Επεξεργαστής Μνημη
Ενα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Honor 10 Lite είναι ο επεξεργαστής που κρύβει στο εσωτερικό του. Ο Kirin 710 είναι σχεδιασμένος από την Huawei για τις συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, και η Honor τον «δανείζεται» εκμεταλλευόμενη όλες τις δυνατότητες του.
Ο Kirin 710 έχει στο εσωτερικό του 8 πυρήνες επεξεργασίας, από τους οποίους οι 4 είναι οι αρκετά ισχυροί A-73 της ARM. Μέχρι και πριν περίπου 2 χρόνια αποτελούσαν την ισχυρότερη έκδοση που υπήρχε διαθέσιμη για κορυφαία Smartphones, και η απόδοση τους είναι αρκετά υψηλή μέχρι και σήμερα. Ο χρονισμός τους φτάνει τα 2.2 GHz, μια επιλογή που έγινε ώστε ο Kirin 710 να μην πλησιάζει «ανησυχητικά» αυτή του Kirin 970 της Huawei. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι οι πιο συνηθισμένοι A-53 στο 1.6 GHz, και χρησιμοποιούνται για τις πιο απλές και βασικές καθημερινές εργασίες.
Αυτό που έχει πρακτικά σημασία είναι η απόδοση του Kirin 710, και αυτή είναι πάνω από τον μέσο όρο σε αυτή την κατηγορία χρημάτων. Σε άμεση σύγκριση, μόνο ο Snapdragon 660 της Qualcomm πλησιάζει στα ίδια επίπεδα απόδοσης, όμως μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται σε ακριβότερα Smartphones.
Το Honor 10 Lite, έρχεται με 3 GB μνήμης RAM στην βασική του έκδοση, αυτή που είχαμε και στα χέρια μας για τις ανάγκες του Review. Είναι δεδομένο ότι πλέον τα 3 GB αυτά είναι απλά ικανοποιητικά για απλή καθημερινή χρήση, όμως καλύπτουν όλες τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του Smartphone.
Εφαρμογές που τρέχουν συνέχεια όπως το Viber ή/και το WhatsApp μαζί με Social Media όπως το Facebook και το Instagram μπορούν να λειτουργούν χωρίς να υπάρχει αισθητή καθυστέρηση στην απόδοση του Honor 10 Lite. Είναι πιθανόν στο μέλλον οι απαιτήσεις των εφαρμογών να αυξηθούν στο σημείο που να «ζορίζουν» το Smartphone, όμως είναι δεδομενο ότι αυτό είναι ένα… πρόβλημα όλων των συσκευών αυτής της κατηγορίας τιμής.
Στον τομέα των γραφικών, ο Kirin 710 έχει μια σχετικά αποδοτική GPU, την Mali G51 της ARM, σε έκδοση με 4 μονάδες παραγωγής γραφικών. Η απόδοση της είναι απλά ικανοποιητική ακόμα και για αυτή την κατηγορία τιμής.
Με δεδομένη την ανάλυση της οθόνης του Honor 10 Lite, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την απόδοση της Mali G51, που είναι αρκετή ακόμα και για σχετικά απαιτητικά παιχνίδια. Τα πιο «δύσκολα» από αυτά , απλά παίζουν στο μέσο της ποιότητας τους ή και λίγο κάτω από αυτό.
Ο Kirin 710 έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας σε ότι αφορά την κατανάλωση ενέργειας αλλά και την παραγωγή θερμότητας. Ακόμα και σε συνεχόμενη Gaming χρήση, δεν αυξάνεται ενοχλητικά η θερμοκρασία του Honor 10 Lite, ενώ η μειωμένη κατανάλωση επιτρέπει με άνεση περισσότερο από 4 ώρες παιχνιδιού. Η μπαταρία θα έχει στην συνέχεια αρκετή ενέργεια για να βγάλει και την υπόλοιπη ημέρα με λογική χρήση.
Η βασική έκδοση του Honor 10 Lite έρχεται με 32 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία περίπου 23 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Η υποδοχή για την κάρτα μνήμης microSD είναι στην ίδια θέση με αυτή για τη δεύτερη κάρτα SIM, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη χρήση τους.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας