Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A40 Review : Ένα ακόμα σωστό βήμα
galaxy a40

Samsung Galaxy A40 Review : Ένα ακόμα σωστό βήμα

απο Kostas Gliatiotis

H σύντομη προσπάθεια της Samsung να μειώσει την παρουσία της στην μεσαία κατηγορία τιμής, είχε σαν αποτέλεσμα ένα … ηχηρό «χαστούκι» για την εταιρεία, με τις πωλήσεις της να σημειώνουν εντυπωσιακή πτώση. Η πτώση όμως αυτή, μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η εταιρεία προκειμένου να αντιληφθεί το λάθος της, και μέσα σε εντυπωσιακά μικρό χρονικό διάστημα να αντιδράσει, και να επανέλθει με προτάσεις που όχι μόνο φτάνουν στα επίπεδα του ανταγωνισμού της, αλλά προσπαθούν και να τον ξεπεράσουν.

Μετά το ιδιαίτερα εντυπωσιακό Galaxy A50 για το άνω άκρο της μεσαίας κατηγόριας τιμής, η εταιρεία έφερε πλέον και επίσημα στη χώρα μας το μικρότερο και οικονομικότερο Galaxy A40, που αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης μας. Εξοπλισμένο με όλα τα «όπλα» που μπορούν να το κάνουν να ξεχωρίσει, και σε μια ιδιαίτερα λογική τιμή πώλησης, το Smartphone είναι η καλύτερη απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η Samsung όταν απλά.. προσπαθήσει. Το γιατί, θα το ανακαλύψουμε στο Review που ακολουθεί.

Η Cosmote μας έδωσε για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Galaxy A40 στο μοναδικό 4G+ δικτυο της. Το Smartphone υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 300mbps, δηλαδή με χαρακτηριστική άνεση μέσα στις δυνατότητες του δικτύου της Cosmote. Σε σχεδόν κάθε σημείο της χώρας, και φυσικά μέσα σε αστικά κέντρα όπως η Αθήνα, οι πραγματικές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων ξεπερνούν σχεδόν πάντα τα 100mbps, ταχύτητα που είναι αρκετή για κάθε είδους απαιτήσεις.

Σχεδιασμός.

Όπως ακριβώς με το Galaxy A50 έτσι και εδώ, η Samsung φαίνεται ότι κατάφερε για μια ακόμα φορά να ανανεώσει την εμφάνιση των συσκευών της, διατηρόντας ταυτόχρονα την «ταυτότητα» της, που τις κάνει να ξεχωρίζουν από αυτές του ανταγωνισμού τους.

Με την μπροστινή πλευρά των περισσότερων συσκευών να αφήνει ελάχιστα περιθώρια διαφοροποίησης στον σχεδιασμό, το πίσω μέρος είναι αυτό που αναλαμβάνει να ξεχωρίσει όσο αυτό είναι δυνατόν. Το Galaxy A40 στο χρώμα που είχαμε στα χέρια μας, θεωρείται τυπικά μαύρο, όπως όμως ακριβώς και το Galaxy A50, έχει μια ξεχωριστή επίστρωση κάτω από το γυαλί, που αντανακλά το φωτισμό και δημιουργεί ενδιαφέροντες αποχρώσεις που θυμίζουν ουράνιο τόξο.

Προφανώς και αυτό από μόνο του δεν μπορεί να καθορίσει την συνολική εμφάνιση της συσκευής, είναι όμως ένα ιδιαίτερα καλο παράδειγμα του πόσο διαφορετικό και πιο «ευχάριστο» είναι πλέον το Galaxy A40.

Η πίσω επιφάνεια είναι κατασκευασμένη από ένα υλικό που η εταιρεία ονομάζει «Glastic» σαν ένα συνδυαμό των λέξεων Glass και Plastic. Ο λόγος είναι προφανής, αφού το υλικό κατασκευής είναι το πλαστικό, που προσπαθεί όμως να έχει την εμφάνιση και την υφή του γυαλιού. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δίνει μια όντως πολυτελή εμφάνιση στο Galaxy a40, όμως η αίσθηση που αφήνει στο χέρι, είναι αυτή του πραγματικού υλικού κατασκευής του.

Στην αριστερή πάνω γωνία υπάρχουν οι δύο κάμερες του Smartphone, σε μια διάταξη που θυμίζει έντονα αυτή των προηγούμενων Galaxy A7 και Α9 του 2018, με λίγο διαφορετικό πλαίσιο γύρω τους. Εδώ βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, που προφανώς υπάρχει κανονικά, ενώ στην τιμή που πωλείται το Smartphone δεν θα ήταν δυνατή η τοποθέτηση του κάτω από την οθόνη.

Ερχόμενοι τώρα στην μπροστινή πλευρά, που όντως δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει σχεδιαστικά, αυτό που πετυχαίνει το Galaxy A40 είναι να ξεχωρίσει με το μέγεθος της οθόνης του σε σύγκριση με τις συνολικές του διαστάσεις. Η διαγώνιος των 5.9 ιντσών δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, το πολύ μικρό πλαίσιο γύρω από αυτή όμως σίγουρα είναι. Το Galaxy A40 είναι το μικρότερο σε συνολικές διαστάσεις Smartphone με οθόνη αυτού του μεγέθους, ακόμα και σε σύγκριση με ακριβοτερες συσκευές του ανταγωνισμού του. Για να το πετυχει αυτό η Samsung, έχει ακολουθήσει την συνηθισμένη λύση του Notch, που έχει σχήμα μιας μικρής σταγόνας, και φιλοξενεί απλά την μπροστινή κάμερα. Το ακουστικό βρίσκεται ακριβώς πάνω από αυτή.

Μας άρεσε ιδιαίτερα το πολύ μικρό πλαίσιο και στο κάτω μέρος της οθόνης, που μάλιστα είναι αρκετά μικρότερο ακόμα και σε σύγκριση με αυτό του ακριβότερου και συνολικά καλύτερου Galaxy A50 της εταιρείας.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προφανώς η εταιρέια δεν έχει «ξεχάσει» και αυτά που ο ανταγωνισμός πλέον … αφαιρεί, και έτσι το Galaxy A40 έχει κανονικά θύρα ακουστικών. Παρόλα αυτά, το LED ειδοποιήσεων απουσιάζει, αν και ποτέ δεν ήταν δεδομένο στην σειρά Galaxy A, με εξαίρεση το A8 του 2018. Απουσιάζει επίσης και η ΙΡ68 πιστοποίηση για αντοχή στο νερό και τη σκόνη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

ΑΝΤΩΝΗΣ 04/05/2019 - 15:40

Τι εχει γινει με το review του xperia L3; Το εχω δει δαν ανακοινωση αλλα περιμενω ακομη το review.

Reply
Kostas Gliatiotis 04/05/2019 - 16:52

Καλησπέρα !

Υπήρξε μια καθυστέρηση στην δοκιμή της συσκευής, για λόγους που δεν είχαμε την δυνατότητα να αποφύγουμε. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί το review του και θα δημοσιευθεί μαζί με αυτό για το Xperia 10 Plus. Συγνώμη για την καθυστέρηση 🙂

Reply
ΑΝΤΩΝΗΣ 04/05/2019 - 19:37

Οκ ευχαριστω πολυ!!!!!

Reply
Akis 09/06/2019 - 11:46

Πολύ καλό review. Συγχαρητήρια!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights