Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Black Shark Review : Σχεδιασμένο για Gaming και όχι μόνο
black shark

Xiaomi Black Shark Review : Σχεδιασμένο για Gaming και όχι μόνο

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Κάθε Gaming συσκευή που σέβεται τον εαυτό της, πρέπει να έχει και μια αντίστοιχα καλή οθόνη, αφου αυτή είναι εν τέλη που προβάλει τα παιχνίδια στον ιδιοκτήτη της. Το Black shark έρχεται με μια ιδιαίτερηα καλή οθόνη 5.99 ιντσών, μια από τις καλύτερες LCD οθόνες που μπορεί να βρει κανείς σε Smartphone της Xiaomi και όχι μόνο.

Τεχνικά η ανάλυση της «περιορίζεται» σε 2160 x 1080 pixels, που είναι το αντίστοιχο του FullHD για οθόνες με αναλογία πλευρών 18:9. Στην πράξη είναι σχεδόν δεδομένο πλέον ότι για παιχνίδια (και σχεδόν κάθε άλλου είδους χρήση) δεν είναι απαραίτητη μια οθόνη με υψηλότερη ανάλυση. Συγκεκριμένα πάντως σε Gaming χρήση, υπάρχει και το προφανές πλεονέκτημα ότι σε αυτή την ανάλυση η απόδοση της κάρτας γραφικών είναι καλύτερη σε σύγκριση με κάποια μεγαλύτερη, και με θετικά επίσης αποτελέσματα και στην διάρκεια της μπαταρίας.

Χρωματικά, η Xiaomi έχει φροντίσει ώστε το LCD Panel να καλύπτει το 97% του DCI-P3 χρωματικού προφίλ. Με αυτόν τον τρόπο το Black Shark προσφέρει ταυτόχρονα ζωντανά και έντονα χρώματα, που όμως είναι και «ακριβή», κάτι αρκετά σημαντικό για την χρήση που προορίζεται.

Στην πραξη η οθόνη είναι όντως ένα από τα καλύτερα LCD Panels που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, όμως εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Φαίνεται ότι το Black Shark χρησιμοποιεί ένα πιο «απλό» χρωματικό προφίλ για την προβολή του μενού εφαρμογών και γενικότερα του γραφικού περιβάλλοντος, και προσαρμόζεται αυτοματα στο πιο ζωντανό και εντυπωσιακό χρωματικό προφίλ του όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Με αυτόν τον τρόπο, η προβολή φωτογραφιών,  βίντεο, και φυσικά τα παιχνίδια, προβάλλονται με αυτή τη ζωντάνια που μπορεί να δώσει η οθόνη, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πιο «εύκολη» στο μάτι του ιδιοκτήτη του Black Shark.

Φυσικά στο μενού των ρυθμίσεων υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικά Mode λειτουργίας της οθόνης ανάλογα με τις προτιμήσεις, ενώ υπάρχει και το καθιερωμένο πλέον Night mode. Με αυτό ενεργό, μειώνεται σημαντικά η μπλέ απόχρωση της οθόνης, προκειμένου να είναι πιο ξεκούραστη κατά την προβολή το βράδυ και σε χώρους με χαμηλό φωτισμό.

Στα πιο «τυπικά», ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα δυνατός στην μέγιστη ένταση του, ενώ προσαρμόζεται και σωστά αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον γύρω από το Smartphone. Οι γωνίες θέασης είναι ο μοναδικός τομέας όπου η οθόνη του Black Shark είναι… απλά καλή, όμως η εταιρεία έχει πετύχει ήδη πολλά σε ένα LCD Panel για να είμαστε τόσο αυστηροί σε αυτό.

Μαζί με τον συνολικό σχεδιασμό, η οθόνη είναι ένας ακόμα τομέας όπου το Black Shark προσφέρει ακριβώς αυτό που πρέπει ώστε να καλύπτει σωστά τον ρόλο του σαν το Gaming Smartphone της εταιρείας. Είχαμε αρκετό καιρό να εντυπωσιαστούμε τόσο από μια LCD Οθόνη, και αυτό είναι κάτι που από μόνο του δείχνει πόσο καλή είναι, σε μια εποχή που τα AMOLED Panels έχουν πλέον σχεδόν καθιερωθεί σε ακριβά Smartphones.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights