Μπαταρία.
Στο εσωτερικό του Honor 20 Lite βρίσκεται μια μπαταρία με τη «συνηθισμένη» για την εταιρεία χωρητικότητα των 3.400 mAh. Προφανώς και η Honor στηρίζεται στην πολύ καλή διαχείριση ενέργειας που κάνει το EMUI 9 αλλά και τον σωστό έλεγχο των εφαρμογών που εκτελούνται, προκειμένου να πετύχει πολύ καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.
Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι το Smartphone μπορεί να βγάλει μια ημέρα ιδιαίτερα έντονης χρήσης, και στο τέλος αυτής να έχει περίπου ένα 20% ακόμα διαθέσιμο στη μπαταρία του. Το ποσοστό αυτό προφανώς και δεν είναι αρκετό για δεύτερη ημέρα, είναι όμως αρκετό σαν περιθώριο ασφαλείας μέχρι ο ιδιοκτήτης του να το… συνδέσει στον φορτιστή του.
Ο φορτιστής αυτός είναι τώρα ένα από τα σημαντικότερα παράπονα μας στο Honor 20 Lite, αφού χρησιμοποιεί το παλαιότερο MicroUSB αντί του σαφώς ανώτερου USB type-C που ήδη έχουν οι ακριβότερες συσκευές της εταιρείας. Θεωρούμε ότι στα 299 ευρώ πλέον είναι «απαραίτητη» η κατάργηση του MicroUSB και ελπίζουμε η Honor να το κάνει πράξη στην επόμενη συσκευή της.
Συμπέρασμα.
Το Honor 20 Lite συνεχίζει μια πολύ καλή παράδοση που έχει η εταιρεία στην δημιουργία ανταγωνιστικών προτάσεων στη μεσαία κατηγορία τιμής. Αν «αθροίσει» κανείς τα πλεονεκτήματα του, θα διαπιστώσει ότι δικαιολογεί σχεδόν πλήρως το κόστος του.
Τα 128 GB αποθηκευτικού χώρου, οι πολύ καλές επιδόσεις, οι τρεις κάμερες με απόδοση έστω και λίγο πάνω από το μέσο όρο, και ο όμορφος και «νεανικός» σχεδιασμός, είναι οι… στόχοι που ήθελε και κατάφερε να πετύχει η Honor. Είναι σίγουρο ότι ο ανταγωνισμός έχει πολλές αντίστοιχα καλές συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμής, όμως το Honor 20 Lite μπορεί να τις…. κοιτάει στα μάτια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας