Αρχικη ΦΗΜΕΣ Η HTC μελετά την πώληση του… ονόματος της

Η HTC μελετά την πώληση του… ονόματος της

απο Kostas Gliatiotis

Έναν ακόμα τρόπο αναζητά η HTC να βελτιώσει τα έσοδα της, σε μια εποχή που οι πωλήσεις της είναι πρακτικά μηδενικές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

Η εταιρεία συζητά την πώληση της εμπορικής της ονομασίας, προκειμένου κάποια άλλη εταιρεία να μπορεί να κατασκευάσει συσκευές και να τις πουλάει με το όνομα HTC. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με κατασκευαστές όπως η Micromax και η Lava στην Ινδία, οι οποίες και είναι από τις λιγες που έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Ο σκοπός της συμφωνίας είναι να έχει κάποια από αυτές τις εταιρείες στη συνέχεια το δικαίωμα να κατασκευάζει οικονομικές συσκευές με την εμπορική ονομασία της HTC. Η ίδια η εταιρεία δεν κατάφερε μόνη της να πετύχει στην μεσαία κατηγορία τιμής, ποσό μάλλον να κατασκευάσει οικονομικές συσκευές για αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστοί οι πιθανοί όροι μιας τέτοιας συμφωνίας, φαίνεται όμως ότι θα απέχει πολύ από αυτή που έχει κάνει η Nokia με την HMD global. Η HTC δεν θα έχει κάποια επιρροή στο σχεδιασμό των συσκευών, αλλά και την επιλογή των τεχνικών τους χαρακτηριστικών.

Αυτό που θα κερδίσει η εταιρεία θα είναι ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη κάθε συσκευής με την εμπορική ονομασία της, ποσοστό που πιθανότατα θα είναι αρκετά μικρό με δεδομένη την αγορά στην οποία πρόκειται να γίνει η συμφωνία. Η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές για Smartphones στον πλανήτη, μια αγορά που αποτελείται κατά κύριο λόγο από πολύ οικονομικές συσκευές.

Εκτός της Ινδιας, η HTC δεν έχει σκοπο να ακολουθήσει κάποια αντίστοιχη πολιτική, αφού είναι δύσκολο να βρει άλλη εταιρεία που να ενδιαφέρεται να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights