωματικό προφίλ την κάνει πιο «πιστή» χρωματικά, χωρίς πάντως να είναι ιδιαίτερα απαραίτητο σε ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας.

Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου, μικρού Notch στο πάνω μέρος της οθόνης, είναι ότι το Honor 10 Lite την εκμεταλλεύεται σχεδόν ολόκληρη για την προβολή φωτογραφιών. Τα βίντεο περιορίζονται στο πιο «λογικό» 18:9 κομμάτι της οθόνης, αλλά υπάρχει και εδώ η δυνατότητα επέκτασης του σε ολόκληρη την επιφάνεια της.

Σε κάθε περίπτωση, το μέγεθος και η ανάλυση της οθόνης είναι ιδανικό για την χρήση που προορίζεται το Smartphone. Σε αυτά τα χρήματα είναι αρκετά δύσκολο να βρει κανείς μια εναλλακτική με οθόνη αυτού του μεγέθους και με αυτή την συνολική ποιότητα, με προφανή εξαίρεση φυσικά το P Smart 2019 που μοιράζεται ακριβώς το ίδιο Panel.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights