Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10 Review : Το καλύτερο Galaxy μέχρι σήμερα
galaxy s10

Samsung Galaxy S10 Review : Το καλύτερο Galaxy μέχρι σήμερα

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Για όλα τα θετικά του, και όλες τις αλλαγές που έχει κάνει η Samsung στo Galaxy S10, υπάρχει και ένας τομέας όπου δεν έχει γίνει καμία σημαντική αλλαγή, αυτός της μπαταρίας. Η ονομαστική χωρητικότητα έχει αυξηθεί από τα 3.000 mAh αυτής του Galaxy S9, σε 3.400 mAh, όμως η πραγματική της απόδοση δεν έχει βελτιωθεί.

Το Galaxy s10 έχει αρκετές προσθήκες σε επίπεδο λογισμικού, που θεωρητικά βελτιώνουν την απόδοση της μπαταρίας. Οι περισσότερες όμως από αυτές, διαχερίζονται αυτόματα ή και χειροκίνητα από τον ιδιοκτήτη του, το τι κάνουν οι εγκατεστημένες εφαρμογές κατά κανόνα σε κατάσταση αναμονής. Το Smartphone έχει γίνει αρκετά «έξυπνο» ώστε να παρακολουθεί τις εφαρμογές αλλά και τις συνήθειες του ιδιοκτήτη του, και να προσαρμόζει την απόδοση του ανάλογα με αυτές.

Στις προσαρμογές που κάνει το Galaxy S10, θεωρητικά περιλαμβάνεται και η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων ανάλογα με τις συνήθειες του χρήστη του. Το Smartphone μπορεί να διατηρεί μόνιμως ενεργες εφαρμογές που αυτός χρησιμοποιεί, ώστε να «γλυτώνει» τον χρόνο και την κατανάλωση που απαιτείται για την εκκίνηση τους και πάλι.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η εντυπωσιακή απόδοση του Galaxy S10 έρχεται και με αντίστοιχα εντυπωσιακά υψηλή κατανάλωση ενέργειας, όταν αυτο δουλεύει κοντά στο μέγιστο της απόδοσης του. Όσο και αν το λειτουργικό σύστημα μπορεί να διαχειρίζεται σωστά τους πόρους του σε καθημερινές απλές εργασίες, τόσο ο επεξεργαστής μπορεί να «ταλαιπωρήσει» την μπαταρία όταν τελικά λειτουργεί εντατικά.

Όπως αναφέραμε και στην αναλυτική περιγραφή του Exynos 9820, η απόδοση του έρχεται «πακέτο» με αυτή την εντυπωσιακά υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας του Galaxy S10 να διαφέρουν αρκετά ανάλογα με το είδος χρήσης. Σε λογικές συνθήκες, και στις περισσότερες καθημερινές εργασίες, το λειτουργικό διατηρεί την κατανάλωση σε λογικά επίπεδα, και η μπαταρία μπορεί να προσφέρει μια ημέρα λειτουργίας χωρίς ιδιαίτερες παραχωρήσεις.

Η συχνή χρήση της κάμερας όμως, όπως και άλλων δυνατοτήτων όπως παιχνίδια ή ακόμα και η συνεχόμενη προβολή βίντεο, μπορούν να αδειάσουν την μπαταρία με καταπληκτικά γρήγορο ρυθμό. Μισή ώρα παιχνιδιού σε «δύσκολα» παιχνίδια όπως το PUBG, απαιτούν περίπου 30% από την μπαταρία του Galaxy S10, ένα απαράδεκτα μεγάλο ποσοστό.

Αυτό όμως που η Samsung αρνείται να αλλάξει μετά από αρκετά χρόνια πλέον, και να βελτιώσει προς το καλύτερο, είναι η ταχεία φόρτιση που υποστηρίζει το Smartphone. Το Adaptive fast Charging πρότυπο της εταιρείας, είναι συμβατό με το πολύ παλιό πλέον Quick Charge 2.0 της Qualcomm. Ο φορτιστής μπορεί να γεμίσει περίπου το 50% της μπαταρίας μέσα σε μισή ώρα, όμως από εκεί και πέρα ο ρυθμός φόρτισης μειώνεται σημαντικά, και για μια πλήρη φόρτιση χρειάζεται περιπου 1.5 ώρα. Αυτό με δεδομένο το ότι η μπαταρία δεν είναι και σημαντικά μεγάλη σε χωρητικότητα, φέρνουν το Galaxy S10 σε σημαντικά μειονεκτική θέση σε σύγκριση με όλες πλέον τις συσκευές του ανταγωνισμού του. Ακόμα και τα iPhone της Apple, έστω και αν χρειάζονται διαφορετικό φορτιστή από αυτόν που υπάρχει στην συσκευασία τους, μπορούν να φορτίσουν τεχνικά πολύ πιο γρήγορα την μπαταρία τους.

Συμπέρασμα.

Με το Galaxy S10 η Samsung έκανε σχεδόν όλα όσα μπορούσε να κάνει, για να φέρει στην αγορά ένα πραγματικά «πρωτοποριακό» Smartphone, τουλάχιστον με βάση τα δικά της δεδομένα. Η οθόνη είναι καταπληκτική, η κάμερα το ίδιο καλή όπως και πριν ένα χρόνο, με μια ευχάριστη προσθήκη με τον υπερ ευρυγώνιο φακό έστω και με παραχωρήσεις.

Αν δεν υπήρχε το μάλλον ενοχλητικό θέμα με την απόδοση της μπαταρίας του, και ίσως λίγο με την παραγωγή θερμότητας σε έντονη χρήση, το Galaxy S10 θα ήταν μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, πρόταση στην κατηγορία του. Το ένα από αυτά τα προβλήματα, αυτό της μπαταρίας, είναι λιγότερο έντονο στο μεγαλύτερο Galaxy S10+, που ουσιαστικα προσφέρει ακριβώς αυτή τη μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά και την επίσης μεγαλύτερη οθόνη.

Με βάση αυτά που προσφέρει σαν τεχνικά χαρακτηριστικά, και τον αρκετά όμορφο σχεδιασμό του, είναι βέβαιο ότι για την Samsung το Galaxy S10 θα είναι μια ακόμα «εμπορική επιτυχία». Οι πρώτες ενδείξεις άλλωστε από την αγορά δείχνουν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές εκτιμούν τις βελτιώσεις που αυτό προσφέρει, και στον βαθμό που τα γνωρίζουν από πριν, είναι διατεθιμένοι να … ζήσουν και με τα ελάχιστα μειονεκτήματα του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights