Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A40 Vs Xiaomi Redmi Note 7 (Video)
note 7

Samsung Galaxy A40 Vs Xiaomi Redmi Note 7 (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Το Galaxy A40 της Samsung και το Redmi Note 7 της Xiaomi είναι δύο συσκευές που διαφέρουν σημαντικά σε όλους τους βασικούς τομείς, έχουν όμως μια σημαντική “ομοιότητα”. Το Note 7 της Xiaomi είναι κατά περίπου 30 ευρώ φθηνότερο από το νέο Galaxy A40 της Samsung, κάτι που κάνει ενδιαφέρουσα τη σύγκριση μεταξύ τους, αν μη τι άλλο, απλά και μόνο από… περίεργεια για το τι προσφέρει η συσκευή της Κορεάτικης εταιρείας που να δικαιολογεί τη διαφορά αυτή.

Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα σχετικά σύντομο βίντεο, στο οποίο συγκρίνουμε τις σημαντικότερες από τις διαφορές μεταξύ των δύο Smartphones, αλλά βλέπουμε και πως σε μερικές από αυτές ή θεωρία διαφέρει σημαντικά από την πράξη. Το ερώτημα λοιπόν είναι για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος το νέο Galaxy A40 και όχι το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για τα χρήματα του Note 7.

Το video

Η προφανής και άμεση απάντηση, είναι η SUPER AMOLED οθόνη των 5.8 ιντσών, που παρότι μικρότερη σε μέγεθος από αυτή του Note 7, είναι σημαντικά καλύτερη σε χρωματική απόδοση και όχι μόνο. Αντίστοιχα, το εντυπωσιακά μικρό πλαίσιο γύρω από αυτή την οθόνη, κάνει το Galaxy A40 ένα από τα πιο Compact Smartphones που μπορεί να βρει κανείς αυτή τη στιγμή στην αγορά, ακόμα και σε σύγκριση με σημαντικά πιο ακριβές συσκευές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου, η οθόνη των 5.8 ιντσών ήταν “αρκετή” σαν μέγεθος, ακόμα και για το κορυφαίο τότε Galaxy S9.

Το Redmi note 7 όμως από την πλευρά του, είναι ένα Smartphone που προσφέρει πραγματικά τα πάντα σε μια πολύ λογική τιμή πώλησης, πάντα σαν επίσημη εισαγωγή στη χώρα μας από την infoquest. Η οθόνη των 6.3 ιντσών δεν έχει την ίδια απόδοση θεωρητικά με αυτή του Galaxy A40, έχει όμως σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος, αλλά και ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα φωτεινότητας, που την κάνουν εύχρηστη ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Note 7 είναι με διαφορά πολύ ισχυρότερο σε επιδόσεις, και σε Benchmarks αλλά και σε καθημερινή πραγματική απόδοση, και συνδυάζει αυτή την κορυφαία απόδοση για την κατηγορία του, με μια επίσης κορυφαία σε ποιότητα κάμερα με ανάλυση 48ΜΡ αλλά και μια μεγάλη μπαταρία 4.000 mAh που προσφέρει σημαντικά καλύτερους χρόνους αναμονής και λειτουργίας σε σύγκριση με το Galaxy A40.

Όπως πάντα, η σύγκριση μας περιορίζεται στους τομείς που μπορεί να γίνει αντικειμενικά, και όχι σε πιο υποκειμενικά “θέματα” όπως η σαφής προτίμηση στην εμφάνιση και τις δυνατότητες του ενός γραφικού περιβάλλοντος ή του άλλου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights