Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 20 Lite Review : Κορυφή στην κατηγορία του

Honor 20 Lite Review : Κορυφή στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Η  κάμερα του Honor 20 Lite έχει πολλά και διαφορετικά Modes λειτουργίας, ανάλογα με το τι … θέλει ο ιδιοκτήτης του να πετύχει. Το βασικό από αυτά, χρησιμοποιεί την κάμερα των 24ΜΡ με μια τεχνική Pixel Binning που συνδυάζει δύο γειτονικά “pixels” από αυτά που βλέπει ο αισθητήρας, για να δημιουργήσει μια φωτογραφία στα 12ΜΡ με θεωρητικά και πρακτικά καλύτερη ποιότητα και λεπτομέρεια.

Αυτό που μας άρεσε στην κάμερα του Honor 20 Lite είναι ότι μπορεί να παράγει όντως αρκετά λεπτομερείς φωτογραφίες, ενώ σε αυτό το Mode, το δυναμικό εύρος είναι εντυπωσιακά υψηλό για ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας. Υπάρχει φυσικά και ξεχωριστό AI Mode, που αναλαμβάνει να αναγνωρίσει το σκηνικό ή/και το αντικείμενο που βλέπει η κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο, το Honor 20 Lite τονίζει χρωματικά τις φωτογραφίες, προκειμένου να τις κάνει πιο όμορφες και ζωντανές.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, όλες οι συσκευές της εταιρείας έχουν ένα σημαντικά βελτιωμένο AI mode, που τονίζει μεν τα χρώματα που ταιριάζουν στο αντικείμενο κάθε φωτογραφίας, χωρίς όμως να υπερβάλει και το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό και «ψεύτικό».

Η χρήση του AI mode δεν έχει κανενός είδους αρνητικό αποτέλεσμα στην λεπτομέρεια των φωτογραφιών, με το δυναμικό εύρος να είναι διαφορετικό, λόγω των τονισμένων χρωμάτων. Το Honor 20 Lite μπορεί να βγάλει φωτογραφίες και στην μέγιστη ονομαστική ανάλυση των 24ΜΡ, οι οποίες όμως δεν προσφέρουν κάτι το διαφορετικό σε λεπτομέρεια. Επειδή η κάμερα είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο, η ανάλυση της είναι χρήσιμη περισσότερο στην τεχνική του Pixel Binning.

Η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό τώρα, είναι χρήσιμη περισσότερο σε συνθήκες καλού φωτισμού ημέρας. Το περιορισμένο f/2.2 διάφραγμα του αισθητήρα της, αλλά και η ανάλυση των 8ΜΡ, την κάνουν λιγότερο χρήσιμη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα θέλαμε από την Honor να προσφέρει το ξεχωριστό Night Mode και με αυτή την κάμερα, όμως δυστυχώς αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν υπάρχει σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Οι φωτογραφίες έχουν αναμενόμενα μειωμένη λεπτομέρεια, αφού η ανάλυση των 8ΜΡ έχει να «καλύψει» μεγαλύτερο πλάνο. Σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο χρήσιμες για Social media και αποστολή μέσω Viber, Messenger κλπ, και λιγότερο για την αποθήκευση φωτογραφιών από τοπία ή κάτι ανάλογο.

Χρωματικά υπάρχει μια διαφορά σε σύγκριση με τη βασική κάμερα, διαφορά που οφείλεται κυρίως στο f/2.2 διάφραγμα, που ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιτρέπει σε λιγότερο φως να φτάσει στον αισθητήρα των 8ΜΡ. Αυτό που μας άρεσε εδώ, είναι ότι το AI Mode μπορεί να λειτουργήσει και με τη δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό.

Για τη φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, η βασική κάμερα εκμεταλλεύεται άριστα το f/1.8 διάφραγμα του φακού της για να δει περισσότερο φως, αλλά και την υψηλή της ανάλυση για να διατηρήσει καλά επίπεδα λεπτομέρειας.

Υπάρχει φυσικα και το ξεχωριστό Night mode, που βγάζει συνεχόμενες λήψεις με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού, ώστε να τις συνδυάσει σε μια φωτογραφία. Αυτή περιέχει το σύνολο της λεπτομέρειας από όλες αυτές τις λήψεις, και το καλύτερο δυνατο επίπεδο φωτισμου.

Για την κατηγορία τιμής που ανήκει το Honor 20 Lite, το Night mode παράγει πολύ καλά αποτελέσματα, κυρίως λόγω του αυξημένου φωτισμού που έχουν οι φωτογραφίες. Σε ότι αφορά τη λεπτομέρεια τους, αυτή βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο για την κατηγορία του.

Για την εγγραφή βίντεο, το Honor 20 Lite έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αλλά και ένα αντίστοιχα σημαντικό μειονέκτημα. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις δύο κάμερες κατά την εγγραφή βίντεο, και να αλλάζει από την μια στην άλλη χωρίς καμία απολύτως δυσκολία.

Το μειονέκτημα είναι ότι η εγγραφή περιορίζεται σε αρχεία ανάλυσης 1080p, κάτι που ακόμα και στα 300 ευρώ πλέον, θεωρείται οριακά αποδεκτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights