Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Αμερικανική επιτροπή εμπορίου ζητά εξηγήσεις από την Apple για το bug στο Facetime
Apple

Η Αμερικανική επιτροπή εμπορίου ζητά εξηγήσεις από την Apple για το bug στο Facetime

απο Kostas Gliatiotis

Πριν λίγη ώρα, η επιτροπή ενέργειας και εμπορίου του Αμερικανικού κογκρέσου, έκανε γνωστό ότι έστειλε επιστολή στην Apple, ζητώντας εξηγήσεις για το κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε στην εφαρμογή και την υπηρεσία του Facetime.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή θέλει να μάθει από την Apple γιατί δεν αντέδρασε νωρίτερα, με δεδομένο το ότι είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα, καθώς και γιατί αγνόησε για αρκετές ημέρες τον 14χρονο που προσπαθούσε να τους ειδοποιήσει.

Αυτό που ζητάει η επιτροπή, και πιθανόν είναι τεχνικά αδύνατον να γίνει, είναι να απαντήσει η Apple στο πόσοι χρήστες είχαν επιπτώσεις από το κενό ασφαλείας. Για να το καταφέρει αυτό η Apple θα πρέπει να κρατάει αρχείο με όλες τις κλήσεις που έχουν γίνει μέσω του Facetime, ακόμα και αυτών που δεν ολοκληρώθηκαν. Το να μην απαντήσει μάλιστα ο καλούμενος, ήταν και προϋπόθεση για να καταφέρει να λειτούργησε το «κόλπο» και να μπορεί αυτός που καλεί να ακούσει από το μικρόφωνο της συσκευής.

Τέλος, η επιτροπή θέλει να μάθει αν η Apple έχει σκοπό να αποζημίωσε με κάποιο τρόπο τους χρήστες που πιθανόν να υπήρξε θέμα με τις συνομιλίες τους. Σε αυτή την περίπτωση η Apple θα πρέπει με κάποιο τροπο να μπορεί να διασφαλίσει οτι όντως κάποιος έπεσε θύμα του κενού ασφαλείας, και δεν ισχυρίζεται ψευδώς κάτι τέτοιο για να αποζημιωθεί.

Η Apple έχει περιθώριο μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου να απαντήσει στις ερωτήσεις της επιτροπής, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν πρέπει να παραστεί κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας ή αν οι απαντήσεις μπορούν να δοθούν και εγγράφως.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights