Αρχικη APPS / GAMES Το Facebook θα συνδέσει WhatsApp , Instagram και messenger
Facebook

Το Facebook θα συνδέσει WhatsApp , Instagram και messenger

απο Kostas Gliatiotis

Μια αρκετά ασυνήθιστη είδηση έρχεται αυτή τη φορά από το Facebook, που ετοιμάζει να συνδέσει το WhatsApp με το Instagram και τον messenger, ώστε η μια εφαρμογή να μπορεί να στέλνει μηνύματα στην άλλη.

Σύμφωνα με τι Facebook, προς το παρόν η υποδομή αυτή είναι στο στάδιο του σχεδιασμού, και ο στόχος είναι να μην αλλάξει κάτι στον τρόπο που θα λειτουργούν οι τρεις εφαρμογές αυτές ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Το Facebook θέλει να στήσει την υποδομή αυτή πίσω από τις τρεις εφαρμογές, ώστε ο χρήστης κάθε μιας από αυτές να μπορεί να στείλει μήνυμα σε κάποιον άλλο που σε μια από τις υπόλοιπες. Ακόμα και αν κάποιος χρησιμοποιεί το WhatsApp αλλά όχι το Instagram, θα μπορεί με αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσει με κάποιον χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσει λογαριασμό και σε αυτό.

Το «πρόβλημα» όμως είναι ο τρόπος που λειτουργεί η κάθε μια από αυτές τις εφαρμογές. Το WhatsApp παρουσιάζει σαν ένα από τα πλεονεκτήματα του, ότι οι συνομιλίες μεταξύ των χρηστών του είναι κρυπτογραφημένες , και δεν μπορούν να διαβαστούν από κάποιον άλλο.

Στην περίπτωση του Instagram αλλά ειδικά του messenger, δεν υπάρχει ανάλογα κρυπτογράφηση, κάτι που προφανώς θα πρέπει να αλλάξει. Εδώ το Facebook δηλώνει ότι θα προσθέσει αντίστοιχη δυνατότητα και σε αυτές τις δυο εφαρμογές, όμως δεν ξεκαθαρίζει αν θα είναι… μόνιμη ή μόνο για τα μηνύματα που ανταλλάσσονται με το WhatsApp.

Παρόλα αυτά, το Facebook ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία που μάλιστα έχει και αρκετά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Αναμενόμενα λοιπόν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ποτέ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα αρχίσει η διασύνδεση των εφαρμογών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights