Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10 Vs Xiaomi Mi 9 (Video)
galaxy s10

Samsung Galaxy S10 Vs Xiaomi Mi 9 (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Το Galaxy S10 της Samsung αποτελεί ίσως την πιο “ισορροπημένη” επιλογή ανάμεσα στις τρεις διαφορετικές εκδόσεις που έχει διαθέσιμες η Samsung, αφού είναι έστω και λίγο πιο οικονομικό από το S10+, και προσφέρει συνολικά περισσότερα από το μικρότερο S10e. Το Mi 9 της Xiaomi από την πλευρά του, είναι με διαφορά το ικανότερο και πιο εντυπωσιακό Smartphone που έχει σχεδιάσει η Xiaomi, και μάλιστα έρχεται επίσημα στη χώρα μας σε μια σημαντικά χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με το Galaxy S10.

Στο βίντεο που ετοιμάσαμε, συγκρίνουμε τις δύο συσκευές, στους βασικούς τομείς όπου μια σύγκριση μπορεί να γίνει περισσότερο αντικειμενικά. Το Mi 9 έρχεται με τον Snapdragon 855 της Qualcomm στο εσωτερικό του, έναν επεξεργαστή που το σύνολο των χαρακτηριστικών του, τον κάνουν έστω και λίγο καλύτερο από τον Exynos 9820 στο εσωτερικό του Galaxy s10. Η “ειρωνεία” μάλιστα είναι ότι και η συσκευή της Samsung στην έκδοση που πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα χρησιμοποιεί και αυτή τον Snapdragon 855. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 128 GB και για τις δύο συσκευές, ενώ τα 6 GB μνήμης RAM του Mi 9 δεν είναι σε καμία περίπτωση ¨λίγα” σε πραγματική χρήση.

Τα δύο Smartphones έχουν από … τρεις κάμερες στο πίσω μέρος τους, που ακολουθούν την ίδια βασική λογική, προσφέροντας η κάθε μια το δικό της οπτικό πεδίο για μεγαλύτερη ευελιξία σε φωτογραφίες. Το Mi 9 έχει μια βασική κάμερα των 48ΜΡ, που χρησιμοποιεί την τεχνική του Pixel Binning για να αποθηκεύσει φωτογραφίες με περισσότερη λεπτομέρεια σε χαμηλότερη ανάλυση. Το Galaxy S10 επιμένει στην χρήση μιας κάμερας των 12ΜΡ, η οποία όμως είναι εξοπλισμένη με όλες τις τεχνολογίες που την κάνουν αντίστοιχα κορυφαία, όπως το μεταβλητό διάφραγμα του φακού της, το OIS και η Dual Pixel τεχνολογία εστίασης.

Για την δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, το Mi 9 δεν ακολουθεί την λογική της Samsung, και ευτυχώς προσφέρει Auto focus, μια δυνατότητα που του επιτρέπει να μπορεί να βγάλει και Macro φωτογραφίες, από πολύ κοντινή απόσταση. Η ανάλυση και των δύο καμερών είναι πρακτικά η ίδια στα 16ΜΡ, με αυτή του Galaxy S10 να έχει ένα μεγαλύτερο οπτικό πεδίο 123 μοιρών. Η τρίτη κάμερα και στα δύο Smartphones έρχεται με ανάλυση 12ΜΡ, και έχει 2Χ οπτικό Zoom, με έναν διαφορετικό τηλεφακό, διαφράγματος f/2.2 για το Mi 9 και f/2.4 για το Galaxy S10.

Προφανώς και τα δύο Smartphones έχουν πολλές ακόμα διαφορές μεταξύ τους (αλλά και … ομοιότητες), και όλες αυτές είναι  και ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου βίντεο. Το Galaxy S10 είναι ένα σημαντικά ακριβότερο Smartphone, που σε κάποιους τομείς δικαιολογεί την τιμή πώλησης του, όμως αντίστοιχα το Mi 9 σε κάποιους άλλους, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικό χωρίς να είναι αδικαιολόγητα ακριβό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.