Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10 Review : Το καλύτερο Galaxy μέχρι σήμερα
galaxy s10

Samsung Galaxy S10 Review : Το καλύτερο Galaxy μέχρι σήμερα

απο Kostas Gliatiotis

Ultrasonic αισθητήρας αποτυπωμάτων

Κάτω από την οθονη, κρύβεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων του Galaxy S10, που για πρώτη φορά σε συσκευή της Samsung βρίσκεται τοποθετημένος σε αυτό το σημείο. Η εταιρεία μπορεί να άργησε σημαντικά να «ακολουθήσει» την συγκεκριμένη τάση της αγοράς, φαίνεται όμως ότι τελικά το έκανε με σχεδόν τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων του Galaxy S10 λειτουργεί με … υπέρηχους, και δεν είναι οπτικός όπως οι περισσότερες λύσεις που βρίσκονται τοποθετημένες αντίστοιχα κάτω από την οθόνη. Αυτό έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα αλλά και ένα βασικό μειονέκτημα. Ξεκινώντας από τα θετικά, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων δεν χρειάζεται να ανάψει την οθόνη στο κομμάτι πάνω από αυτόν, για να «φωτίσει» το δάχτυλο του χρήστη ώστε να μπορεί να διαβάσει το αποτύπωμα του.

Όμως ακριβώς επειδή δεν ξεχωρίζει οπτικά, ο αισθητήρας αυτός είναι λίγο πιο δύσκολος στη χρήση του από ότι θα θέλαμε. Παρότι παραμένει μονίμως ενεργός, είναι δύσκολο για τον χρήστη να τον πετυχει με το δάχτυλο του με την πρώτη προσπάθεια, ειδικά μέχρι να συνηθίσει το σημείο που βρίσκεται και να το κάνει μηχανικά. Εναλλακτικά μπορεί να επιλέξει να ξυπνάει την οθόνη με ένα διπλό «tap» και να βλεπει σε πιο σημείο είναι ο αισθητήρας αποτυπωμάτων. Αυτό όμως προσθέτει ένα επιπλέον βήμα στη διαδικασία του ξεκλειδώματος σε σύγκριση με έναν συνηθισμένο αισθητήρα στο πίσω μέρος μιας συσκευής.

To Galaxy S10 μπορεί να ξυπνήσει από κατάσταση αναμονής και με βάση την κίνηση, αφού καταλαβαίνει πότε ο χρήστης του το σηκώνει και το κρατάει στα χέρια του, αναγνωρίζοντας την κίνηση αυτή. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι καλοδεχούμενη, και έχει προστεθεί με την αναβάθμιση σε Android 9 Pie και στα Galaxy S9 και Galaxy Note 9.

Συνολικά, σε ότι αφορά τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, η τοποθέτηση του κάτω από την οθόνη φαίνεται να έγινε περισσότερο επειδή αυτό ζητάει πλέον η αγορα, και λιγότερο επειδή η Samsung θεωρεί ότι αυτη η θέση είναι η πιο σωστή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εταιρεία φρόντισε ώστε να κάνει το καλύτερο που μπορούσε στο πως αυτός θα λειτουργεί στην πράξη. Η εταιρεία έδωσε πιθανότατα και την καλύτερη λύση στο “πρόβλημα” της χρήσης προστατευτικών οθόνης, αφού δεν είναι δεδομένο ότι ο αισθητήρας θα μπορεί να “διαβάσει” το δάχτυλο του ιδιοκτήτη με όλα όσα υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά. Έτσι το Galaxy S10 έρχεται με ένα Screen protector εγκατεστημένο ήδη στην οθόνη του, που μάλιστα εφαρμόζει και ιδιαίτερα καλά, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο σε μια κυρτή οθόνη

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights