Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 20 Lite Review : Κορυφή στην κατηγορία του

Honor 20 Lite Review : Κορυφή στην κατηγορία του

απο Kostas Gliatiotis

H επιθετική πολιτική της Honor στην μεσαία κατηγορία τιμής και όχι μόνο, είναι συνεχόμενη τα τελευταία χρόνια, με προφανή σκοπό την αύξηση του μεριδίου της στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο. Το νεότερο παράδειγμα αυτης της πολιτικής είναι το Honor 20 Lite, ένα Smartphone που έρχεται να «αντικαταστήσει» το αμέσως προηγούμενο Honor 10 Lite, βελτιώνοντας την ήδη πολύ καλή βάση που αυτό αποτελεί. Στα 299 ευρώ που κοστίζει επίσημα στη χώρα μας, το Honor 20 Lite προσφέρει ουσιαστικά «τα πάντα» που μπορεί να χρειαστεί κάποιος στην καθημερινότητα του.

Η Cosmote μας παραχώρησε το Honor 20 Lite για τις ανάγκες του Review, και μας έδωσε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε στο πάντα εντυπωσιακό 4G+ δίκτυο της. Το Smartphone υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 300mbps, ταχύτητα που βρίσκεται με χαρακτηριστική άνεση μέσα στις δυνατότητες του 4G+ δικτύου της Cosmote.

Σχεδιασμός.

Με την Honor να παραμένει «παιδί» της Huawei, το Smartphone αναμενόμενα έχει κάποιες… σχεδιαστικές ομοιότητες με το επίσης νέο P30 Lite αυτής. Το Honor 20 Lite θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί μια διαφορετική έκδοση της ίδιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Η σημαντικότερη διαφορά των δύο συσκευών, είναι ότι το Honor 20 Lite προσπαθεί να έχει έναν πιο «ευδιάθετο» χαρακτήρα, αν και πρέπει να πούμε ότι είναι λιγότερο… Premium στο χέρι σε σύγκριση με το P30 Lite. Οι μικρές όμως αυτές αλλαγές στο φινίρισμα και το σχέδιο, είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Honor έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά την τιμή πώλησης του.

Το πίσω μέρος είναι και εδώ κατασκευασμένο από γυαλί, και έχει την συνηθισμένη πλέον «διχρωμία» που κάνει τις συσκευές της εταιρείας να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό τους. Το μπλέ και μωβ χρώμα που είχαμε στα χέρια μας, είναι πιθανότατα ο ιδανικός συνδυασμός εντυπωσιακής εμφάνισης αλλά και σοβαρότητας για όσους δεν θέλουν κάτι το υπερβολικό.

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο πίσω αυτό μέρος, είναι από τους μεγαλύτερους σε φυσικό μέγεθος που μπορεί να βρει κανείς, κάτι που τον κάνει ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση. Επειδή είναι και αρκετά… βυθισμένος σε σύγκριση με την υπόλοιπη επιφάνεια, είναι ευκολο να τον βρει ο χρήστης με την αφή.

Οι τρεις κάμερες είναι τοποθετημένες στην παραδοσιακή πλέον κάθετη διάταξη στην αριστερή πάνω γωνία. Προεξέχουν λίγο από την υπόλοιπη συσκευή, όμως η Honor έχει φροντίσει ώστε στη συσκευασία να υπάρχει μια θήκη σιλικόνης που έρχεται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με αυτές, ώστε να τις προστατεύει όπως και το υπόλοιπο Smartphone.

Στην μπροστινή όψη τώρα, η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας, και συγκεκριμένα το 83.1%. Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία, έχει χρησιμοποιήσει την συνηθισμένη πλέον λύση του Notch στο πάνω μέρος της οθόνης των 6.21 ιντσών, που όμως πλέον είναι ιδιαίτερα μικρό, και φιλοξενεί μόνο την μπροστινή κάμερα.

Αυτό που δεν μας άρεσε εδώ, είναι ότι το Honor 20 Lite δεν έχει πλέον LED ειδοποιήσεων, κάτι που μέχρι και το αμέσως προηγούμενο Honor 10 Lite, η εταιρεία είχε καταφέρει να το διατηρήσει έστω και μέσα στη γρίλια του ακουστικού. Το πλαίσιο κάτω από την οθόνη έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με πολλές άλλες συσκευές αυτής της κατηγορίας, κάτι που με τη σειρά του συμβάλει στο να διατηρείται χαμηλά το συνολικό μέγεθος του Smartphone.

Συνολικά η εταιρεία έχει προσπαθήσει, και έχει καταφέρει σχεδόν με απόλυτη επιτυχία, να δημιουργήσει άλλο ένα όμορφο και πολυτελές Smartphone. Η επιλογή της να χρησιμοποιήσει αλουμίνιο για το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Honor 20 Lite είναι σίγουρα θετική, όμως επειδή είναι βαμμένο ανάλογα με το χρώμα του συνόλου, δείχνει λιγότερο πολυτελές από ότι θα περίμενε κανείς.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε τέλος, ότι το Honor 20 Lite διατηρεί την 3.5 mm θύρα των ακουστικών στο κάτω μέρος του, ακριβώς δίπλα στην MicroUSB θύρα φόρτισης. Αυτή με την σειρά της θεωρούμε πάντως ότι θα έπρεπε να έχει ήδη αντικατασταθεί από μια USB Type-C θύρα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights