Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei και Honor : Κανονικά οι αναβαθμίσεις
huawei

Huawei και Honor : Κανονικά οι αναβαθμίσεις

απο Kostas Gliatiotis

Η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι και σήμερα απέναντι στην Huawei, έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα στην εταιρεία, έχει όμως δημιουργήσει και κάτι ακόμα χειρότερο, την λάθος πληροφορηση για το ποια είναι ακριβώς αυτά, αλλά και το πως ακριβώς οι καταναλωτές μπορεί να τα αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους.

Το Phonearena φαίνεται ότι επικοινώνησε επίσημα πλέον με την εταιρεία, και έδωσε μερικές πολύ χρήσιμες απαντήσεις στα σημαντικότερα από αυτά τα ερωτήματα. Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον εδώ, είναι η πλήρης και ξεκάθαρη απάντηση της οHuawei σε ότι αφορά τις συσκευές που έχουν ήδη ανακοινωθεί, και πωλούνται στην αγορά παγκοσμίως.

Τα μοντέλα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, και έχουν κυκλοφορήσει επίσημα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, ακόμα και μετά την λήξη της παράτασης των 90 ημερών που ισχύει αυτή τη στιγμή, αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί κάποια άλλη λύση. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις συσκευές που έχουν ήδη πουληθεί, τα “κομμάτια” που είναι σε αποθήκες και ράφια καταστημάτων, αλλά και τα “κομμάτια” που θα κατασκευαστούν στο άμεσο μέλλον.

Κάθε μοντέλο νέου Smartphone, πιστοποιείται για τη χρήση των Google services λίγο καιρό πριν την έναρξη της κατασκευής του προκειμένου να διατεθεί στην αγορά, και η διαδικασία αυτή δεν επαναλαμβάνεται κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η Huawei ήταν επίσης ξεκάθαρη και για ότι αφορά την αναβάθμιση εφαρμογών μέσω του Play Store, που θα συνεχίσει και αυτή κανονικά να λειτουργεί, από τη στιγμή που οι συσκευές της δεν πρόκεται να χάσουν την πρόσβαση σε αυτό, μαζί με όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google. Προφανώς αυτό περιλαμβάνει και τις εφαρμογές άλλων developers εκτός της Google, που έτσι και αλλιώς ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα για το αν θα λειτουργούν ή όχι.

Έχει σημασία εδώ όμως να αναφέρουμε ότι η Huawei έχει προφανώς σκοπό να συνεχίσει να υποστηρίζει με υπηρεσίες εγγύησης και επισκευής τα προϊόντα της σε κάθε περίπτωση, κάτι που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την όποια “ένταση” υπάρχει με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Σαν Hardware, τα Smartphones της εταιρείας συνεχίζουν να καλύπτονται κανονικά από την εγγύηση τους, προφανώς αρκεί να τηρούνται οι προϋποθέσεις που ισχύουν σε κάθε περίπτωση για όλους τους κατασκευαστές και όλα τα προϊόντα.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η δήλωση της εταιρείας για τη μελλοντική χρήση του Android. Η Huawei θεωρεί σωστά, ότι και η ίδια όπως και κάθε κατασκευαστής που το χρησιμοποιεί, έχει προσφέρει στην ανάπτυξη του, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες αλλαγές στο λειτουργικό συστημα σε επόμενες εκδόσεις του προέρχονται από κάποιον κατασκευαστή και όχι από την ίδια τη Google. Αυτή τη στιγμή η Huawei δηλώνει “πιστή” στο Android, και θα συνεχίσει να…. του δίνει προτεραιότητα σε ανάπτυξη και ενσωμάτωση του στις συσκευές της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights