Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A20e VS Galaxy A10 (Video)
galaxy a10

Samsung Galaxy A20e VS Galaxy A10 (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Σε μια πλήρη “αναστροφή” της πολιτικής της μέχρι πριν μερικους μήνες, η Samsung προσπαθεί να βελτιώσει την παρουσία της στην χαμηλή κατηγορία τιμής, με προτάσεις που είναι πλέον και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Προκειμένου να το πετύχει αυτό, η εταιρεία έχει πλέον επίσημα διαθέσιμες στη χώρα μας, δύο διαφορετικές συσκευές με κόστος κάτω από 200 ευρώ. Το Galaxy A20e είναι … οριακά κάτω από αυτα, στα 199 ευρώ, όμως το ακόμα πιο νέο Galaxy A10 έρχεται επίσημα στα 169 ευρώ, και αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας εδώ και αρκετό καιρό.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, αναλύουμε τις βασικότερες διαφορές μεταξύ των δύο συσκευών, και ειδικά αυτές που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την  επιλογή ανάμεσα τους, εκτός προφανώς από τα 30 ευρώ επιπλέον κόστους του Galaxy A20e. Στη χώρα μας έρχεται επίσημα αυτό, και όχι το “κανονικού” μεγέθους, κυρίως επειδή αυτό θα είχε το ίδιο μέγεθος οθόνης με το Galaxy A10 και λιγότερες διαφορές συνολικά.

Το Galaxy A20e έρχεται λοιπόν στη χώρα μας με οθόνη 5.8 ιντσών και ένα σχετικά μικρό πλαίσιο γύρω από αυτή, ενώ το οικονομικότερο Galaxy A10 προσφέρει μια ακόμα μεγαλύτερη οθόνη 6.21 ιντσών. Πρόκειται και για τις δύο μοναδικές συσκευές της Samsung με LCD οθόνη πλέον στην αγορά, ενώ έχουν και την ίδια ονομαστική ανάλυση των 1520×720 pixels. Η οθόνη του Galaxy A10 έχει μάλιστα και μια πιο “παραδοσιακή” 18:9 αναλογία πλευρών, που την κάνει ελάχιστα πιο… τετράγωνη, τουλάχιστον σε σύγκριση με αυτή του Galaxy A20e.

Το ακριβότερο από τα δύο Smartphones, έχει δύο κάμερες στο πίσω μέρος του, και μάλιστα είναι πρακτικα χρήσιμες και οι δύο. Η μια από αυτές έχει ονομαστική ανάλυση 13ΜΡ και ένα αρκετά αποδοτικό διάφραγμα με f/1.9 για τον φακό της. Η δεύτερη κάμερα τώρα, έχει χαμηλή ανάλυση στα μόλις 5ΜΡ, προσφέρει όμως έναν υπερ ευρυγώνιο φακό, για φωτογραφίες με σημαντικά μεγαλύτερο οπτικό πεδίο. Το Galaxy A10 από την πλευρά του έρχεται με μια μονο κάμερα, που έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτή του Galaxy A20e, και πρακτικά την ίδια απόδοση.

Οι ομοιότητες όμως δεν τελειώνουν εδώ, αφού το Galaxy A20e αλλά και το Galaxy A10 έχουν τον ίδιο Exynos 7884 επεξεργαστή της Samsung στο εσωτερικό τους. Όπως έχουμε ήδη δει, ο επεξεργαστής αυτός είναι ικανός να “παίξει” ακόμα και σχετικά δύσκολα παιχνίδια με αξιοπρεπείς επιδόσεις, όπως το PUBG, όμως το Galaxy A10 έχει 2 GB μνήμης RAM συνολικά, κάτι που περιορίζει σημαντικά την απόδοση του στον τομέα του Gaming.

Η επιλογή της Samsung να διαχωρίσει τα δύο Smartphones κυρίως με βάση το μέγεθος της οθόνης τους (έστω και την μια επιπλέον κάμερα του Galaxy A20e) είναι σωστή κατά την άποψη μας. Το Galaxy A10 παραμένει μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν μια απλή συσκευή για να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους, εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης οθόνης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights