Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10+ Review : Η κορυφή του … γαλαξία

Samsung Galaxy S10+ Review : Η κορυφή του … γαλαξία

απο Kostas Gliatiotis

H αγορά των High End Smartphones παρουσιάζει μια «περίεργη» τάση τα τελευταία χρόνια, όπου η μεγαλύτερη και ακριβότερη έκδοση κάθε νέας συσκευής, πουλάει αισθητά περισσότερο από την εκάστοτε μικρότερη και ταυτόχρονα οικονομικότερη.

Με αυτή τη λογική πιθανότατα, η Samsung μαζί με το Galaxy S10 δημιούργησε και το μεγαλύτερο και θεωρητικά «καλύτερο» Galaxy S10+. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η μεγαλύτερη από τις δύο εκδόσεις, έχει σαν βασικότερη διαφορά την επίσης μεγαλύτερη οθόνη, αλλά και την μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία στο εσωτερικό του. Στο Review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε το «μεγάλο» Galaxy S10+, και θα δοκιμάσουμε να ανακαλύψουμε αν αυτές οι ουσιαστικές διαφορές, αξίζουν τα περισσότερα χρήματα που ζητάει η Samsung για αυτό.

Πριν συνεχίσουμε, να ευχαριστήσουμε την Cosmote για την παραχώρηση του Galaxy S10+, αφού η Samsung Hellas για τους δικούς της λόγους δεν είχε διαθέσιμες συσκευές σε εύκολο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη της κυκλοφορίας του. Το Smartphone υποστηρίζει με χαρακτηριστική άνεση τις μοναδικές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που προσφέρει το 4G+ δίκτυο της Cosmote, κάνοντας την προβολή Streaming Video από το Youtube και όχι μόνο, μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. Προφανώς το Browsing μέσω του Chrome αλλά και οι Social Media εφαρμογές, είναι «αστεία» εύκολες για το Galaxy S10+ αλλά και το δίκτυο της Cosmote.

Σχεδιασμός.

Όπως και το μικρότερο Galaxy S10, έτσι και η μεγαλύτερη από τις δύο συσκευές, βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της ίδιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Samsung στις συσκευές της.

Αυτό είναι περισσότερο εμφανές στο πίσω μέρος του Galaxy S10+, αφού η εταιρεία δεν επέλεξε να προσφέρει κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Οι τρεις συνολικά κάμερες που έχει η συσκευή, είναι τοποθετημένες σε μια οριζόντια διάταξη στο κέντρο του πίσω μέρους.

Η λύση αυτή της εταιρείας, μοιάζει σχετικά «πρόχειρη», και φαίνεται σαν να προσπάθησε απλά να … χωρέσει την μια επιπλέον κάμερα στο σχέδιο που ήδη χρησιμοποιούσε στο Galaxy Note 9 πριν μερικούς μήνες. Εκτός από τις τρεις αυτές κάμερες, το πίσω μέρος του Galaxy S10+ είναι πρακτικά «άδειο», κάτι όχι ιδιαίτερα αρνητικό, αφού με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ακόμα καλύτερα η κατασκευή από γυαλί.

Εδώ παραδοσιακά η εταιρεία χρησιμοποιεί την νεότερη και καλύτερη έκδοση του Gorilla Glass της Corning, κάτι που εκτός από μοναδική και πολυτελή εμφάνιση, δίνει στο Galaxy S10+ και την αντοχή σε μικρές γρατζουνιές, που πρέπει να έχει μια τόσο ακριβη συσκευή.

Εκεί ομως που το Galaxy S10+ δεν μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας, είναι προφανώς η μπροστινή του όψη, όπου και δεσπόζει η εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη των 6.4 ιντσών. Το επίτευγμα της εταιρείας είναι ότι κατάφερε να μειώσει το πλαίσιο γύρω από αυτή στο ελάχιστο δυνατό, και μάλιστα το πέτυχε αυτό χωρίς να κάνει ιδιαίτερες παραχωρήσεις τεχνικά, σε τομείς που θεωρούμε δεδομένος πλέον σε ένα Smartphone.

To Galaxy S10+ κρύβει για παράδεγμα τον αισθητήρα φωτισμού κάτω από την οθόνη του πλέον, κάτι που αποτελεί τεχνικά κατόρθωμα, όπως και η τοποθέτηση του αισθητήρα που καταλαβαίνει πότε ο ιδιοκτήτης του το πλησιάζει στο πρόσωπο του. Για να το πετύχει αυτό όμως η Samsung έχει κάνει και μια σημαντική αλλαγή, που και αυτή αποτελεί ένα απο τα ξεχωριστά στοιχεία του Galaxy S10+.

Παρότι πλέον υπάρχουν αρκετές συσκευές στην αγορά με… τρύπα μέσα στην οθόνη για την μπροστινή κάμερα, εδώ το Galaxy S10+ διαφέρει ακόμα και σε σύγκριση με το μικρότερο Galaxy S10, αφού σε αυτό το σημείο φιλοξενεί δύο διαφορετικές κάμερες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η «τρύπα» αυτή να είναι οβάλ και όχι απλά στρογγυλή, κάτι που υπό συνθήκες απαιτεί μια εξοικείωση οπτικά για όσους βλέπουν για πρώτη φορά το Galaxy S10+ από κοντά.

Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στη Samsung, ότι το ακουστικό που υπάρχει στο ιδιαίτερα μικρό πλαίσιο πάνω από την οθόνη, είναι αρκετά δυνατό σε ένταση ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και σαν δεύτερο ηχείο, αφού το Smartphone προσφέρει στερεοφωνικό ήχο. Πρακτικά στο εσωτερικό του Galaxy S10+ υπάρχει ένα δεύτερο ηχείο στο πάνω μέρος, που απλά «φαίνεται» μέσα από μια γρίλια που μοιάζει με αυτή ενός ακουστικού.

Συνεχίζοντας την αναφορά των θετικών χαρακτηριστικών του Galaxy S10+, θα πρέπει να τονίσουμε την ύπαρξη της 3.5mm θυρας ακουστικών που η Samsung σωστά επιμένει να μην αφαιρεί από τις συσκυές της. Μάλιστα μαζί με αυτή, η εταιρεία έχει διατηρήσει και την αντοχή σε νερό και σκόνη, με πιστοποίηση ΙΡ68, κάτι που παρόλα αυτά φαίνεται ότι πλέον αφαιρεί από τις πιο οικονομικές συσκευές της.

Συνολικά, το Galaxy S10+ αποτελεί μια ακόμα επιτυχημένη προσπάθεια από τη Samsung να δημιουργήσει ένα κορυφαίο Smartphone με αντίστοιχα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά τον εξωτερικο σχεδιασμό του, θα θέλαμε πάντως το πίσω μέρος να είναι λίγο πιο «φρέσκο» σε εμφάνιση, και να μην έχει επιλεχθεί αυτή η διάταξη για τις τρεις κάμερες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights