Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Το Facebook έφτασε τα 2.3 δισεκατομμύρια χρήστες το μήνα
facebook

Το Facebook έφτασε τα 2.3 δισεκατομμύρια χρήστες το μήνα

απο Kostas Gliatiotis

Οι επαναλαμβανόμενες αποκαλύψεις για την συλλογή προσωπικών δεδομένων, και η διάθεση τους στη συνέχεια σε τρίτες εταιρείες, φαίνεται τελικα ότι δεν είχαν κάποια σημαντική επίπτωση στον αριθμό των συνδρομητών του Facebook, αφού το κοινωνικό δίκτυο απλά κατέγραψε… μειωμένη αύξηση στον αριθμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε το Facebook στη δημοσιότητα, πλέον το χρησιμοποιούν 2.3 δισεκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση, μια αύξηση 9% σε σύγκριση με το σύνολο του 2017. Η μοναδική διαφορά είναι ότι όντως ο αριθμός αυτός αυξάνεται με χαμηλότερο ρυθμό σε σύγκριση με το παρελθόν, κάτι που μπορεί απλά να οφείλεται στο ότι περισσότερο από το 1 τέταρτο του πλανήτη χρησιμοποιεί πλέον το Facebook.

Τα οικονομικά αποτελέσματα μάλιστα είναι και αυτά στην ίδια πορεία, αφού με 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, το κοινωνικό δίκτυο αύξησε τα έσοδα του κατά 30% σε σύγκριση με το 2017. Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο το Facebook, οι χρήστες των υπηρεσιών του ξεπερνούν τα 2.7 δισεκατομμύρια το μήνα, αν υπολογίσει κάποιος και αυτούς που χρησιμοποιούν τον Messenger χωρίς να έχουν λογαριασμό στο ίδιο το Facebook, αλλά και τους συνδρομητές του WhatsApp και του Instagram.

Αυτό το νούμερο αναφέρεται πάντα στον αριθμό των συνδρομητών που επισκέπτονται τακτικά κάποια από τις υπηρεσίες του Facebook, και όχι όσους έχουν κάνει συνολικά “εγγραφή” σε κάποια από τις υπηρεσίες του. Αυτό το νούμερο παραδοσιακά αποφεύγει να το αναφέρει το κοινωνικό δίκτυο, αφού θα αποκάλυπτε και πόσοι ακριβώς δεν ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights